Как реагира гугъл на уникални картинки?

идея

Active Member
В повечето случаи се говори за уникалността на текста в съдържанието.

Как стои въпроса обаче с уникалността на изображенията.
Как оценява гугъл уникалните картинки?
Може ли да се разчита (и долколко), че сайт наситен с уникални картинки ще се класира също толкова добре, както ако е наситен с уникални текстове ? При равни други показатели.

Може ли някой да сподели опит?
 
Да, има значение. Сайтът да го класира по-добре, не съвсем, но картинките по-отделно - да. Възприемай го като все едно оптимизираш страница или пост. Имаш добре нагласено яко съдържание, което си има всичко и изпипано технически от към SEO. Тук Google засича по сходство. Направи си ако искаш експеримент. Свали една популярна картинка от някой сток имадже сайт, потърси я и виж дали я има и другаде. 100% не е уникална. Но излиза на първи позиции тази, която е добре оптимизирана и наликвана от чужди сайтове. Все едно говорим за страница. ;) Казвам го от опит. ;) Ако има нещо, кажи да споделим още.
 
От: Как реагира гугъл на уникални картинки?

Разбрах .
Добре , а името на файла под който е записана картинката носи ли стойност за оптимизацията. Също така и alt текста ?
Ако да , по добре ли е да пускам новите уникални картинки с ключови думи в името на файловете им и в alt-a им? Ще има ли ефект?
 
Да, има значение. Все едно URL адрес за страница, но малко по-силно, по мои наблюдения. ;) Алт тага задълже и няма да е лошо и описание около снимката. Ама не тъпотията, която правят повечето медии - Ресурс: Ройтерс. А описание, и после може да се цитира ресурса, но тогава не говорим и за уникалност на снимката. :)

Ще има ефект. Нали говорим за image search? Няма да е лошо, гледам добре се справят и с това, но не знам за кой пазар е, слагат и шерчета - често на Пинтерес и Флирк върху снимката, та да я шерват хората. :)

Имаш 4 основни неща: Име на снимката, уникалност, Алт таг и описания. Виж тази тема: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=22267

Мисля, че ще ти помогне. :)
 

Горе