Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

Marie-Michelle

New Member
Здравейте! От известно време се опитвам да популяризирам една фейсбук страница, която е и нещо като е-магазин. За 1 месец имам малко над 200 фена. Както и да е, преди малко забелязах, че един пейдж създаден преди 3 дена, има над 50 000 фена. Е, как става това :shock: Не очаквам чудодеен метод за популяризиране на страници, просто ми стана много интересно как са успели.
 
От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

1 - спам методи
2 - реклама във фейсбук
3 - споделяне в много големи страници

Но най-вероятно първото :)
 
От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

Хммм как да ти го кажа по-меко.... Като има глупаци да си дават достъп до профила, има и умници, които се възползват :)
Кой знае на колко страници сме фенове.... Чистосърдечно си признавам, че докато се усетя и банна достъпа до профила ми, бях дал достъп на 5-6 приложения :oops:
Отделно "проверките" дали си човек - кликни зелено, жълто, синьо и лилаво квадратче :lol:
 
От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

Аз затова съм заврял личния си профил във фб в нетскейп,понеже го ползвам веднъж на високосна.Преди като ми беше на лисицата--->е то не бяха лайкове на пилс,то не бяха лайкове на един тон други простотии:)
 
От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

За 3 дни да станат 50К си ми мерише на: силен спам или слагане на линк към страницата на много голям сайт, генериращ много трафик.

Ако искаш да ти се лепят като на този, но в по-разсрочено време има няколко варианта да стигнеш тази цифра, защото пича ги е набозил за тези 3 дни и после по има няма 3-ма, 4-ма на ден. Почването силно не винаги е успешна стратегия, защото после си по енерция, ако не може да поддържаш същото темпо. Като при автомобила, натискаш педала за 200 км/ч, разхода ти ставая 15 л. /100км. Така е добре, но си трябва нон стоп финансова инжекция. Та и там и същото.

Ето ги и хубавите натурални методи:

1. Измисляне на оригинална идея около страницата / групата. Виж как хората се кефят на идеят - "да съберем 1000000 души от България", "Аз обичам родината си" .... и т.н. Хубава идея радва много и е силен магнит за всеки.

2. Организиране на игра. Примерно: Всеки довел 10 души влиза в топбола за еди каква си награда.

3. Шерване на линк от страницата / групата по някои сайтове, мрежи, други социални (тук се иска да е леко пълна, за да не влезе и да излезе).

И подобни. Това е реклама като за всеки един сайт, или линк. Важното е да накараш гората да идват и те да докарват много. И ти давам гаранция, че групата ти ще стане много голяма. И тези 50К ще ти се видят смешни.

Винаги съм се чудел как фирмена (на неизвестна фирма / организация) страница или група би имала много фенове. И си отговорих - ако фирмата прави хубави шалове, защото не. Ако фирмата предлага качествено измиване на офиси - защо не. Всичко се крие в положителната настройка на потребителя към предмета или същността на страницата / групата. За това и соц. елемент влиза добре в повечето маркетинг стратегии. Той е не само важен, но и вече необходим.
 
От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

Блинки, преди може да са ставали така нещата, но сега мноооого трудно можеш да развиеш страницата си толкова бързо и така, че 50 к да ти се строят малко. Ако от едно време си в бизнеса и имаш ресурс, можеш да развиеш нови страници, но ако започваш от нулата...не мисля. Просто няма как да се случи. Е, може и да има изключения, но говоря по принцип. И тогава трябва да се вкарат пари, а знаеш, че с пари всичко става :)

Такава страница не може да стане от вграждане на лайкбокса и в сайт, защото тоя сайт трябва да има брутален трафик. Е, не е невъзможно, ама кой ще е този сайт тогава, трябва да сме го мяркали някъде?

По принцип нещата, които пишеш са хубави и надъхващи, обаче теорията е едно, а практиката е друго. Виж, тук говоря за българския фейсбук, ако оперираш в англоговорящата част например, там наистина можеш да направиш огромна страница за малко време, но просто защото тук сме 2 милиона българи, а там са много по 2 милиона.
 
От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

Аз бате говорех по принцип. Сайтове като днес.бг имат 18,302 лайка, а се водят с голям ресур. Но има страници, като "АЗ ОБИЧАМ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ" с 359,734 лайка. За това не е толкова трудно, но определено не е лесно. Практика, теория - видях как Иво с една игра и заигравка около страницата събра 10К лайка за има няма месец.

Но съм съгласен, че ако си от нулата е тегаво и определено трябва да си много изобретателен. 50К ще ги направиш за много време - определено. Иначе съм наясно, че тук най-много 2 мил. българи да имам профили във FaceBook, което води и до ограниченост. Но колкото по-общо имаш с всичките толкова по-добре е за броя, който ще събереш. Пример са горните страници, които дадох.
 
От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

Ами тази е от старите страници, макар че е скръб - по 100 лайка на пост, въобще мъка. А ако ми говориш за слон.бг, да гледах го миналата година зимата като беше пуснал играта. Ама сега тези неща са забранени (конкурсите с гласуване) и бдящите фейсбук полицаи ще те докладват и можеш да се простиш със страничката си. Да не говорим колко много се е променил фейса от тогава и сега примерно можеш да гласуваш за снимка без да харесваш страницата, а тогава не можеше и затова така се привличаха фенове. Сега дори големите страници не растат толкова бързо, колкото едно време :) Но има начини, стига човек да има мотивация, време и $.
 
От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

Слонът гледам редиректва вече към ofertomatдотbg(тяхна си работа).Иво си заеба темата,изглежда вече няма нужда от форумна реклама:)
Та на въпроса:) Гледам сайтовете за гп за мутирали и пускат 100% зарибявки.Ще играе май поредното сито и в този бранш:)
 
От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

Ами много просто, със спам ги правят страниците. Водеща е страница с някое скандално заглавие от сорта "Азис роди тризнаци'..
"За да видиш снимката кликни 3-те бутона Харесва ми" .. и става няква уникално-лавинообразна простотия.
А най-интересното е, че хората, които правят тия неща сигурно са някъде наоколо :)
 
От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

Ами много просто, със спам ги правят страниците. Водеща е страница с някое скандално заглавие от сорта "Азис роди тризнаци'..
"За да видиш снимката кликни 3-те бутона Харесва ми" .. и става няква уникално-лавинообразна простотия.
А най-интересното е, че хората, които правят тия неща сигурно са някъде наоколо :)

Точно по този начин, имаше преди седмици един бум, всички от вас са го видяли "брояч на профила ми в реално време" с фалшива снимка на част от профил, в който бяха сложили раздел за брояча.

Използваха това че всеки е егоист, и най-много от всичко го интересува себе си. Всеки го човърка дали го харесват другите хора и на тая основа беше изградено всичко :))

Пуснаха събитие, поканиха хора, условието за да ти се активира брояча, да поканиш всичките си приятели и до 24 часа ти се активира брояча.
Когато за един ден масата поканени и заявили че ще присъстват стана 100 000, създадоха фен страница, и пуснаха линка на стената на събитието, от там всички го виждат и натискат, озовават се на страницата, направено е с приложение, което взима името ти от профила, и на стената всеки вижда:
":Здравей Иван Иванов, за да активираш брояча, натисни последователно 5-те бутона харесва ми под този текст, и до 24 часа брояча на профила ти ще е активен"

Гледах страницата, само през деня феновете станаха над 250 000 човека, всички те са натиснали тези 5 лайк-а, които водеха към други 5 страници които харесваш.

Така този който беше създал страницата, размножи лайковете и получи за два дена 6 страници всяка с по 250 000 фена.

Тази страница вече я няма, явно са я махнали, другите 5 не знам.
-----------

Интересно че питах приятели знаят ли какво е това и мислят ли го за реално? Едни не знаеха и не можеха да проумеят че няма брояч, вярваха че е реално и си наричаха страницата че е "страница на брояча" . Друг пък ми каза " Знам и какво от това, и без това е скучно, к'во от това че ще харесам 5 страници" :)

Така че, който измисли нещо пръв, успява, за пример потърсете "брояч на профила ви" и вижте колко много бледи подобия има с по 1000 човека едвам :))
 
От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

Да, хитро беше това и аз го мернах. А това за оригиналността на идеята е на 200% вярно и не важи само за спама във фейсбук :mrgreen:

п.п. colour
А най-интересното е, че хората, които правят тия неща сигурно са някъде наоколо
Хвалиш ли се?:p :lol:
 
Последно редактирано:
От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?

Докато има будали, ще има и тарикати. И докато авторът на темата е забелязал нещо нередно в съответната страница, то масата хора даже не си правят труда да рисърчнат ей така дори от любопитство къде се намират, какво им предлагат и какво искат от тях... Така едните са непукисти, пък другите некомпетентни. Останалите не можем да направим нищо по въпроса и това си важи с пълна сила и за всичко останало в живота.
 

Горе