Как да спечеля пари от phpBB форум ?

Jax0n

New Member
Здравейте драги потребители на Predpriemach.com като начало искам да кажа че форума много ми харесва много интересни неща има поне за (мен) така, казвам се Атилла на 19г. уча във Варна скоро си купих домейн и хостинг от нова хост. Направих/Инсталирах си форум система phpBB (3.0.11) тематиката на форума е гейминг онлайн игри . Интересно ми е как мога да спечеля пари от форума като рекламирам чужди сайтове ? или гугъл адсенс или нещо друго нов съм в сферата имам мерак, моля недейте да ме критикувате веднага както казах по-горе (нов съм) ако може няколко идеи от опитните потребители които са изкарали пари от уеб сайт.
Благодаря ви предварително :)
 
От: Как да спечеля пари от phpBB форум ?

това знам как да го направя идеи ми трябват сега не разбирай по грешно аз исках идеи а не как да привлеча потребители както казах горе недейте да критикувате
 
От: Как да спечеля пари от phpBB форум ?

Като почнеш да правиш стабилни посещения имаш варианти:
- адсенс
- други бг рекламни мрежи
- директна реклама
- платени ревюта
- ревюта с афф линкове за нещо си...
 
Здравей и добре дошъл при нас. :)

Мерси за хубавите думи. Един форум може да прави пари по няколко начина, дори има много теми по въпроса тук, дори и на английски. И всичките са от хора, които управляват успешно форумите си. Най-популярните са - директна реклама (Investor.bg Forum), с реклама от Google AdSense (DigitalPoint Forum) или друга партньорска мрежа за реклама (LowEndTalk Discussions), чрез афилиейт (BlackHadWorld), чрез членство или продажба на услуга от форума (WarriorForum). Има и други начини, но те са вече до възможности на потребителите и форуми. Например онлайн магазин и секция с продукти от форума, както и продажба някакви опции - да си имаш собствен форум / секция. И там каквото се сетиш като нормален сайт. ;)

Нашия форум печели от мембършип и директна реклама, като повечето банери тук за на наши партньори (на бартерни начала), аф. програми и наши проекти, но и директна реклама, когато някой рекламодател прояви интерес. Това е в общи линии. Ако има нещо друго, което искаш да питаш - тук сме. Дано някой от колегите тук се сети за линковете, за които писах по-горе, че аз нещо не ги намирам. Дори една от темите аз съм писал, шейм он ми. :)

Поздрави и весел престой тук. ;)
 
От: Как да спечеля пари от phpBB форум ?

Благодаря за информацията която даде за пръв път ги чувам тези неща и нямам си на представа... :( и така 1 въпрос : от гугъл адсенс как ще печеля на клик или на показване на рекламата да бъде видян ? защото аз знам че плащат на клик и плащат че рекламата е видяна от потребителите ? Ако греша моля да ми обясните всичко благодаря :)

За сега сложих 2 партнюрски кутии от (Insert.bg) рекламните кодове ги сложих на (overall_header.html i overall_footer.html) постоянно се виждат и доколкото знам че няма да мога да спечеля пари от там освен посетители ? :shock:
 
Ще печелиш на клик или импресии, както дойде при теб, само ако имаш такива. Което означава две много важни неща, добре поставени и тематични реклами, които реално от там ти се пуснат на база релевантност, както и набор от рекламодатели, които имат интерес да рекламират в диспей мрежата на Google.

Има много добри обяснения в секцията за PPC, където реално са описани кое какво е и предимства и недостатъци. Да, тази мрежа мисля, че единствено генерира кредити, които на теб ти се монетеризират под формата на трафик. Но аз лично бих сложил реклами на Google, само ако знам, че си заслужава и си открий още една премиум позиция - виж как е тук във форума, в някоя тема или секция, в която се показва втората ни позиция. ;)
 
От: Как да спечеля пари от phpBB форум ?

Примерно както във вашия форум като на първия пост ...

Виж файлът 11315

къде трябва да се постави кода във файловете ? на viewtopic ?
 
Хм, не знам, първо вижда дали администрацията ти позволява този номер - да отвориш позиция там, ако не сигурно в кода, но дано успееш да го намериш в администрацията. Не си спомням много добре на phpBB къде беше. Виж тук: phpbb.com/community/viewtopic.php?f=46&t=1842045
 
От: Re: Как да спечеля пари от phpBB форум ?

Ще се оправям аз не е проблем още 1 въпрос за гугел адсенс акаунта колко посещения ми трябват за да ме одобрят ?
 
Re: От: Re: Как да спечеля пари от phpBB форум ?

Ще се оправям аз не е проблем още 1 въпрос за гугел адсенс акаунта колко посещения ми трябват за да ме одобрят ?

Можеш и сега да си отвориш акаунт, но аз лично ти препоръчвам да натрупаш трафик, задоволително и след това направо да си кандидатстваш с този сайт. Така ще ти е най-честа работата. ;) Сложи си там техните тулове, за да видят, че се ползват и техните услуги, не че има значение, ама поне малко да се подмажеш. :)
 
От: Re: От: Re: Как да спечеля пари от phpBB форум ?

тулове ? какви са техните тулове, от думата разбрах (tool) ако греша ме поправи и ако може да ми обясниш малко как от къде мога да сложа туловете на гугъл
 
От: Как да спечеля пари от phpBB форум ?

Пичага не че искам да те демотивирам ама както ти казаха още в началото на темата ти --- Първо събери редовни посещения тогава мисли за това как да спечелиш от сайта.
Със форум ти трябват доста посещения за да печелиш от реклами :wink: ако сега си мислиш че пиша глупости сложи реклами каквито искаш и с времето ще разбереш за какво точно ти говоря :wink:
 
От: Как да спечеля пари от phpBB форум ?

Как да спечеля пари от phpBB форум ?
Като вкараш трафик в него:)
 
Аз не бх сложил реклама на Бг сайт под 2К трафик на ден. Не знам до къде си стигнал с трафика, но ако ги нямаш, не си прави труда. ;)

Аз се чудя защо не карате последователно....сайт -> реклама -> трафик -> доста трафик -> монетеризаця.....трудно ще прескочи "трафик" и "доста трафик". :)
 
От: Как да спечеля пари от phpBB форум ?

Ами, виж сега, работата е да предложиш нещо в интернет аудиторията, което го няма в другите форуми/сайтове. Като за начало можеш да платиш на някой, който записва геймплей клипове, доста такива има напоследък, тъй като и те гледат да изкарат някой лев.
Можеш да дадеш някой лев и за СЕО. Като цяло са доста нещата, които можеш да направиш, просто ти трябват малко пари и акъл. Успех от мен. :)
 

Горе