Как да разберем, ако някой се опитва да навреди на сайта ни?

webstil

Well-Known Member
Въпросът е ясен с развитието на интернет и като цяло българското интернет пространство, а и с множеството тесли на гугъл, вече няма да се чудя много ако например някой конкурент реши чрез лоши линкове да направи така че да се класираме назад в серпа или още по-лошо да бъдем наказани. Та как можем да разберем за такива опити преди да е късно и можем ли всъщност нещо да направим против лошите линкове? Има ли колеги във форума, които са се сблъсквали с такъв проблем да споделят мнение?
 
От: Как да разберем, ако някой се опитва да навреди на сайта ни?

Нищо не можеш да направиш да се защитиш. Гошо е бита карта вече.
 
От: Как да разберем, ако някой се опитва да навреди на сайта ни?

Защо да не може... може разбира се.

Следиш периодично какви връзки имаш към сайта си и реагираш при наличието на лоша връзка, най-често като ползваш Disavow Tool. Освен това е добра идея да си добавиш сайта в GWT и периодично да надникваш и там за съобщения...

Обикновено нашите юнаци, които желаят да ти направят мръсно ти купуват връзки и след това те репортват на Google, така, което е предпоставка за ръчна намеса и съответно, веднага получаваш и съобщение в GWT.

Предполагам покрай ъпдейтите, всеки свикна така или иначе да си следи трафика и при драстичното му падане му е ясно, че става нещо... дали наказание или разместване в серп-а... пак търси причината, така, че дори наказани, винаги човек може да реагира по някакъв начин и да се справи с проблема рано или късно.

Все повече хора започнаха да се оплакват от подобни злоупотреби и това беше резултата да излезе именно Disavow Tool, но предполагам, че едва ли само това ще е решението от страна на Google и е доста вероятно в най-скоро време да пуснат и нещо друго полезно в тази насока.

Лошото в случая е, че до преди известно време имаше някакъв респект и колегиална работа, а напоследък това взе да се пренебрегва от някой хора и започнаха да ползват черните методи, без да са наясно, че рано или късно ще им се върне тъпкано :)
 
От: Как да разберем, ако някой се опитва да навреди на сайта ни?

Следиш периодично какви връзки имаш към сайта си и реагираш при наличието на лоша връзка, най-често като ползваш Disavow Tool.

Дам, ако работеше обаче. :)
 
От: От: Как да разберем, ако някой се опитва да навреди на сайта ни?

Дам, ако работеше обаче. :)

Какво те кара да смяташ, че не работи? :)

От това което съм чел в Интернет си работи, но малко бавничко влизат промените :)
 
От: Как да разберем, ако някой се опитва да навреди на сайта ни?

Все повече и повече се убеждавам, че всичко което се прави от търсачката е само за да си продават рекламите. Нали не мислите, че им пука за вашето класиране или пък, че някой ще навреди на сайта ви. Само измислят туулове, с които да се забавляват такива като нас. А те през това време само трупат активи. Нали видяхте последните им приходи с колко са се увеличили?
 
От: Как да разберем, ако някой се опитва да навреди на сайта ни?

Disavow Tool ще добави на лошите линкове rel=nofollow но те ще си останат да сочат към сайта ти.
 

Горе