Как да популяризирам онлайн магазина си ?

Blinky

Owner
Няколко колеги ти го написаха по-горе. Първо си оправи магазина, или намери човек да го оправи, и тогава действай нататък. Това в момента не е магазин, от който някой ще си купи нещо!
Според мен магазина си е ок и би могъл да продава успешно и в сегашния си вид, но оправянето на вече споменатите по-горе неща, ще му даде по-голям успех. Няма на бърви поглед нещо, което да разобеди попаднал на него потребител. Но все пак се търси максимален ефект. ;)
 

petarpetkovv74

New Member
Съветвам ви да заложите на качествена SEO оптимизация и SEO копирайтинг. Съдържанието, което предоставяте на аудиторията е от голямо значение.
Друго, което можете да направите е Google ads.
 

ivelin123

Member
Преди да започнеш да го популяризираш, оправи забележките описани по-горе.
И още от мен:
- над 100 или над 150 лв доставката е безплатна?
Може да ми пратиш банер 468х60 ще го пусна безплатно за 3 месеца
за над 100 лв, в кой сайт да завъртим банер ? :)
 

ivelin123

Member
Идеално, но оправи и статик страниците, плюс хоума. ;) И си топ. ;)
благодаря, тях също ще ги коригирам :)
 

helf_php

Active Member
Ами като цяло да докараш постоянни продажби от магазина е доста труден процес. Първо конкуренцията е голяма в БГ пространството от онлайн магазини вече ( за риболова не съм много запознат, но ситуацията е почти еднаква във всяка ниша). Тези магазини, които наистина продават или са стари от доста време или наливат луди пари в реклама. Опита в сферата е доста важен ( говоря за маркетинг трикове, стратегии и тнт ). Реклама във google, facebook, seo оптимизация и други подобни теми трябва да са изяснени или следва плащане на фирми, което е доста разход от към месечен бюджет. Постоянството също е важно. Може да мине доста време, докато започнат нормални поръчки от магазина. Успех и от мен.
 

MyLead

New Member
@ivelin123 Един от множеството начини за промотиране в мрежата например е платената реклама във Facebook.
Примерна стратегия: платена реклама във FB, имайки предвид при това, че всеки потребител харесва да прави различно и че за потребителят е важно да получи не каквото и да е, а именно знания (един харесва да отваря линкове към въшни страници - пренасочване към блог с интересни статии, електронна книга, други да гледат видеоклипове - публикуване на клип, трети не искат да напускат платформата FB, а още други да пишат - създаване на quiz и под. ) към това ремаркетинг, имейл маркетинг, LL Audience.

Поздрави,
MyLead
 
Последно редактирано:

ivelin123

Member
Оправих всички урл адреси на продуктите и хоума, оправих фб бутона горе, чакам да ми направят добра фав иконка и малко корекции по банерите.
 

bnice

Member
Не ти е оправен хоума. Подреди си продуктите по наличност - първо наличните, накрая изчерпаните.
 

ivelin123

Member
Не ти е оправен хоума. Подреди си продуктите по наличност - първо наличните, накрая изчерпаните.
сега вече би трябвало да е окей, поне при мен не излиза излишния урл
 

Gregorian70

Member
Здравейте, от няколко месеца имам онлайн магазин. Вече е почти завършен и има доста качени продукти. Въпросът ми е сега накъде ? Магазинът е за риболовни принадлежности и мисля как да го популяризирам. Гледам че фейсбук рекламата в момента не е много добър вариант. Предложете ми варианти с които да го развия :) Ето това е магазина - https://pridjoto.com/index.php?route=common/home
Здравейте.
Запознахме се с поста Ви!
С една дума:
Целта Ви е повече продажби, но за целта ще Ви коства много време и енергия (наше мнение), което е възможно да провали начинанието Ви!
Имаме 20 годишен опит в създаване на бизнеси от "0".
Директно предложение към Вас:
Ще изградим мрежа от уебсайтове със страници (във всеки уебсайт от мрежата) със съответни категории продавани от Вашия магазин стоки / продукти на национално ниво в България.
Всяка страница ще се генерира в близо 7000 страници или с една дума:
Ако имаме страница за въдици, то ще бъдат създадени близо 7000 виртуални рибарски магазина за въдици, които ще са показани като физическо присъствие във всяко населено място в България.

Отрицателните неща на този тип брандинг, е че:
Пример: Чичо Иван търсейки в Google за Асеновград риболовен магазин от който да си закупи въдица, съответните страници с ключова дума + локация ще му представи риболовен магазин като локален / местен. Той няма да прочете описанието в съответната страница, че този риболовен онлайн магазин доставя до адрес в Асеновград продуктите си (в случая - въдици, ще звънне на посочения телефон приложен в съответна страница и този прозвън ще отнеме от ценното Ви време.
НО, има и едно голямо НО...
Вие ще му разкажете за Вашите продукти и начин на доставка, и след този разговор, чичо Иван може да стане Ваш клиент. А съответно по "N" на брой чичо Ивановци - броя на клиентите ще се увеличава!

Брандинг, като услуга е да създадеш рекламни способи за съответния бизнес / бранд, той да стане разпознаваем пред Интернет потребителите на локално или на национално ниво.
Знаем и не се съмняваме в това, че сте запознати, какво би Ви струвало една реклама на национално ниво чрез Google Ads или Facebook, или използването на услуги от SEO агенции.

Създали сме мрежа от уебсайтове за услуги, които представят бизнес на местно и на национално ниво за да демонстрираме SEO успехите си!
Ако Ви итересуват успехите ни, просто ни се обадете и ще се убедите сами, как в органичните резултати на Google при локално търсене URLs от уебсайтовете в мрежата ни са показани на 1-ва страница с по няколко URLs!

Ето и нещо интересно:
За интересуващите се - нека изпишат следното: България PRO Cleaners и търсят в Google maps.
Показаните офиси - ДО ЕДИН са добавени от Google!
Забележете, че той е добавил за всеки офис ЕДИН И СЪЩ телефон, което той - Google в правилата си описва, като причина за отказ от добавяне на бизнес в картите си.
Всеки SEO с голям опит разглеждайки уебсайтовете приложени към създадените офиси, може да си направи извод - съществуват ли правила или НЕ!
Генерираните уебсайтове са създадени чрез наш софтуер - платформа, с която по договор с клиент сме създали 682 уебсайта за 7 дни.
За клиент по договор, създадени 120 уебсайта с получен реален лийд / заявка от тях само след 3 часа и 25 минути от добавянето им в Google!

И още създали сме сайт за Ловен туризъм в България.
Той заема първи позиции при локално търсене по ключова дума + локация, от който е възможно да осигурим лъчи със стотици линкове, както и помощ за сайт мапа Ви - Google ботовете да го обхождат често и да индексират УРЛ-тата му.

И няма да струва повече от 2000 лв на година!
Но, Цената зависи и от целите Ви!

Поздрави.

П.С. Ще се радваме и на партньорство с колеги за общи проекти за България и извън!
 
Последно редактирано:

madgooglebot

Well-Known Member
Хората (дев предимно) не обръщат много внимание, но това полу-турско синьо ебава целия сайт.. Белият шрифт "крещи" върху него и буквално дразни и изнервя. Няма как да се задържи повече време човек, освен ако не продаваш голи каки :) Оправете го, 30мин работа общо за целия сайт. Нагласете ги тия цветове по-недразнещи, също линкове, текстове, бутони, сложете по-четящи се неща - опасити, мопасити, знаете.. ;)
 

DataAddicted

Active Member
България PRO Cleaners трябва да закупи домейнът --->>> CHISTO.COM - домейнът е обявен за продажба в Sedo.com
 

Горе