Как опаковате пратките?

Pirosog

New Member
Здравейте,

тук хубаво си говорим за онлайн магазини, но тези от вас, които опаковат пратки, с какво ги опаковате. Търся в интернет производители на опаковки за (пощенски) пратки, но ми е интересно вие кои ползвате, ако ползвате, или по друг начин се снабдявате с картони?

Поздрави.
 
Здравей,

НЕ съм го правил, но едно нещо не забравяйте, тези които пращате, задължително гледайте да вкарвате по един флайър, код, брошура, дори визитка във всяка една пратка, която ще изскочи от вашия магазин и ще тръгне към клиента. Много е важно. Едно приятелче го направи с 1000 и вече има и доста сериозно повишаване на директния трафик, влизащ в общите сметки чрез алекстата. ;)

За фирма...нямам идея. Но няма да е лошо и да пристигат в добър вид. :)
 
От: Как опаковате пратките?

Здравей,

точно така, опаковката е много важна.

Поздрави.
 
От: Как опаковате пратките?

За тези в US: eSupplyStore

За тези в BG:

Унипак;​
Lipo Hart;​
Vitavel;​
Велпак (тип на „Пишман пощи“);​
Dunapack;​
allinoffice (май по-разбираемо и с цени: кашони от велпапе, амбалажна хартия, опаковачно стреч фолио, опаковачно фолио с балончета т.е. аеропласт, тубуси);​
ИЛекс (този от Габрово с единична-страница уебсайт кефи, без излишни приказки, делово с размери, цени, картинки);​

packagesolution.jpg

configurationsbg.jpg

Използвайте ги тези ключови думи (опаковачна хартия, опаковане пратки, опаковачно фолио, стреч фолио, кашони за опаковане, аеропласт, пенополиетилен, аеропол, пенопол, …) в търсачката на G и добавете отзад името на градът. Някой път е възможно в др. градове по-евтино да произвеждат или да имат стока, всякакви вариации и възможности. Доста са само „на оферта“ според бройки/количество (кои производители, кои resellers, ако имат цени). Малките единични бройки ест., ще се излизат МЕГА скъпо и най-скъпо, това е ясно по подразбиране. Най-горните „Best Match“ резултати обикновено ще да са „скъпарските“ принципно, ако се разрови човек надълбоко ще намери навярно и евтини оферти (ако поиска оферта/quote) или цени в таблици.

С лопата да се ринат производители, дилъри, доставчици и всякакви звена. Вкл. custom-made (по-скъпички), ако логото, марката са важни.
 
От: Как опаковате пратките?

Обикновено тези опаковачни материали се дават от самия спедитор. Лично аз работя с няколко спедитора и са ми предоставили количества от флаерите (пликовете за опаковане) и аерофолио (балончетата), на мен лично друго не ми е необходимо. Другия вариант е да се поръчат брандирани на фирмата материали в някоя рекламна агенция, но в масовия случай излиза доста скъпичко. Едина качествено опакована пратка с брандирани материали ще ти струва минимум 2 лева и то ако поръчваш на един път за 10К пратки, което е някакъв минимум, защото 10К торбички е нищо, ние правим заявки за по 100К торбички и Пловдивските монополи ни се цупят, като към тези 100К торбички има още няколко по 100К опаковачни продукта. Тука от форума се беше свързал някакъв потребител, които каза че продава кутийки за часовници и мислих да поръчам няколко хиляди бройки, но така и не го чух повече, ако чете това, да се представи, защото цените бяха на пръв поглед доста добри а пък не го помня ... май беше нещо от сорта на зарини, но може да се лъжа.

Да опаковаш сам пратките си е нож с две остриет. Подготви се да имаш специално помещение за опаковане, нает човек или хора които да опаковат, осигурени работни опаковачни плотове и склад в които да складираш опаковките. Не е добра идея да сложиш множество кашони и наилон на едно място с другата ти стока, защото ще се напълниш с мишки, хората, които могат да си позволят хале близо декар барнато от всякъде са пряки наследници на Доналд Тръмб или някои от този калибър. Имам предвид, че сметката няма да ти излезне ако просто ще складираш продукти в такова хале, ако произвеждаш нещо е друг въпроса. Транспорта на стоките до спедитора е другия възлов момент. Ако все пак осигуряваш всичко това и имаш повече от 20 пратки на ден се постарай да искаш хубав процент комисионна за свършената работа от самия спедитор, ако имаш повезе от 100 пратки дневно, направо говори за някакъв вид франчайзинг със спедиторите. Лично моя офис се намира на 5 метра от офис на еконт, но въпреки всичко не работя с офиса на еконт понеже комисионната не ми харесва защото:

1- Аз подготвям товарителницата
2 - Попълвам я
3 - Аз я разпечатвам
4 - Нося пълна отговорност какво има в праткта
5 - Нося пълна отговорност, ако нещо се случи с пратката без моя вина
6 - Опаковам я
7 - Доставям я до спедитора (Това се случва рядко, обикновено те идват да си я вземат)
8 - Изплащат ми парите по банка в три дневен срок (За което вместо да ми взимат процет, аз не им взимам лихва, че ми задържат пари)

има и още, но не ми се влиза в подробности.

Разбира се това са условия при положение, че наисина имаш пратки и клиенти. Това което е най - важното и не го споменах нарочно по - горе е това, че всеки ден им правиш реклама, за която те трябва да ти заплащат. Малко дългичко стана, но се постарах да обхвана всичко свързано с пакетирането с което съм се сблъсквал. Ако имаш по - малко пратки и не ти е проблем да ти ги пакетират на място и подготвят товарителниците на място, просто си ги носи на място, ако във въпросния офис на еконт започнат да те плакта ти да си го правиш, че ще ставало по лесно, да ти платят за труда на теб, защото на тях им плащат за това.
 
От: Как опаковате пратките?

Здравей,

доста личен опит си споделил. Колко ще са пратките на ден е трудно да се прецени, поради спецификата на продукта, но ще изчакаме представянето му, за да придобием представа.

На мен не ми трябват пликове, а кашони с 2 основни размера. Такива се предлагат от спедиторите но са на високи цени.

Би ли споредлил, ти кои спедитори ползваш, щом не са Еконт?

Предпочитам да си правя товарителниците сам, тъй като така ще прекарвам повече време в Еконт.

Поздрави
 
От: Как опаковате пратките?

@Pirosog не знам от кой град си, но във Варна тези http://www.toemavarna.bg/ са доста гъвкави в ценово отношение за малки тиражи (под 1000 бр/вид). Последния път поръчах 900 бр. (с един размер), при което печата на логата върху 'кашона' бяха безплатно а консуматива(клишето) се плаща.
 
От: Как опаковате пратките?

... Тука от форума се беше свързал някакъв потребител, които каза че продава кутийки за часовници и мислих да поръчам няколко хиляди бройки, но така и не го чух повече, ако чете това, да се представи, защото цените бяха на пръв поглед доста добри а пък не го помня ... май беше нещо от сорта на зарини, но може да се лъжа.
С мен говори, имам 5 модела кутийки за часовници, от горе долу по 100 бр. от модел.
 

Горе