Как се пазите от кучетата?

Има една безотказна техника ако те захапе куче му бръкни в носа.Поради простата причина, че кучетата дишат през носа и му спираш въздуха като му запушиш носа.Другия вариант е да го сриташ между предните лапи или да му вдигнеш задните веднага се преобръща губи равновесие :)
 
Аз само му викам: "Айде ела" и го чакам. Настъпи ли следват такива шутове, че се отказва от всякаква идея за обяд и агресия. Кучетата имат не много силна захапка и ако не си с мека кожа по ръцете, и имаш силни ръце, можеш да му нанесеш сериозни поражения на челюстта (изключая правят бойните кучета - питбул, ротвайлер, доберман и др.). Бъркането в очите и носа също помага. Ако са глутница, както каза Блинки вземам си оръжие под ръка - камъни или дърво и ги чакам спокойно да дойдат. Ако сте с колело и няма как да се защитите, слезте от колелото и го използвайте като го поставите между вас и кучето. Интересно, но понякога женския писък доста ги стряска.
И 2 неща много важни:
- можете да предвидите какво ще стане като погледнете кучето. Ако е с вирнати опашки и уши, няма страшно. Ако обаче не е - ще трябва да се пазите;
- кучетата нападат в гръб или отстрани и само, когато са по-големи от теб или многобройни, атаката е фронтална. Така, че в никакъв случай не им давайте гръб.
 

Горе