Как да популяризирам сайт за софтуер?

uliandim

Member
Здравейте,
как да популяризирам и подобря класирането на сайт за софтуерни, хардуерни и ИТ новини? В така наречения сайт се качват ежедневно най-новите версии на по-известен софтуер и се пишат от време на време някои авторски хардуерни и ИТ новини. Та въпроса ми е как да направя те да бъдат повече четени и да увелича приходите си съответно...

Сега ще ми кажете направи си обратни линкове, пиши качествени статии и т.н. Това го знам, но как без да даваш и стотинка можеш да ги направиш тези работи? Ще ми харесат постове от рода публикувай си сайта тук/там, публикувай новината си еди къде си и дай източника... А също така в сайта имам доста написани авторски статии, та се чудя и тях как да ги популяризирам освен от гугъл търсенето?
 
Здравей,

По никакъв начин не се различава от другите сайтове. Методите, които може да използваш са същите, като естествено подходиш идея по-иновативно, базирайки се на естеството на твоя продукт. ;) Добре си почнал с контента, това е нещо много важно за сайта, каакто и за неговото развитите от към трафик и онлайн ресурс. Без да даваш стотинка е трудно и бавно, но не и трудно. Фри методите са много, а като чувам, че имаш и постоянно добавящо се съдържание, те реално са и много добро решени, поне в началото.

1) Събмитни си RSS Feed-а в различните агрегатори, в които може да се сетиш
2) Стани гест блогър на някои известни блогове в твоята област, аз така правя
3) Прибави си част от статиите в артикъл директории
4) Прави социално споделяния, като успоредно с това градиш и фенове/последователи
5) Използвай блоговете за коментари и добри мнения
6) Пиши експертни мнения по форуми, how to сайтове (yahoo answers... и подобни)
7) Направи интересни видеа и ги публикувай, като водиш и към сайта си от тях (или ги брандирай)
8) Участвай в някакви инициативи. Нещо като партньор, по един или друг начин
9) Прави нещо интересно на сайта си, за да те споделят - игри/разработени приложения/интересни инфо-графики и др.


Идеята е да използваш всеки един ресурс правилно и умно, защото спамари много, но добри кампании - малко. За това е важно да си разучиш един ресурс и да действаш. Как ли? Примерно, ако искаш да направиш видео, което да публикуваш в YouTube, направи си проучване - какво се харесва и гледа най-много в твоята сфера; защо точно това; кое ще покажеш (над кое ще се фокусираш), за да имаш максимален ефект и др. Проучи, направи, изпълни и наблюдавай резултати. Ако е ОК - повтори го или се премести на друг метод. но и за другия метод събери тази информация, която е нужна, за да се изпълни добре. И така. Няма кой знае нищо сложно, но с пари може да си позволиш спестяване на време и ресурси, без - сам си тук. Това е голямата разлика. Но за жалост е съществена.
 

Горе