Как се изкарват пари от сайт...

CrAzY-MaST

Well-Known Member
Как може да стане тоя номер без да накарвам хората да кликат по някакви реклами и да се регват и подобни?!
Тия чичковци например от vbox7 и kefche каква им е ползвата от тия сайтове ?Нито накарват хората да кликат някъде нито нищо, а трафика към тях е огромен...следователно много пари за хостинг и поддръжка...
Идеи ?
 
Бате там трафика е голям и колкото и да не ти се вярва е таргетиран до някъде, предполагам че продават рекламно място или си блъскат страниците с афилиейт линкове/банери. Но сум сигурен че е едно от двете. Никой не плаща големи разходи, без да ги е избил и да е отгоре. Няма смисъл.

Като "любимците ми" абв.бг, който предлагат безплатни пощи за трупане на трафик и въртят какви ли не банери: то кока кола, то спортинг бет (това май им е афилиейт банера)...и т.н. Мога да дам още много като пример, но определено има далавера. Поогледай добре сайта и ще видиш че има нещо от което изкарват пари.

Всичко най най.
------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Те печелят от импресии.
kefche300x250ca4.jpg

kefche160x600px6.jpg

kefche468x60xf4.jpg


abvx1xt7.jpg
 
Тези саитове с много трафик и много страници и много линкове обикновено имат и висок PR(6 - в случая) така че във фуутъра можеш да си блъскаш линкове за сео

така че ако Kefche™ Inc. и хост.бг са на еднии същи собственици не се чуди кои плаща те използват незаетия ресурс на сървърите си, а от какво печелят като няма раклами вече споменах.....

vbox7 дава само 2 изходящи линка от всяка страница

Broadcasted by host.bg :)

и към tyxo.bg - PR6

с две думи които и да го е измислил е добър бизнесмен и сайтовете му няма скоро да изчезнат от търсачките :)
 
резултатите на живо печелят от реклама и афилате

относно сайт с бг съдържание е трудно да пробие на рекламния пазар ,тъй като агенциите работят с 10-15 сайта ,
въпреки че тези сайтове не предлагат ефективна реклама рекламодателите и агнциите ги предпочитат ,защото имат голям трафик
 
Тука и аз искам да се вклуча. Ако сам един рекламодател ще пусна 1, 2 банера в дадена мрежа и после няма да се върна ако нямам conversion.

Но например ако имам сайт като Vbox7 и отделно имам сайт за мелодии ще си сложа линк и така няма да ме бърка конвертирането защото така и така никой не рекламира при мен но пък си сендвам посетители.

Иначе кока кола и други текива не разчитат на онлине продажби. Идеата на банерите е също така много хора да видят още веднъж даден продукт и да знаят за него. Вземете пример един филм. Всеки ще го види независимо какво търси на деденото място кадето го е видял. И така като го види няколко пъти ще вземе да си го купи може и офлине.
 
Да, точно си говориме за набиване на бранда. Марката да се закотви до някаква степен в подсъзнанието ти, хитро и работи.
Това е основната причина кока кола и да кажеме МакДоналдс да си набиват марката, такаче като си зададеш въпрос за ядене или пиене да си имаш автоматичен отговор за тези неща. Не е контрола толкова голям ама си действат така - бранд и пак бранд.
-----------------------------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 

Горе