Как определяме кой Онлайн магазин колко струва!

zoomaniak

Well-Known Member
Няколко пъти се опитвам с екипа ми да купя няколко домейна - магазините им не ми трубват - домейните ми трябват. Но собствениците ми искат цифри, които не могат да докажат като оборот примерно.

Представете си, че ви искат 30 000 лв за магазин - колко оборот трябва да прави тоя магазин - доказуем оборот по счетоводни документи - за да струва домейна му 30 000 лв.

Собствениците не правят разлика между Домейн и Магазин.

Как бихте купили такъв проект :) - вие?
 
От: Как определяме кой Онлайн магазин колко струва!

Мисля, че отговора на този въпрос не струва...

Не ги гледай нещата хипотетично, "доказуем оборот по счетоводни документи"..

Трябва винаги да търсим реалистичната цена.

За сега това е от мен, нямам желание да споделя повече :)
 
От: Как определяме кой Онлайн магазин колко струва!

На мен са ми искали двойно по-голяма сума само за домейн, който няма и сайт зад него. Домейните на вторичния пазар струват точно толкова, колкото купувача е склонен да даде за тях. Искат ти 30к, ти казваш не го искам, но следващия след теб ще го поиска и така. Общо взето нещата са АкМН (ако мине номера). Тук никой не оценява по доказуем оборот, мисля че формулата е (направени разходи до момента + бензина на лапето на шефа) + (пропуснати ползи x 10...абе я по-добре по 20) + (фактора тоя е на зор да умножим по 3) = обявената цена.
 
От: Как определяме кой Онлайн магазин колко струва!

Естествено, че печалбата има най-голямо значение, да кажем годишната печалба. Но освен това трябва да се сметнат разходите, колко процента е надценката на артикулите и т.н. Важна е оптимизацията в гугъл, дизайна и редовните клиенти на магазина. Поне аз така мисля, но всичко е относително и въпрос на договорки. : )
 
От: Как определяме кой Онлайн магазин колко струва!

Това не е типов хляб в магазина за да има цена и ако не го купиш от даден магазин да го вземеш от следващият.

Има някакви бакалски сметки с печалбата по 12 но това е само за ориентир от там натам всичко е въпрос на договорки.

Така както си я пуснал тази тема спокойно може някой друг да пусне обратната - Абе тия купувачи са откачили аз му казвам 30 000 лв за магазина с домейна той ми дава 2000 само за домейна аз тоя магазин после какво да го правя на луканка ли?

Питаш казват ти цена ако ти харесва харесва ако не ти харесва не го купуваш от къде на къде ще им даваш акъл на хората между какво да правят разлика ти си отишъл да им се молиш да го купиш не те - като те дойдат да те молят тогава може да ги поучаваш.
 
От: Как определяме кой Онлайн магазин колко струва!

Добро утро. Благодаря на всички - ще търсим кредит тогава май :)
 
От: Как определяме кой Онлайн магазин колко струва!

Хе!
Кредит за домейн?! Добре звучи! :D

NB
Темата май бе за цена на домейн. Какво общо има печалбата/загубата от съдържанието зад домейна???
Ако магазина е на загуба, то тогава продавача би трябвало да добави пари към домейна. Само и само да се отърве от скапания домейн със зла търговска орис...

Макар че заглавието на темата не кореспондира с експозето. Носи същата дилема.
 
От: Как определяме кой Онлайн магазин колко струва!

Аз лично определям по самият дизайн първо, личи си когато някой се е постарал, не е просто преработен темплейт и това е... след това по функциите които има
 

Горе