Как да популяризирам в свежо? Отговора е няма как.

От: Re: Как да популяризирам в свежо? Отговора е няма как.

Преди повече от година редовно имах по 1000-2000 уникални посещения от Свежо в блога. Нещата се промениха, след като собствениците нещо се разделиха. Оттогава и Свежо тръгна рязко надолу. И е доста неприятно, защото най-популярни стават изкуствено напомпани статии... Но да са живи и здрави - сменяме фокуса и готово... :)

По-скоро нещата се промениха от навлизането на фейсбук - хората постепенно се прехвърлиха там, а svejo излиза предимно при търсене в гугъл. Аз поне не познавам нито един човек, който да влиза в svejo за да чете новите неща, но мога да ти изредя стотици познати, които влизат във фейсбук точно с тази цел :)

На мен svejo ми върши работа за популярни ключови думи - понякога се класира по-добре и така ми праща част от хората, които са търсели дадената дума (израз). Аз поне не смятам по-доброто класиране на svejo за конкуренция - нали линка в статията пак сочи към моя сайт та хората като се интересуват ще дойдат за да прочетат целият материал
 
От: Как да популяризирам в свежо? Отговора е няма как.

Браво за констатацията! И мерси за инфото щото не знаехме.

Само не каза какво ще продаваш!

Знаех си че някой ще реагира така! Както и да е ;) Просто някой беще споменал, че сайта се посещава само от хора със сайтове които пускат простотии.
 
От: Как да популяризирам в свежо? Отговора е няма как.

Знаех си че някой ще реагира така! Както и да е ;) Просто някой беще споменал, че сайта се посещава само от хора със сайтове които пускат простотии.

Аз не съм реагирал с лошото, просто констатирах, защото има много такива хора които се регват и дигат стари теми само и само да пуснат нещо, я в пазаря, я некой линк. ;)

Радвам се, че не си от тях!
 
От: Как да популяризирам в свежо? Отговора е няма как.

Svejo все още носи посещения. Преди си имаха статистика, сайта се посещаваше от близо 30 000 души, не ми се вярва всички да са собственици на сайтове, А и да са тези линкове които споделят в голяма степен са интересни, свежо често променят алгоритъма, но като всяка друга социална мрежа и тук трябва да си популяризираш сам съдържанието за да ти стане свежо, собствениците на сайтове са намерили начин като си помагат взаимно, а това не е трудно. Аз имам от 190 публикации 170 популярни. Като те си остават там и продължават да ми носят тряфик, ако една публикация ми е видяна да речем 800 пъти, то на сайта ми носи трафик 60 - 80. Във Фейсбук например за същата публикация са я видели около 1300 души, а трафика ми от там е около 20 30. Не правя реклама на свежо, но съм като че ли по-доволен от тях, от колкото от ФБ, или не се справям с ФБ.....
 

Горе