Как да направя снимките да може да се кликнат

donyo

New Member
На скоро си наумих да направя малко пробно аматьорско магазинче в блогър даже сложих темплейт ,бутнах го тук и там и се появи проблем ,с който не мога да се справя без да съм учил HTML. Та сайтчето е http://mp3maniqa.blogspot.com/ и въпроса ми е как да направя така че като се кликне върху тениската например да отвежда във вътешността на поста (там където пише цена , информация и т.н.) :shock: Какво ли не пробвах обаче като отворя HTML кода и всякаш чета китайски език и не се разбираме много. Ще съм благодарен ако помогнете все пак не мисля че е нещо изключително сложно.
 
От: Как да направя снимките да може да се кликнат

Май си в грешен раздел, но това ще стане така:
<a href="ЛИНКА"><img src="линк към картинка"/> </a>
 
От: Как да направя снимките да може да се кликнат

Във визуализацията на поста , като редиш картинките , цъкаш на картинката и имаше опция да се направи линк , дали да се отваря в нов прозорец и дали да е nofollow.Доста е удобно защото може и да си наредиш снимките както искаш и да им задаваш големина бързо и лесно.
 
От: Как да направя снимките да може да се кликнат

Мерси за отзивите ,но явно съм се изразил неправилно. Ето по-подробно :
5006603y.jpg
как да направя така че когато направя пост и кликна върху снимчицата оградена в зелено да се отваря линк така както се получава като кликна надписа ограден в червено?
 
От: Как да направя снимките да може да се кликнат

Правилно си се изразил и също така коментиралите преди теб ти написаха правилно какво се прави:
helf_php ти написа как изглежда html кода на линка, за да можеш да си го направиш сам (нали се оплака, че не знаеш елементарни неща от html)
BurnX пък ти написа как се прави линк от системата на блогер.
Написали са ти правилните неща, какво повече искаш - просто ги направи. Ако не разбираш - тогава не са ти виновни другите, просто се научи.

Също така има вероятност темплейта който ползваш да не разрешава правенето на линк към снимките. Бих те посъветвал да погледнеш кода, и от там да видиш и поправиш това, но както сам се изрази, явно, че не разбираш от html, css - според мен няма да се справиш сам. В такъв случай имаш три варианта: молиш някой да ти направи услуга и да ти го направи, плащаш на някой да ти го направи или почваш да четеш и учиш и след известно време като се научиш сам би могъл да си го направиш.
 

Горе