Как да успея...?

От: Как да успея...?

Аз ти предлагам да пуснеш стоките в Продавалник/Аукро и в сайта да сложиш линк към всеки артикул там. Така дефакто сайта ти ще пренасочва към Продавалник/Аукро и ти не си в нарушение, а и няма да загубиш трафика към сайта. Ще има неудобства естествено, но все пак...

Успех!
 
От: Как да успея...?

Не, сайта ми не е на поддомейн, а е на .com домейн. Закупих домейна в началото на миналата година. Сега съм старт пакета на exsitee.com за онлайн магазин, което позволява да продавам до 100 артикула в магазина с неограничен трафик. Последната идея на tuger ми допадна най-много, защото от тази гледна точка се оказва, че реално не притежавам онлайн магазина или то е нещо като афилиейт. Днес ще поразмисля малко нещата. Благодаря ви за съветите на всички.
 
От: Как да успея...?

Не е задължително да имаш партньор.Може да се направи договор за съвместна дейност който си има срок - в твоя случай 8 месеца.Помисли в тази насока
 
От: Как да успея...?

Като регистрираш фирма тогава започва филмът... Жалката ни държавица определено не е най-доброто място за стартиращ бизнес... Не искам да те плаша, просто трябва да се приготвиш за идиотщина и допълнителни разходи... Бягай докато си малък още ;) Колкото се може по-надалече...
 
От: Как да успея...?

От мен червена ряпа за горното мнение.

Иначе, идеята на колегата tuger ми допада най-много.
 
От: Как да успея...?

И аз си мислих за подобен сценарии като тугер, само дето нали това пак е в разрес, ако правят проверки пак могат те чопят, нищо че продаваш през продавалника или аукрото
 
От: Как да успея...?

Продължавай в същия дух.

Щом 5 месеца си минавал м/у капките, ще минеш и следващите 8 месеца.

Като ти дойде проверка тогава ще го мислиш.


В общия случай не мисли нещата предварително. Рядко може всичко да се планира. Просто действай и ако стане издънка - тогава я мисли.
 
От: Как да успея...?

Това ебаси и мнението, като се издъни няма какво да мисли постфактум, ако мисли всичко трябва да е преценено да се намали риска или ако случайно стане да знае какво да прави.

То ако бе така адвокатите нямаше да имат хляб, всички деяни се правят предварително и се изпиват до най-малкия детайл и трябва се знаят следствия поради причините
 
От: Как да успея...?

И аз си мислих за подобен сценарии като тугер, само дето нали това пак е в разрес, ако правят проверки пак могат те чопят, нищо че продаваш през продавалника или аукрото

По прицнип винаги могат да се хванат за нещо, въпросът е да не е очебийно. Пък и трудно може да се докаже кой ще е продавач на стоката от Продавалника/Аукро. А той в случая просто ще рекламира.
 
От: Как да успея...?

Ако "почукат на вратата" значи ще се плаща. Вариант да дойдат и да ти кажат "ееее браво, бе, всичко е точно" - няма.
Цитирам една много "приятна" хиена: "дори и всичко да е изрядно, няма как да не пиша нищо, защото шефа ще каже, че не сме работили"

Така, че според мен по-съществения въпрос в твоя случай не са 8-те месеца, а дали е по-изгодно да си редовен или да плащаш глоби.
 
От: Как да успея...?

Обмислих днеска идеята на tuger доста по обстойно. В продавалник мога да си продавам доста лесно, като пренасочвам клиентите от магазина. Просто когато решат да купят нещо, бутона "Поръчай" ще пренасочва към отделна страница, където на клиента ще предлагам два варианта на поръчка: Свързване с нас по телефон,имейл,скайп и т.н. или направо чрез офериране на продукт от продавалник. Даже имам идея как да накарам клиентите да ми звънят за поръчка - ще направя нещо като "само ни кликнете и ние ще ви се обадим за поръчката". За аукро нямам шанс, понеже искат фактури за продаваните стоки, обаче братята китайци не ми ги пращат тези артикули със съответните им фактури. То е ясно, че над половината клиенти, които пазаруват от онлайн магазина ще се откажат и няма да си поръчат нищо, но и друг свестен път не виждам. Засега това ми е идеята. Реално сайтът ще е като афилиейт на профила ми в Продавалник и в платформата на сайта няма да се извършва никаква дейност на продажба. Но все още не съм сигурен дали могат да ми правят проблеми заради сайта, въпреки че целта на сайта е само реклама, защото там няма да публикувам никакви фирмени данни.
 
От: Как да успея...?

Ако възприемеш идеята на тугер-а сайта ти е ок, цялата тежест се пренася на продавалник, ако решат ти правят проверки, ако някой те нарочи, ясно ти е че ще стане кофти за теб.

Аз тугер, имено тази схема я гледах в др тема която се обсъждаше и си спомних че не се препоръчва, като бягане от отговорност, реално погледанато пак се извършва тъговска дейност, но flying low
 
От: Как да успея...?

Мисля, че точно тука на преден план излиза ролята на Продавалник, понеже платформата предлага два типа профили:
1. физическо лице
2. юридическо лице(бизнес профил)
И ако продавам точно като физическо лице, не мисля, че ще могат да ме бутнат, понеже всеки ден хиляди души изпращат и приемат пратки точно по-този начин - продаване на ненужните неща и т.н. Точно това прави и сайта на Продавалник толкова известен. А камо ли някой от тези хора, които просто продават дрехите си, вместо да ги подаряват извършват някаква търговска дейност. От тази гледна точка погледнато аз не правя нищо лошо и все едно, че продавам часовници, които са ми ненужни... Много логика вкарах май :)
 
От: Как да успея...?

Нали знаеш всеки чете евангелето различно, принципно така риска е минамален, но все пак същестува, поне ще ти дойдат на проверка или ще видвт продавалника базите им ще видят 100 сделки и тогава няма мърдане, но шанса си е пак малък, докато не се разрастнеш няма проблем.
 
От: Как да успея...?

Засега съм изправен пред дилемата дали да си продължа да продавам още няколко месеца така или направо да пренасоча всички връзки от сайта към Продавалника. При първият случай ще печеля 2 пъти повече, но има и 2 пъти по-голям риск, отколкото при вторият случай печеля 2-пъти по-малко с 2 пъти по-малък риск. Сега си спомням за една жена от Продавалник, която в началото на тази година беше измамена - купи си телефон от Продавалник за 90лв., забравила е да прегледа пратката преди да заплати на куриера и накрая се оказа, че кутийката на телефона е празна, нито касова бележка нито нищо... Писа жалби до КЗП, подаде жалба в полицията за измама и в НАП, но и отговориха, че в случаи за сделки под 250лв(ако не греша) не се преразглеждат от тях, ако получателя няма касов бон... Объркана система...
 
От: Как да успея...?

В продавалник мога да си продавам доста лесно, като пренасочвам клиентите от магазина. Просто когато решат да купят нещо, бутона "Поръчай" ще пренасочва към отделна страница, където на клиента ще предлагам два варианта на поръчка: Свързване с нас по телефон,имейл,скайп и т.н. или направо чрез офериране на продукт от продавалник. Реално сайтът ще е като афилиейт на профила ми в Продавалник и в платформата на сайта няма да се извършва никаква дейност на продажба. Но все още не съм сигурен дали могат да ми правят проблеми заради сайта, въпреки че целта на сайта е само реклама, защото там няма да публикувам никакви фирмени данни.
Малко си противоречиш. След като целта на сайта е реклама ги махаш тия варианти за поръчка чрез скайп,телефон,гълъб и прочие. Слагаш само линковете към продавалник. Предлагам ти на видно място да напишеш, че целта на сайта е само реклама и не продава директно.
И аз съм на мнението, че ще има някакъв отлив на клиенти, но след като досега всичко е точно и нямаш оплаквания, едва ли ще е голям.
Аз тугер, имено тази схема я гледах в др тема която се обсъждаше и си спомних че не се препоръчва, като бягане от отговорност, реално погледанато пак се извършва тъговска дейност, но flying low
Така е. Аз го казах и по-горе - ако те подхванат, ще те хванат. Целта в момента е да се избутат 8 месеца без фалове и след това всичко ще се оправи. Реално погледнато всеки продавач в аукро/продавалник е потенциална мишена на НАП, но само на книга. В момента НАП са заети да пишат ревизионни актове за милиони, които нямат покритие. Много е невероятно някой да тръгне да се занимава с аукро и продавалник. Нищо, че продавалника го рекламират по телевизията.

В случая проблемът наистина опира до политика - изтискват фирмите на светло, за да избият парите от сивата икономика, потискат всячески стартиращия бизнес и после ми се хвалят с ниски данъци и глупости. Държава, която стимулира вземането на помощи, вместо да стимулира бизнес начинанията нищо добро не я чака. Вместо да се въртят пари, че и да се привнасят от чужбина такива, те тръгнали само да пречат. И нямаше да ги има 1/3 от темите в тоя форум... Ама т'ва е.
 
От: Как да успея...?

Така е. Аз го казах и по-горе - ако те подхванат, ще те хванат.

Точно пък и аз за това се замислих... Ако някой реши да подаде оплакване за мен(малко възможно), то няма да има значение откъде продавам. Продавалник или онлайн магазин не мисля, че правят голяма разлика в случая. Само дето продавалник си е леко по-сигурно, но пък за там пък съм сигурен, че има повече завистливи хора в Продавалник, отколкото някога е възможно да попаднат на моят сайт.

Иначе и ти си прав, без никакви фирмени данни, телефони и други глупости, реално даже КЗП няма да се занимават с този сайт, а ще прескочат директно на продавалник.
 
Последно редактирано:
От: Как да успея...?

А и като физическо лице по принцип също си длъжен да декларираш доходите, но това е друг въпрос ;)
 
От: Как да успея...?

А и като физическо лице по принцип също си длъжен да декларираш доходите, но това е друг въпрос ;)

Еми трябва, ама не искаме :D
 
От: Как да успея...?

Писах на хостинг фирмата, че се налага аз сам да мога да си редактирам и пренасочвам линковете на бутона "Купи" под всички обяви. Понеже нямам право да бутам кода на сайта, засега очаквам отговор от тях за това, колко пари ще ми искат за услугата.
 

Горе