Как може да се изкарат някакви пари от сайт?

Moko

Well-Known Member
Първо искам да поздравя всички и да се извиня, че ще задам може би глупави въпроси ...
Имах идея да си направя едно малко сайтче, фен сайтче на едно аниме... Главната ми цел беше да си създам малко работа пък и да науча html-a...(да съчетая полезното с приятното).
Почнах да чета html и лека-полека да пиша кода на index-a... Обаче изведнъж ми проблесна, че хората пари правят от сайтове :lol:
И така от няколко дена си товаря мозъка с идеята да направя сайт достатъчно интересен, за да бъде посещаван от много хора и да мога да направя няк'ви стотинки от него :) (нали.. минимума е ако си купя хостинг, да си избия парите от хостинга...).
Сетих се за вашият форум и веднага попитах Google, за него...
Сега въпроса ми е как може да се изкарат някакви парички от сайт?
В смисъл знам,че има нещо като "paid2click", казаха ми и за някакви импресии, но аз съм хал-хабер от цялата тая работа... Може ли да ме светнете малко?
Кое е по-доходно(или по-лесно носи някакъв доход) - Google Adsense или Affiliate програмите ?

Тука една тема ме хвърли в тъча "Вижте какво направих за 1 седмица с Adsense".. Е пича е направил скромна печалба :))) Дано печели в пъти повече за в бъдеще ;)
Даже той май беше писал, че ги е направил с Блог.. И то безплатен :D

Е.. Въпроса ми е, може ли един човек (или двама) да припечелят нещо със скромно сайтче? :) И ако може - какъв е начина?

Виждам, че тук всички са вряли и кипяли в тая област и са компетентни да ми отговорят и да ме насочат към правия път :)

Благодаря предварително!
 
Той тоя пич с аденса за едната седмица май се беше опитал да си направи шегичка.

Иначе ако искаш пробвай това. Доста се говори във форума за него - ново е и засега уж по-добро от адсенс. Акаунта се прави за минута.
www.widgetbucks.com
 
Добре дошъл във форума!

"Пича" с едната седмица си правеше майтап, това практически не беше неговият Adsense акаунт. А другият "пич" пък се опитва чрез линк с референтен номер да изкара $ от клика ти.

Аз ти препоръчвам като начало да разгледаш обстойно форума, тук има доста ценни статии и информация. Разгледай и Kreativen.com
 
Добре дошъл и се надявам да си изкарваш добре тук. Еми аз лично ти препоръчвам да се пробват и някой от Trusted Affiliate Programs - там ако имаш продажба - говориме за добре комисионна - а повечето афилиейт програми дават не лоши комисионни.

А пича добре се похвали, но за съжаление не е негов акаунта както се спомена. А за да бъда точен това е картинка от един от членовете на DP форума. Даже и темата съм я мяркал. :)

Успехи и всичко най... най... :wink:
 
:D аз пък се хванах на въдичката му :lol:
Но и аз се замислих, понеже съм срещал доста scam-ове на тая тема "цъкай да ти плащат" и там дават цент на клик ... Ако пича е изкарал 30$ за 1 ден и ако и той получава по 1 цент на клик ... 3000 човека да кликнат ... Сайта трябва да е просто огромен :roll: :lol:
За тоя пич с реферала - видях ;) Преглеждам линковете преди да цъкна ;) По-късно ще разгледам форума по-обстойно и ще видим какво ще се прави ... :D
Благодарен съм за бързите ви отговори :)
Ако има нещо пак ще питам ;)
 
miglen каза:
А другият "пич" пък се опитва чрез линк с референтен номер да изкара $ от клика ти.

А бе "пич", на теб какъв ти е проблемът? Най-нормалното нещо е да се използват реферал линкове. Нали затова се правят. И като се има предвид, че регистриралите се през тях нищо не губят, наистина не мога да ти разбера проблема. Аман от българската психика.
Аз от тоя човек така или иначе нищо няма да изкарам, защото човекът сам си е написал, че е начинаещ, а комисионната се плаща до една година. Изкарвам си парите по други начини. Въпросът е, че съм те забелязал и в другите теми да се държиш доста сдухано, като че ли светът ти е крив за нещо.

И между другото, ако имаш адсенс на сайтовете си е време да го махнеш, защото това откъдето и да го погледнеш си е същото като рефералстването.
 
Moko каза:
Ако пича е изкарал 30$ за 1 ден и ако и той получава по 1 цент на клик ... 3000 човека да кликнат ... Сайта трябва да е просто огромен :roll: :lol:

В интерес на истината някои изкарват и по $30000 на ден, ама тук не сме от тях. Засега ;)
 
нема да е хентай.. даж е май нема и да е аниме сайт :lol: аз мислех за порно сайт... ще има бая посещения ... как мислите вие? :D
 
т'ва е кофти :lol: е тия adulfinder и elite-mate и т.н нямат ли такива банери?:D

edit:
lyust каза:
тогава може да сложи adultfriendfinder или нещо подобно
трябва да се има предвид, че при порно сайтовете конкуренцията е огромна и трудно ще се наложи
тука си прав.. обаче пропускаш нещо :) ако сайта е безплатен? :twisted:
тия finder-ите главно печелят от membership... ако сайта е безплатен обаче има банерчета, няма ли повече идиоти да влизат вътре, па и да цъкат? :?
 
ми зависи от банерите на finder-ите банерите са много добри и просто те карат да им обърнеш внимание.... ся кофтито е, че ако аудиторията ти не е платежоспособна, ще щракат, но няма да печелиш.. те предлагат и само за регистрация през теб, но там комисионните не се изчисляват добре
ако си намериш хубав фрий адулт евентуално дейтинг сайт, който ще ти плаща на посещения, е най-добре... аз такъв не знам, но и не съм търсил, така че друг може и да знае
 
Moko каза:
30000$ на ден от кликане?
Те и M$ нямат такъв оборот на ден :lol: :p

Естествено, че М$ имат.
И да, има такива които печелят от кликане по толкова, но както вече казах ние тук не сме от тях и изобщо в БГ нема такива.
 
Сайтовете, показващи реклами на Google, не трябва да включват:
..........
Съдържание, свързано с хазарт или казина

а ако сайта е за футбол, футболни новини и футболни прогнози ?
Прогнозите ще спадат ли към туй нещо "хазарта" :roll:
 
Moko каза:
Сайтовете, показващи реклами на Google, не трябва да включват:
..........
Съдържание, свързано с хазарт или казина

а ако сайта е за футбол, футболни новини и футболни прогнози ?
Прогнозите ще спадат ли към туй нещо "хазарта" :roll:

Ако ме баннат за това нещо ще им вдигна голяма врява за още поне 50 - 100 такива сайта ако не и повече ... всщност всеки 3-ти сайт които съм срещал за футболни прогнози има адсенс
 
Moko каза:
Сайтовете, показващи реклами на Google, не трябва да включват:
..........
Съдържание, свързано с хазарт или казина

а ако сайта е за футбол, футболни новини и футболни прогнози ?
Прогнозите ще спадат ли към туй нещо "хазарта" :roll:
Като гледам че все още няма тематика по добре си избери нещо което няма много конкуренция и направи блог може да е и безплатен .
 

Горе