Как да си вземем добър ПР

vitohol

Premium
Има много варянти да си направите сайта добър ПР.
Накои си плащат за линкове, други си обменят много текива и глеадт самите линкове да са с висок ПР, някои дори са луди по ПР-а.
Истината е че той може да няма значение за SERPs но за сметка на това ако един сайт има голям ПР това означава че Г. го смята за сайт с кредабилити затова всички ние трябва да гледаме да получим линк от такива сайтове.
Ето и един добър начин за получаване на такова: коментирайте на блогове с голям ПР, като гледате да няма nofollow атрибут на вашия линк.
 
vitohol каза:
Истината е че той може да няма значение за SERPs но за сметка на това ако един сайт има голям ПР това означава че Г. го смята за сайт с кредабилити затова всички ние трябва да гледаме да получим линк от такива сайтове.
Искам да изкажа едно мнение. Според мен е SERPs and Credability са доста свързани понятия. И менно сайтовете с вече натрупано доверие от страна на гугъл се ранкват напред с доста по-малко усилия от гледна точка на оптимизацията. Това е и самата идея на ПР - няма сайтове с 0, 1, 2 на първи позиции (освен ако самата дума не е обект на надпревара). При положение че 2 сайта се състезават за определена фраза със сигурност ще испревари този с по-голям ПР (при положение че имат еднакви линкове за конкретната ключова дума). А ако говорим за линкове - отново тези от сайтове с висок ПР-а си има своята тежест.
Именно ПР-а е краля на паяците (щом е в наличност значи гугъл е доволен а това е най-важното ;)).
 
Ами не е точно така аз ви го бях написал имам наблюдения върху една доста компетитив ниша топ 10 са 3-4 на 6 страница има сайт с пр 5 които се ранква номер 1 в яхо за същия киурд :wink: :arrow: от тук директният извод че факторите които влият за висок ПР са подобни на факторите за висок ранкинг в SERP на Yahoo :D ( това не е много вярно но от моите наблюдения така излиза :lol: )
 
И аз бих споделил нещо, щом сте почнали. :) В една тема на DP форума един пич се похвали че се ранква на първа страница за определена <не лоша> ключова дума със сайт PR 0, докато сайтовете около него били с 4,5,6. И той естествено се похвали, не си спомням темата но беше предоставил скрин шот, защото много не му вярваха. :wink:

А тръста си е много вашен за ракването както и контента, за PR vitohol бих се съгласил с теб,линкове от добри страници с добър PR, биха свършили работа. Но искайки добри позиции в търсачките, PR не трябва да е фикс идея.

Може и да няма сайтове на първи позиции по търсачките с такъв PR, който спомена carramba.net, но на първа страница може и да се види такова нещо. Но не за най-конкорентни думи като hosting...и други. :)
 

Горе