Как търсачките оценяват линковете

От: Как търсчките оценяват линковете

Мерси за линка. Повечето неща ги знаех, но това което на мен ми направи впечатление е номер 7. Забелязвам че много хора примерно когато ще пускат dofollow блог коментар, гледат PR на точната статия в която ще пускат коментар. Те реално биха предпочели статия с PR3 от сайт с начална страница с PR4, от колкото статия с PR2 от сайт с начална страница с PR5 или 6. Излиза май обаче че второто ще е по-добре :)

Искам да потвърдя първото твърдение в статията, това го казва дори Мат Кътс, че се гледа различно на линковете, в зависимост от това къде са сложени.

Също искам да добавя нещо, за което не става дума в статията и то е че линковете от .edu или .gov нямат по-голяма тежест от останалите. Това също го казва Mат Кътс.

Поздрави.
 
От: Как търсчките оценяват линковете

Интересно е, coolice, мерси за линка.
 
От: Как търсчките оценяват линковете

Фишкин на няколко места обвързва търсенето с пейджранка вместо с тръстранка, което според мен е грешно. Но като цяло, добър опит за сиатълец, може да го пласира в по-близкия му Bing :p
 
От: Как търсачките оценяват линковете


Направих малко по-добър гайд от този в сеомоз тук: http://3dwebdesign.org/линк-seo

В него са използвани някои материали от тая статия на сеомоз, но и доста други. Резултат:
Освен че е на Български в него има поне 3 пъти повече съвети откъде и как да пускаме линкове за seo обяснено на достъпен език.

Ако уводните думи са ви досадни, може да започнете да четете директно от тая част:
Няколко правила за линк билдинг от мен
.
Доста повече са от тези които са публикувани в сеомоз и съм забелязал че дори напреднили потребители правят често поне една от тия грешки, да не казвам че съм виждал да ги правят и потребители претендиращи че са "сео оптимизатори" ;)
 

Горе