Как да стартирам максимално лестно и легално онлайн магазин?

Здравейте. От 2-3 години се занимавам с онлайн продажби и вече мисля, че е време да премина от facebook продажбите и в сайт. Чул съм, че докато се измъкваме под шапката на фейса със създаването на онлайн магазин има възможност за доста глоби и неприятности. Аудиторията ми е българска и към нея искам да насоча българският сайт. Моля който се занимавал с подобна дейтност нека даде съвет и обясни стъпките, каква фирма трябва да се регистрира, да препоръча счетоводство и тн. Благодаря ВИ!
 
Много ти е общ въпроса, едва ли някой ще се наеме да обхване всички аспекти.

Прочети всички мнения тук и тук и ще придобиеш бегла представа какво трябва да правиш и да не правиш.

И нещо, което леко ме озадачи в поста ти. 2-3 години се занимаваш с продажби, а питаш каква фирма. Това значи ли, че си изпълнявал поръчки като физическо лице?
 
Еми за това искам да мина на светло! :) Ако не да си бачкам така и да си плащам данъци и пак съм чист.
Закъснял си с изсветляването, доста при това. Не го отлагай повече. Това дето си го правил 3 години се прави няколко месеца да тестваш работи ли стратегията, която си намислил.

Отговори на всичките ти въпроси има в двете връзки, които ти пуснах. Като ти се изчистят нещата и можеш да задаваш по конкретни въпроси ще помагаме.
 
Здравей. В интерес на истината е трябвало много отдавна да си вече търговец с юридическо лице. Няма как да продължиш така, освен ако не целиш глоба. Много хора са така, но само в началото докато им тръгне бизнеса, после бързо се преориентират, за да може да си го движат спокойно и напълно легално, както и за спокойствие и отчасти на самите потребители.

Колкото до онлайн магазина, щом мислиш, че време, давай смело. Вече имаш разработена стратегия, канали, клиенти и може само да се развиваш от тук нататък. Много хора тук ще ти дадат добри и полезни съвети. Ако имаш нужда от нещо, питай. ;) Успехи от мен.
 

Горе