DerkonBG
Active Member
не беше ли архитект?Аз съм прост сисадмин. Пусни си ИИ и действай.
По професия съм systems architect. Не съм твърдял, че съм програмист. Даже няколко пъти споменах, че не съм.![]()
не беше ли архитект?Аз съм прост сисадмин. Пусни си ИИ и действай.
По професия съм systems architect. Не съм твърдял, че съм програмист. Даже няколко пъти споменах, че не съм.![]()
абе ти пък ... половината думички които ползва са ми непознати и се опитва да ни впечатли в някакъв марсианскометаверски език ... най ми е смешно като почне да ни обяснява колко сме невежи и неуки и не разбираме метаверския му език дето пише.... той да вземе да научи Български език , че е мега-турбо-супер смешен вече ако смята, че някой впечатлява с разните му дефиниции дето ги упоменава.Твоя сайт всеки може да си го тествааз искам твоето мнение на експерт и специалист по WP и ти дадох линк да се поупражняваш малко.
не беше ли архитект?
![]()
аз най-учтиво му дадох линк да тества един сайт и да каже защо се влачи и как да се ускори а той бяга от отговорност!абе ти пък ... половината думички които ползва са ми непознати и се опитва да ни впечатли в някакъв марсианскометаверски език ... най ми е смешно като почне да ни обяснява колко сме невежи и неуки и не разбираме метаверския му език дето пише.... той да вземе да научи Български език , че е мега-турбо-супер смешен вече ако смята, че някой впечатлява с разните му дефиниции дето ги упоменава.
Нещо не ти е наред щом говориш за себе си в множествено число!DevOps, SRE, SA, SE всичките сме glorified sysadmin.
Е ти какво очакваш от един хтмл?Нещо такова. Проблема е, че трябва да се прави интелигентно, защото се сърдят ако ги скрейпваш без разрешение.
Преди да вкарам rate limits и да започна да уважавам robots.txt имах по 3-5 репорта на ден. На всеки сайт изпращаше може би 20 заявки един единствен път за 1 секунда, което не е много, но мрънкаха. Сега има лимит от 1 заявка на 2 секунди.
Като цяло отвън няма кой знае какво да се тества освен нещо просто около фронтенда и параметри като TTFB, който обикновено зависи от това колко бързо работи пхп, който пък до голяма степен зависи от честотата на процесора.
Затова и българските компании често са много по-бавни - въртят дърти Xeon-и със сървъри втора ръка от Kvant Service.
В платформата за хоста имам сървис за по-подробни тестове, който анализират колко бързо работи пхп, базата, темата и т.н.
За клиенти на хоста мога да направя някаква интеграция с ИИ автоматично да оправя мазаляка на "професионалните" програмисти, които пишат темите, защото половината нямат идея какво правят.
Преди няколко дни пуснах на https://vertexwp.com на Claude да го мине през API-a на Google Pagespeed Insights. Справи сe учудващо добре от раз с един единствен промпт.
Въпреки, че тези тестове са малко веган от опит знам, че много хора се заглеждат по резултатите в GPI.
Виж файлът 35436
Е ти какво очакваш от един хтмл?
няма едно изображение даже
Според мен @DerkonBG се ебава с вас защото въпросния сайт от линка който е дал зарежда за под 300ms, на всички десетина страници които тествах а за търсачката нямам думи - безобразно бърза. И сайта хич не е на WP ами си е чисто къстъм решение; с wp такива резултати не се постигат.Скоростта на зареждане е най-малкия проблем на това нещо
Според мен @DerkonBG се ебава с вас защото въпросния сайт от линка който е дал зарежда за под 300ms, на всички десетина страници които тествах а за търсачката нямам думи - безобразно бърза. И сайта хич не е на WP ами си е чисто къстъм решение; с wp такива резултати не се постигат.
p.s. това че @DerkonBG те “поряза” в по предни постове не е причина да не му харесваш сайта![]()
Ти явно си останал 20г. назад, това е най-бързия възможен вариант! Изключително добро пооадение! Но ако роптаеш че не можеш да му наспамиш търсачката ще те разбераWebsocket за сърч.Върна ме 20г. назад.