Има профита, които вадят приличен трафик от свежо.
Рецептата е проста - грабващо название, което да има отклик в сърцата на средностатистичния човек (как да отслабна, смешно, звезди, секс), и 15 "освежавания", след което излизаш на главната и получаваш заслужените 150-1500 клика.
Свежо отдавна не го ползвам. Не мисля, че обикновените потребители влизат в този сайт да четат новини. Те дори не го знаят. Този сайт е посещаван от хора които се занимават със сайтове.
Питал съм мои приятели и даже не са чували за него. А са в различни възрастови групи и с различен социален статус.
Още повече да чакаш някакъв сериозен трафик от там... Единствено има смисъл за разни групички дето си гласуват и си пускат безсмислени коментари само и само статията да стане свежа.
Пускал съм новини, които са интересни и любопитни и още никой не е писал за тях и накрая я ги видят 5-10 човека. На следващият ден някой от групичките за гласуване пуска същата статия и тя става свежа.
Наскоро си направих един експеримент:
Публикувах в 5 социални мрежи от типа на свежо, линк към моя статия. Навсякъде с различно заглавие съдържащо ключовата дума за която реших да експериментирам. Описанието също различно, за да не се повтаря. Думата на която бях на 10-та страница в гугъл преди да публикувам, сега вече не се класирам и в първите 20 страници.
Единственото, което получавам от "свежо": Разни тинейджъри да видят от къде могат да си крадат нови статии И разбира се сайта на "свежо" да излиза преди мен в резултатите за статията в гугъл.
Ама хич не ми е "свежо" това "свежо".
"Думата на която бях на 10-та страница в гугъл преди да публикувам, сега вече не се класирам и в първите 20 страници."
Преди повече от година редовно имах по 1000-2000 уникални посещения от Свежо в блога. Нещата се промениха, след като собствениците нещо се разделиха. Оттогава и Свежо тръгна рязко надолу. И е доста неприятно, защто най-популярни стават изкуствено напомпани статии... Но да са живи и здрави - сменяме фокуса и готово...
Свежо отдавна не го ползвам. Не мисля, че обикновените потребители влизат в този сайт да четат новини. Те дори не го знаят. Този сайт е посещаван от хора които се занимават със сайтове.
Питал съм мои приятели и даже не са чували за него. А са в различни възрастови групи и с различен социален статус.
Още повече да чакаш някакъв сериозен трафик от там... Единствено има смисъл за разни групички дето си гласуват и си пускат безсмислени коментари само и само статията да стане свежа.
Пускал съм новини, които са интересни и любопитни и още никой не е писал за тях и накрая я ги видят 5-10 човека. На следващият ден някой от групичките за гласуване пуска същата статия и тя става свежа.
Наскоро си направих един експеримент:
Публикувах в 5 социални мрежи от типа на свежо, линк към моя статия. Навсякъде с различно заглавие съдържащо ключовата дума за която реших да експериментирам. Описанието също различно, за да не се повтаря. Думата на която бях на 10-та страница в гугъл преди да публикувам, сега вече не се класирам и в първите 20 страници.
Единственото, което получавам от "свежо": Разни тинейджъри да видят от къде могат да си крадат нови статии И разбира се сайта на "свежо" да излиза преди мен в резултатите за статията в гугъл.
Ама хич не ми е "свежо" това "свежо".
Наистина след като собствениците се разделиха сайта пропадна.
Да, сайтът им има АДСКИ много реклами. Сега с тоя попъп е мега дразнещо.
Интересно ми е как разбра, че се е получили заради свежо ?
Не не съм казал, че е точно от свежо. Дадох пример за мой експеримент, за който даже не твърдя, че съм го направил както трябва. За мен е важен крайният резултат, който в случая не беше в плюс на този тип мрежи. Не съм сео специалист, просто споделям мой опит и в никакъв случай не твърдя, че съм абсолютно прав.
С 500 000 и повече уникални на месец едва ли се посещава само от хора, които имат сайтове. Ако всеки ден имаш по поне една свежа статия/статии, мисля че ще ти носи подобаващ трафик. А за това, че хората търсят само скандали, секс и простотии в интернет, не са виновни Svejo Това го има навсякъде.