Как да стартирате онлайн магазин: ПРАВИЛНИЯТ НАЧИН"

webselo.com

Active Member
Написах една огромна статия: "Как да стартирате онлайн магазин: ПРАВИЛНИЯТ НАЧИН". Стана към 5000 думи.

Вътре има много ноу-хау - как да планираме и изградим един онлайн магазин, често допускани грешки, недомислици, избор на продукт и ниша, валидиране на бизнес модел, инструменти за измерване и много, много други супер ценни неща!

Ако преди 5-6 години имаше кой да ми каже тези неща, сега щях да съм на съвсееем друго място. Естествено, в една такава статия мога да побера малка част от наученото, затова ще има още няколко продължения по 5-6 к думи - веднага щом намеря време за това.

Всичко това е платено с много учене, опит и нерви. Хората около мен и колегите знаят много добре дали правя компромиси със семинари, обучения, онлайн курсове, книги - това е на ПЪРВО място.

В материала няма ала-бала.
Конкретни, приложими неща.
От живия живот.

Искаш да направиш онлайн магазин? Или в момента развиваш такъв? Това непременно е за теб. Прочети внимателно няколко пъти:

Ваш,
Кико
webselo.com
 

@Sercilo1 беше споделил канала на този пич в една тема, май целият му канал е подобен, гледането си заслужава.

Здравейте!

Наскоро попаднах на канала на Румен Виста в тубата и честно да призная доста от видеата ми харесаха. Изглежда говори стойностни неща!
Виждам, обаче че по форумите го плюят най-вече защото бил печелил от гърба на хората и че бил един от самозваните мотиватори. Вие като предприемачи, какво ви е мнението за неговите видеа е смятате ли, че това което говори е истина?

@ReminD @Sky
 
С риск да те обидя, извинявай за което, ама наистина не прочетох нещо, което да го няма по хилядите туториал клипове за дропшипинг. И постоянно с опита ти от преди 10г... все едно слушам някой дядка да ми разправя как е било при Тодор Живков. И тъй като чета разни блогове, където са адски големи професионалисти в писането... и като четох тоя роман.. направо се изморих.
 
Между другото, видеото, което @Noke е споделил е супер - всичко това е много вярно:
Noke, а защо реши да го споделиш тук?

@PavelAndreev , това е комплимент за теб, значи материята ти е позната. Тук аудиторията е по-скоро от хората, които сега искат да стартират нещо или искат да подобрят по магазина си.
Понеже, знаеш ли какво се случва - прави магазин, чул е, че от това се изкарвали пари, не знае как да придвижи процеса, допусне грешки, и накрая гори и с време, и с парички.
А пък, от това, което виждаме - с рекламен бюджет под 3000 лв на месец, който да си го поддържаш устойчиво, трудно да направиш нещо по-сериозно. Обаче пък трябва да знаеш какво да направиш с тях и как да си планираш развитието на сайта. И като акумулираш - 6-месечен бюджет, парички по разработка на сайта, лицензи за софтуери, съдържание, дизайн, непредвидени разходи, управление - и в един момент си става сумичка. И като няма опит, гори, губи.
Та идеята на това нещо беше да използвам сега времето покрай ковид да споделя малко опит. Мога много по-задълбочено да вляза, само че... не знам дали има смисъл, колко човека ще го разберат...
Според теб колко човека могат да си сметнат даже Break Even CPA? Не са много, под 10% от клиентите.

Мерси за обратната връзка и да си жив и здрав :)
 
кикито за всяка точка мога да му извадя сигурно по 5 магазина които продават яко.
 
Е, да са живи и здрави, нека да продават, аз се радвам, да изкарват парички хората :)
Дай ми градивна критика как да ги пиша занапред, че да бъдат по-добри? Ето да кажем, на теб, кое ще ти даде най-много стойност? Щото наистина имам какво да кажа, знам си възможностите, без да летя в небесата, разбира се...
:)
 
аа вече не се връзвам на всеки, напрао се отписвам че не ми се четат глупости.
 
Здравей,

Прочетох статията това което казваш е така. Основния проблем според мен е че всеки които иска да продава онлайн трябва да почне да се занимава с технически неща по самият магазин.

Магазина сам по себе си не носи успех, успеха идва от маркетинга свързан с него. Собствениците на магазини губят ужасно много време по технически детайли вместо да проучват пазари и алтернативни начини за извършване на продажба, с други думи да бъдат търговци а не уеб мастъри.За това разбира се има ред причини свързани с неща независещи изцяло от тях.
 
Да, така е - дори сега имаме нов клиент, който инвестира 12 хиляди в Гугъл на месечна база. Този човек идва при нас, за да си освободи време от управление, за да може да отделя внимание на поръчки, избор на продукти, маркетинг и прочее (макар че не управлява много добре, все пак има резултати, които ние ще подобрим).

Човек не може да разбира от всичко. И затова има екипи :)
 
Евалата, за което. Единственото нещо, което трябва да знае и от което да разбира е единствено от бизнеса си - модела, как да продаде, как да го води към развитие, да го подобрява, а всичко друго е нужно да има само идея. Не става да си всичко и да огрееш навсякъде, ако искаш да развиваш голям бизнес. Няма как. Така се успява и това е правилното.
 

Горе