Как да събмитваме в директории

От: Как да събмитваме в директории

Аз се чудя дали да пускам в платени директории...

Пълна загуба на време и средства, единствено можеш да получиш трафик но не и trust от гугъл, понеже той не обича директории, които печелят пари. Така мисля аз, така съм чел. За гугъл PR не е важен толкова колкото Trust Rank.
 
От: Как да събмитваме в директории

Здравейте всички, това е първият ми пост. Доста съм чел този форум но не съм от този тип хора които пишат много много по форуми, защото обикновенно като ми трябва някаква информация обикалям из нета и си я намирам.

Сега по същество, скоро пускаме един сайт за SEO, целта на сайта е да автоматизираме SEO-to колкото можем и да съберем голяма част от нужните SEO tools на едно място и скоро ще пуснем бета версия с 300 безплатни регистрации, като 200 от тях ще са за първите 200 които са харесали FB страницата ни, мисля че там остават към 40 места и още 100 за първите регистрирали се в сайта. Има много инструменти, които са изброени в сайта при желание можете да погледнете. Един от инструментите е semi automatic directory submitter с лист от над 5000 директории част от специален SEO panel. Субмита става само с въвеждане на CAPTCHA-та за съответната директория като се въртят 6 различни описания и тайтъли, става много бързо можете спокойно да субмитвате по 150 директории на час. Сайта е: Turboseo.org
Има и безплатна auto approval комбинирана web/article директория.

Прочел съм доста информация във този форум и затова пускам това събщение първо тук, за да може всички тук които искат да се регистрират и по този начин да позват сайта 1 година безплатно. Незнам дали нарушавам някакви правила на форума ако е така моля да бъда извинен.

Ще се радвам ако ми дадете feedback. Ако имате някакви предложения към сайта, каквито и да са моля споделете. Сайта е на 90% готов
 
От: Как да събмитваме в директории

Според мен всичко това с директорийте и субмита по тях е отживелица. Това беше актуално преди 4-5 години. Четох, че Google въобще не харесва сайтове, които получават беклинкове от такива директории.
 
Може и да нямат толкова тежест както бе едно време, но никак не вреди да ги имаш в микса си от линкове. Пък и кой последно време ти дава качествени линкове, ако не се потрудиш за тях. Всъщност Google не харесва сайтове, който имат само такива или предимно такива линкове. Но това не важи, ако тяхната сума е не повече от 5-10%. Ако забележите, доста сайтове ги имат, даже и тези с добрите позиции по търсачките. ;)

Сега определено съм съгласен, че друго е актуално и реално фокуса силна се е изместил. Уж към качественото, но то реално си е като от едно време, само че в точа число дават минимално значение, на тези, които преди време бяха на едно ниво с другите. Сега примерно линк от фри директория по никакъв начин не би могъл да се сравни с контен линк (от бодито на статията) от някой блог и хубаво написана статия. За това и този метод се радва да добра популярност.
 
От: Как да събмитваме в директории

Български сайт, регистриран в Английска директория - какъв е ефекта ? Гугъл взима ли го въобще под внимание ?
 
Не е лош, стига да те одобрят, защо все пак в повечето директории пише, и по-конкретно в условията им, че биха одобрили само англоезични сайтове. Но има и такива директории, в които има секция Regional, където има и може би България, ако не то поне Европа. Силно се надявам и да имат за всяка държава категории, както е за англо-сайтовете. Но и тук рядко съм виждал такива. Това реално ще са много големи директории, за последно го видях в една малка, която имаше гореспоменатото.

Дали ще има ефект? Защо не, все си е линк, нали? Все едно взимаш линк от тукашна, но на чуждо IP, както и хост, което реално няма значение. Естествено, за БГ по-добре е да е българска, но в един момент те си изчерпват и тогава възниква и горния въпрос. Google го взима под внимание, ако линка е на страница, която е добре индексирана или добър PR. Това е правило, важещо за всички подобни случаи.

Аз лично бих го ползвал. НЕ вреди, определено. Естествено, правено по правилния начин не вреди, като да се редуват анкорите, както ако се предлага дип линкиинг, ще е супер. Да не забравяме да не използваме някоя абзац от сайта, за описание, не че нещо, но ще го намира за дублирано, пък и уникалното си е уникално, нали?
 
От: Как да събмитваме в директории

Тежък текст (котва)

Винаги е най - добре да включите главните фрази с които ви търсят в линка към вашия сайт. Това обаче не винаги е възможно и много от най - добрите директории няма да ви позволят да го направите. Понякога можете да се справите с този проблем, като добавите фразата на края на името на фирмата ви.

Има се предвид анкора ли? Някой ако може да обясни как се събмитва в директории, за да излиза анкор във връзката към сайта. Това в заглавието ли се слага, в описанието ли, къде?
 
От: Как да събмитваме в директории

Valentinn Какво очакваш от такъв линк? Трафик, репутация...е идеята за разнообразяване на tld профила, не е за изключване.
Regional е приемлива опция и вероятно най-добрата. Но за локалното е с много ниска тежест.
Локалните линкове, мнения, коментари, цитирането, скоростта на нарастване лайкове, G+, фолоувери са много по-важни.

Затова пишете коментари в Предприемач! :wink:


dilyan_ostr В заглавието при повечето директории...title

За разнообразяването на заглавията и описанията мисля е ясно. HavVvoC е споменал.

Алъна ви е дал силен жокер. Пийте по едно кафе и се събудете! 2013 сме :clap:
 
От: Как да събмитваме в директории

Български сайт, регистриран в Английска директория - какъв е ефекта ? Гугъл взима ли го въобще под внимание ?
Ако изобщо директорията го одобри и Гугъл го намери - ДА.
Друг е въпроса, че тези линкове са доста "слаби".
Стават само за диверсификация на линк билдинга.
 

Горе