Как да повиша Ранга на сайта си - Говориме за PR6+(Накратко)

Blinky

Owner
- Повиши си качеството на съдържанието (текста) в сайта си. Или създай Блог за сайта си и предложи 3 - пътни линкове. Повечето cpanel скриптове поддържат Fantastico ( за създаване на блог върху сайта ).

- Направи тонове от уникален текст/съдържание на сайта си и крастосай линкове между вътрешните страници и постави и линк на тях към главната страница или по-позната като индекс страница.

- Създай много входящи линкове....колкото се мойе повече.

- Поръчай си линк от сайт който е по-добре индексиран от теб.

- Ако не можеш да направиш # 3, защото нямаш пари, тогава ти трябват тозини от линкове за да удариш PR 6+, или предлойи нещо полезно или безплатно, за да ги накараш да сочат към теб ( идеален пример за това са сайтовете с инструменти за уебмастъри).Ако пук сайта ти предлаха фанелки, предложи им безплатни ако водят към твоя от PR5+ (всичко си има цена :lol: ). Друга идея е да имаш съдържание и предлагаш продукт или услуга на посочен победител който води към теб.Това е по-уместно.

- Да добавиш страница за статии, това винаги е помагало на оптимазацията на сайтове.

ще се видиме на върха
-------------------------------------------------------------------
Best Internet Affiliate Marketing Blog
 
Малко допълнения към темата, защото знам че всеки Webmaster иска сайт с PR 3+.
Ако имате добър сайт, имате доста линкове към сайта ви и искате да подобрите вашият PR, ето какво можете да направите:
Ако имате вече PR 3 (например) и искате PR 4, просто се опитайте да намерите някой, който има PR 4 (на линк страницата) и да води към вас, но ако имате PR 5 и искате PR 6 или дори 7 може да купите един сходен линк ( 70% сходност е ОК), който е с PR 6 или PR 7. Забележете че не трябва да се закупи за дълго време (около 3 месеца само - зависи от кой сайт го купувате). Мисля че google по-бързо ще изгради PR-га ви като спазите тези неща по горе.
И тогава вече имате PR 6, вече сте популярен, и по-висок PR е само въпрос на време. Не е нужно да купувате други скъпи линкове.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
•IP-тата на сайтовете водещи до вас, трябва да са 80-90% различни за да изглежда натурално.

•Дръжте линковете си таргетирани. Ако продавате бижута, не търсете обмяна със сайтове за недвижимо имущество. Но всеки линк е добре дошъл.

•Воденето до PR 0 не е лошо нещо и обикновенно бърз поглед може да определи дали сайта е законен.

•Контекстуални линкове са с по-голяма тежест от линковете в дъното (footer). Текс линк рекламките заобиколени от параграф на контекстуален текст върху сайт с висок PR е свещен граал.

•Широк линк по сайта с същият авторски текст може да вдигне червен флаг - от 200 до 20,200 обратни линкове може и да не добра идея. Не правете това, освен ако не го правите стриктно за марката или трафика.

•Ще е по-добре да получите 3 или 4 линка на различни страници от същият сайт, всяка с различен авторски текст на всяка страница, отколкото да получите 20,000 линка от сайт с еднакъв авторски текст на всяка страница.

•Както и да е, MSN и Yahoo все още обичат страници с много обратни линкове от същият сайт.

•Прекалено много взаимни линкове са лесно откриват от търсачките. Имате нужда от много еднопосочни линкове.

•Не пренасочвайте всичките си линкове към главната страница, купете линкове до сайта ви с подходящ авторси текст.

•Изполпзвайте adword и конверсиите за да видите кои ключови фрази най-добре работят за вас. Тогава купете линкове за тези ключови фрази.

•Таргетирайте 4 до 6 вариации на вашият авторски текс на входящите линкове. Миксирайте авторския текст. Направете го така че нещата да изглеждат натурално.

•Изградете линковете си постепенно всеки месец, не просто "на пазар за линове" и от 0 линкове до 1000 за един месец, изграждайте линк рекламата си месец за месец.

•Всички големи търсачки отдават силно значение върху входящите линкове. Оптимизацията извън сайта е много по-силна от информацията за сайта.

•Има месечни данни, които търсачките използват клик-през за да съдят SERP (search engine results page) позицията. Оправете си заглавията за да насърчите кликовете върху сайта си.

•Водете към някои авторитетни сайтове, от които е възможно никога да не получите обратен линк.

•Ако всички сайтове във на пазар изглеждат да за топ PR 6, не се опитвайте да бъдете PR 8 - може и да прекалите.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
PageRank Алгоритъм - Оригиналният PageRank алгоритъм е описан описан в няколко публикации. Той представлява:

PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + ... + PR(Tn)/C(Tn))

къгето:

PR(A) е PageRank-а на страница A,
PR(Ti) е PageRank на страници Ti които водят до A,
C(Ti) е номерът изходящи линкове на страница Ti и
d е мъглив фактор които може да варира между 0 и 1.

И така, видяхме че PageRank не рангва сайтове като цяло, но е непоколебим за всяка страница индивидуално. По-нататък, PageRank на страница А е определен от PageRank-овете на тези страници, които водят до А.

PageRank-ът на страниците Ti, които водят до страница А не влияят на PageRank-а на страница А винаги. С PageRank алгоритамът, PageRank-а на страница Т е винаги значителен от номера на изходящи линкове С(Т) върху страница Т. Това означава че колкото повече изходящи линкове страница Т има, толкова по-малко страница А облагодетелства от линк до нея върху страница Т.

Тежеста на PageRank-а на страница Ti е тогава прибавен. Изводът от това е че допълнителен входящ линк за страница А винаги ще повиши PageRank-а на страница А.

И накрая, сумата на тежестта на PageRank-овете на всички страници Ti е множител с мъглив фактор d, които може да е между 0 и 1. Във връзка с това, простирането на облагата на PageRank-а за страница от друга страница водеща да нея е възстановително.

Има и друга версия на PageRank алгоритамът. Вторият вариант изглежда така:

PR(A) = (1-d) / N + d (PR(T1)/C(T1) + ... + PR(Tn)/C(Tn))

където N е тоталният брой страници в мрежата. Втората версия на алгоритамът, наистина не се различава в основата си от първият. Вторият - PageRank на страница е действително вероятно за сърфист търсейки тази страница след кликане по много линкове. PageRank-овете тогава формират разпределителна вероятност върху уеб страниците, така че сумата от PageRank-овете на страниците ще бъдат едно цяло число.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
- Повиши си качеството на съдържанието (текста) в сайта си. Или създай Блог за сайта си и предложи 3 - пътни линкове. Повечето cpanel скриптове поддържат Fantastico ( за създаване на блог върху сайта ).
В какъв смисъл да създам блог за сайта си? И къде да ги предложа тия 3 пътни линкове? Какво значи пътни линкове? Какво е cpanel скриптове? Какво е Fantastico и какво значи повечето cpanel скриптове поддържат Fantastico? В какъв смисъл поддържат?
може да купите един сходен линк ( 70% сходност е ОК), който е с PR 6 или PR 7. Забележете че не трябва да се закупи за дълго време (около 3 месеца само - зависи от кой сайт го купувате).
Да купя линк значи да дам пари на някой сайт да сложи линк, който води към мен така ли? И защо да платя линка да стои само 3 месеца? Те като минат 3-те месеца и ми махнат линка това няма ли да се отрази лошо на класирането ми в Gooooogle?
[/quote]Широк линк по сайта с същият авторски текст може да вдигне червен флаг - от 200 до 20,200 обратни линкове може и да не добра идея. Не правете това, освен ако не го правите стриктно за марката или трафика.
Ох аз това не го разбрах въобще. Какво значи широк линк?
И аз защо трябва да се боря за линкове, които да водят и към подстраниците в сайта ми? Какво пречи ако нито един линк не води към подстраниците, а всички водят към главната?
А като си купувам реклами с AdWords това вдига ли ми PR-а?
Водете към някои авторитетни сайтове, от които е възможно никога да не получите обратен линк.
Защо? Какво ще спечеля от това?
И ако направя сайт за роботи изцяло на английски и слагам линкове към него на сайтове също за роботи, но на български какво ще стане? Ще се кача ли в Gooooogle, ще се смъкна ли или ще ме изхвърлят от резултатите или какво?
Колко много въпроси нацвъках, май наистина съм доста неук :mrgreen:
 
Първо Създаването на блог става от панела на cpanel-a това се намира вътре в хостинга ти. Ако адваш ръчно блог като главният ти домейн си остава и става blog.сайта-ти.com или сайта-ти.com/blog/.

Три пътни линкове са когато сайт А -> Б -> С -> и С-> А. такбота минава прес двата сайта и пак се озовава на твоят.

Няма да ти махнат сайта за 3 месеца, защото се плаща завинаги или за година. 3 месеца са необходими, защото такъв е според повечето периода за намиране и индексирането на линка.

Ако купиш реклама в AdWords винаги помага - най-малкото може да се здобиеш с pr 1. А поддомейните или събдомейните са нещо добро за оптимизацията - keyword.domain.com

Да ще се вдигне сайта ако сайтове по твоита тема водят към теб, даже и да са на български. Търсачките го оценяват дори го толерират.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
За да мине през повече content. И пак да се върне на сайта ти, а ако е и качествен content-а, то хубавото е че бота ще оцени това и ще те изтреля по-нагоре в търсачките. Много е просто. И работи за сметка на това. Има и 4 пътни линкове, нагоре - вече си говориме за Мини Нет Линк Стратегия - Малък Гейтауай.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Ама ако завъртя тоя бот на него да не вземе да му се завърти свят, да ми се разсърди и да докладва на чичко Gooooogle, който да реши, че съм бил непослушен и да ме напляска едно хубаво?
 
Е ти нама да му правиш брутално завъртане, просто да мине през 2 други сайта със сходен content и пак да си дойде, пък другите сайтове с различни URL-та, което го разсейва допълнително. А и от куде да знае кое URL e прекалило? Замисли се? Мисълта ми е че не може да те баннат защото това е стандарт в размяната на линкове.

Банването става с много голямо прекаляване, като да то се ротират окло 100+ ключови думи в някакъв Java Script, Да изспомиш в заглавието и т.н.

Не с епретеснявай, като тругнеш да прекаляваш търсачкате ще предопреди, като те смъкне с някоя друга позиция. Повечето глупендери си мислят че като са прекалили с думи и паднат с позиции, това се дължи на "маклото" думи. И наблъскват още - там им е грешката.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Оле ужас, тия долнопробни търсачки що не вземат да напишат как да си направиш сайта ми трябва да лючкаш.
На страница като тази http://directory.google.com/Top/Computers/Robotics/ колко ключови думи трябва да имам? А как мога като съм в някоя страница да видя кви са и ключовите думи?
 
Аз да добявя че хубаво да има уникален текст/content около 250-500 думи и в тях интегрераш свойте думички, но гледай да не се повтарят от сорта на:"Ние предлагаме ключова дума 1, ключова дума 2, ключова дума 3 и т.н. Разбъркай ги добре, позволи си само едно такова повторение.


А тези които си дал, техните ключови думи са във вид на линкове а и в описанията на сайтовете има някоя друга.
Това е за директориите - съдържанието им представлява линкове и описания на сайтовете,
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Хахахаха спокойно няма да тръгна да предлагам ключови думи, пък и едва ли ще има клиенти, които да дадат пари за ключови думи, след като могат да си измислят сами.
Това е за директориите - съдържанието им представлява линкове и описания на сайтовете,
Аууууу ама верно ли това било съдържанието на директориите? Аз си мислех, че съдържат флаш игри и трейлъри на филми :]
А как да видя ключовите думи на някоя страница?
 
Като им видиш заглавието, или даваш да видиш ресърса на сайта от менюто горе на браузъра и видиш в Мета тага какво са сложили като ключови думи.

Или по самото съдържание на текста, дума присъстваща повече от 2 пъти е ключова. Говориме за тези за които се отнася сайта.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Е това е вътрешните ключови думи и описания и други неща (не ги споменавам защото не са важна част от оптимзацията). Виждат се само от бота, немогат от посетителя.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 

Горе