Как да станем едни от най-добрите блогъри?

От: Как да станем едни от най-добрите блогъри?

Преди вече повече от 3 години, когато реших да създам блога си прочетох няколко подобни статии и спрях, защото:
1. След 3-тата всичко си беше едно към едно
2. Уморен съм хора с блог да препредават едни и същи, все така неконкретни съвети
Стартирах блога, писах с желание, писах с интерес, четях много за да съм в час и да мога, когато напиша мнение да мога и да го защитя и аргументирам. И тогава разбрах, че в нишата, в която съм почнал не това е най-важното. Блогът ми е за мобилните комуникации и новините за тях, като бях и съм воден основно от хобито си в тази насока. Оказа се, че за да бъдеш четен ти трябва достъп до новите джаджи, които достъп идва по 2 канала:
1. ПР агенции представляващи марката
2. Операторите
Първите им е по-удобно ако си от София да ти пратят тест модел, т.е пребиваването ми в Пловдив затвори тази врата. Така и не схванах идеята им, освен че пестят 5лв за куриер. Вторите са благосклонни само ако си нежен към тях, тоест не критикуваш, което пък няма как да стане ако си воден от желанието да показваш и добрите и лошите страни на един продукт или услуга. И на края, това го разбрах малко по-късно, се оказа, че на софийска почва има една групичка, която се бе обособила и самопровъзгласила за "водещите" блогъри у нас. Малко стил Евгени Минчев - никой не знае какво прави, никой не се интересува от него, но това не го спира да се нарича лорд. Аз не съм с членска книжка в тази група, което затвори и малкото други вратички с интересни възможности. Помните акцията по промотирането на новият Форд и ревюта от типа: Отидох еди-къде си, хапнахме, пийнахме, а да! Пътувахме с Форд!
Та мога да се вместя с няколко съвета: Или трябва да сте перде и да не ви пука за "водещите" блогъри и да пишете за нещо, което наистина ви вълнува или да продължите да четете подобни статии.
Уважение към труда на автора, но статия от 300-400 думи в стил нещо-някакво-такова, няма как да ме грабне. Като гледам, че при Прочитания: 1946 път(и), има 1 туит и 1 лайк що ли си мисля, че баунс рейта е скокнал много?!
 

Горе