Как изследвате конкуренцията?

От: Как изследвате конкуренцията?

@Moko Полезно споделяне на полезни съвети. Мерси. За такива мнения си струва да се отделя някакво време и на форумите.

Радвам се, че някой намира писаниците ми за полезни! На моменти имам няква своя странна логика...
А и в крайна сметка тука сме, за да си помагаме, така че, нямаш грижи ;)
Успех!

P.S.
Светъл пример за това, което ви приказвам - купих си охладител за лаптопа. Купих и 3 за мои приятели. Вместо 4 ми пратиха 5 охладителя от фирмата - объркване ли е, бонус ли е - ходи го разбери! (много важен момент - ако ще давате бонус на някого, направете си труда да разработите и разпечатвате някакви листчета с много благодарности, за да се почувства клиента поласкан и поомазан с олио, а не да се чуди дали служителите ви са толкова безхаберни, че въобще не гледат бройката, която трябва да изпратят? Можеше да изпратят 3, вместо 5. Какво правим тогава? Разочарование, негативен feedback => никога повече няма да поръчам от същата фирма)
Както и да е. Отварям аз единия. На картинката беше хубав, ама на живо няма фотошоп :) Както си беше в кутията го включих и след 1 минута единия вентилатор вече работеше два пъти по-бавно. (явно кутията е мека и съм го "контрирал" и е спрял да върти; тука сам съм си виновен)
Мисълта ми е, че става дума за китайски охладител, който е направен по златната китайска логика "важното е да прилича на нещо, а не да изпълнява полезни функции!". Сами разбирате какво впечатление създава подобен продукт у вас (като потребител). Следващият ми охладител ще струва поне 40 лева и ще бъде на стабилна марка. И вероятно ще го сравнявам с китайския и ще го хваля до живот...
Още нещо - замисляли ли сте се, защо големите магазини имат по-добро име от малките? Защото над 90% от марките, които продават са добре познати и стабилни, а не китайски еднодневки. Ако искате да имате добро име, трябва да продавате качествени продукти, защото хората често свързват продуктите не само с производителите, но и с продавачите. "Тия от Техномаркет са е*ати нещастниците! За 1 седмица два дефектни лаптопа сменям!"
 
Последно редактирано:

Горе