Как да развием добра мини нет мрежа ?

westside

Active Member
Имам няколко блога на bloger.com и мисля да направя няколко под домеийна към main сайтa.
И идва въпроса за самото линкване, между сателите и под- домейните?

Как точно да се линкват така че мрежата наисина да има желания резултат и да си остане жива и да не изгори :)
 
От: Как да развием добра мини нет мрежа ?

Здравей и добра стартегия, само, че може да има по-голяма тежест ако и ефикт ако не е на една фри блог платформа, поради простата причина, че е едно IP. Но не е изключено всеки един от тях да се ранкне за различни неща, което от части ти върши някаква работа. Но съвета ми е да са от различни блог платформи. По-добре ми се струва като мрежа. ;)

Линкването не е сложно. Не знам какво ще кажат другите, но аз препоръчвам да е контент линк, като на страница да няма повече от 2-3 линка към тези под-домейни. Някои биха препоръчали side-wide линкове, други от линк страница. ;) Линкването от контен с ключова дума, като не се прекалява и не се сочи дамо към един под-домейн. Веднъж към опредлено URL стига си мисля, максимум 2. ;)

Мрежата първо трябва да бъде направена като такава, и после да се се насочи линк сила или трафик в правиланат посока. Използвай и логиката на потребителя, от части и бота има същите навици. ;)

Успехи,

П.П: Втория линк в подписа не ти работи. ;)
 
От: Как да развием добра мини нет мрежа ?

10х блинки
Малко ми се изясниха нещата има логига а за IP-то където викаш че трябва да е различно, мисля да пиша в G. "Get free blog" и да ги почвам по ред на номерата ;)
 
От: Как да развием добра мини нет мрежа ?

И избягвай linkwheels при линкването на сателитите помежду им, тъй като е широко разпространено мнението, че ботът ги лови.
 
От: Как да развием добра мини нет мрежа ?

Само съвет е - не ги линквай в затворен кръг, а в права верига, без да са свързани двата края.

what is a linkwheel

Позовавам се на няколко форума, сред които bhworld и digitalpoint:

digitalpoint thread - link wheels disadvantages; are they really detected by g bots - тук има противоречиви мнения, но според мен тенденцията е все повече подобни мрежи да бъдат дискредитирани.
 
Последно редактирано:
А на тези блогченца да им добавям ли после RSS feed-довете където може - директории
и тн... ?
Задължително, колко по популярни са те, толкова повече сила ще има мрежата. Логиката е проста. А и RSS-а е вид линкинг, нали? :)
 
От: От: Как да развием добра мини нет мрежа ?

Здравейте, ще си позволя да задам въпроса си тук защото той е точно по темата. Относно различните IP-та на всеки сателит, означава ли, че ако имам регистрирани няколко потдомейна, в блогър примерно, и по-късно им закупя домейни и ги пренасоча към новите домейн имена, това означава ли, че блоговете със закупените домейни ще бъдат с различни IP-та?
 
От: От: От: Как да развием добра мини нет мрежа ?

Толкова труден въпрос ли зададох?
 
Последно редактирано:
От: Как да развием добра мини нет мрежа ?

А добре? От къде разбрахте, че всички блогове в блоггер са на едно ИП?
 

Горе