Как се кара кола с ръчни скорости

dalasweb

Well-Known Member
Моля някой които знае как да обясни просто и ясно как се кара кола със ръчни скорости.Аз съм в чужбина и имам езикови проблеми,затова се нуждая от помощ.Утре ще карам кола до моята работа и не искам произшествие,благодаря.Интересува ме защо двигателя угасва когато спра и искам пак да тръгна.
сигурно има доста специалисти могат да дадат някой съвет на начинаещите у форумо!
 
giphy.gif
 
защое не напишеш "кола ръчни скорости" в гугъл и не цъкнеш клипове
мисля че каквото откриеш там /не е кой знае какво ама стига / ще е много по ползотворно от обяснения тук
за касненето на двигателя .. да не би да пускаш рязко съединителя
 
защое не напишеш "кола ръчни скорости" в гугъл и не цъкнеш клипове
мисля че каквото откриеш там /не е кой знае какво ама стига / ще е много по ползотворно от обяснения тук
за касненето на двигателя .. да не би да пускаш рязко съединителя

Ама, той има "езикови проблеми" как да го напише това в гугъл, на какъв език, в кой гугъл (.com; .bg; .ua)??????????????
 
както споделяте опит за веб мастирането така бихте споделили опита и при кормуване ,а не само да гледате бързи и яростни!
 
само автоматик съм карал
и тук нема ли някой НИКИ ЛАУДА:)
 
като натискаш спирачка се натиска и съединител, при пълно спиране за да не ти угасне двигателя, освобождаваш от скорост(в неутрално положение) и дърпаш ръчна!

надявам се не караш само на първа! гледай температурата да не подмине 120C / 250F
 
отговорите са както при въпроси как да правя пари чрез нета

редминд на теб лик да пратя сметката
 
И всекидневно където и да пуснеш - размазали се 'шофьори' (нямащи книжки) по улицата, премазани деца заради шофьори, които са като тоя и тн. Но не бива да се палите толкова и да му отговаряте адекватно. Определено господина страда от някакво разстройство (той да си прецени какво). До вчера внасяше дънки от виетнамците, а днес вече не може да си кара поршето с ръчните... Сигурно е решил да си прибере парите от таблета и да кара курсове, а го е срам да каже. :D
 
вай евай сопри се у чужбината има закони и се спазват
 
Викаш си една к*рва, плащаш й за 9 часа. 1 час я е*еш, другите 8 тя те вози.
 
За да не пускам нова тема, ще използвам темата на колегата. Утре ми е първи работен ден като пилот на самолет от гражданската авиация. Ако може така да ми обясните просто и ясно как аджаба да го подкарам този самолет, как да го вдигна разбишли и как да заходя после за кацане. Утре ми е първи полет и не искам произшествия. Сигурно у форума има специалисти които могат и на мене да дадат някой полезен съвет.... :confused:
 
Колата с автоматични скорости има само 2 педала, колата с ръчни - 3. Третият педал е съединител. Той играе ролята на лекото пресяцване при автомата, когато сменя предавката. Ако си се чудил какво да правиш с левия си крак, когато си карал автоматици, при ръчните скорости левия крак си е важен. :)
За разлика от автоматика, ръчните скорости на колата са няколко и трябва ти като шофьор да си ги превключваш. Това става като отпуснеш педала на газта, натиснеш педала на съединителя и с ръка придвижиш лоста до избраната скорост. Когато тръгваш, скоростта трябва да е първа или най-много втора (при по-мощни двигатели). И слушаш двигателя. Когато започне да ръмжи много, т.е. да се натоварва, трябва да го разтовариш като превключиш на по-висока скорост. Дълга и широка е. Като цяло мога всичко да ти обясня, но това няма да ти помогне, ако си карал само автоматици, понеже си трябва опит, за да свикнеш на ръчни скорости сега. По-добре кажи, че можеш да караш само автоматици и това е.
 

Горе