Как Google(Индексира) Твоят Сайт....

Blinky

Owner
Първa спирка, нека обясним за какво говориме. Ботът( bot ) е част от софтуера на търсачките, който е създаден да минава през всяка страница на сайта ви, да го категоризира, и постави в база дании.

Google има три добре познати бота(паяка): Adsense bot, Freshbot и DeepCrawl.

Adsense bot - както вероятно се досещате, се използва за тези които публикуват Adsense на сайта си. След като нова страница е създадена, JavaScript в кода Adsense изпраща съобщение на Adsense bot, и той пристига след 15 минути да индексира/открие страницата, така че да може да служи на най-сходните реклами(ads).

Но, за този разговор сме загрижени повече за DeepCrawl и Freshbot ботовете.

Freshbot "пълзи" по най-популярните страници на вашият сайт. Няма значение дали е една сраница или хиляди. Сайтове като Amazon.com и CNN.com имат страници, които се "пълзят" всеки десет минути, откакто Google е научил, че тези страници имат обикновенно много промени. Типичен сайт би трябвало да очаква да бъде посетен от freshbot всеки 1 до 14 дена, зависийки от колко популярни са станиците.

Какво става с твоят сайт при визитата на Freshbot, намира всички по-дълбоки линкове в сайта ти. Поставя тези линкове в базата дании, таке че като мине DeepCrawl, да е с преференции.

Веднъж на месец, DeepCrawl bot посещава твоят сайт и обикаля всички линкове намерени от Freshbot. Това е причината защо е нужно месец за намиранете на целият ти сайт от Google - дори и с допълнението Google Sitemap.

И така, бъдете търпеливи и продължавайте да побавяте съдържание (content) към сайта си, и работете върху ценни еднопосочни линкове -
Google ще ви "възнагради" за това.
---------------------------------------------------------------------------------------
Search Engine Optimization Talk
 
Последно редактирано от модератор:

Горе