Кирилица и WP 3.0.5

Fking

New Member
Наложи ми се да пусна WP на български за пръв път и ето проблемите на които се натъкнах. Направо листвам всичките (в другата тема питах за конкретен, но тъй като няма инфо, пускам го и тук), тъй като всички са сързани с кирилицата, пък колкото повече решим толкова по-добре

1. Когато качвам картинка с име на кирилица (картинка.jpg), в галерията името и не излиза, а на сървъра се записва с иероглифи. Съответно в последствие е 404

2. URL-тата на кирилица излизат в сорса ето така "b8/%d0%bb%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d1%8"

3. URL-тата в адрес бара на IE, излизат по същия неприятен начин (v Chrome i firefox са ок)



Благодаря!
 
1. Нямаш възможност да качваш файлове на кирилица. Преименувай ги на латиница - kartinka.jpg
2. Енкоднати са по този начин - ботовете ги възприемат както трябва, така че няма от какво да се притесняваш - всичко работи нормално и без проблеми.
3. Заради 2 + факта, че IE е дрво - така и ще се виждат. Отново няма за какво да се притесняваш, но ако мислиш, че това по някакъв начин ще влияе на потребителите ти - пиши си слъговете на латиница.
 
От: Кирилица и WP 3.0.5

Ако искаш да копираш линк - копирай го така :
"ttp://www.predpriemach.com/showthread.php?t=22286" примерно, и после добави само "h" и после линка и няма да бъде шитнат.
 
От: Кирилица и WP 3.0.5

Има и друг проблем с урл-тата на кирилица. Ако си настроиш урл-тата на публикациите да излизат на кирилица, урл-тата на страниците ти изобщо няма да работят и ще дава File not found. Трябва да си пишеш урл-тата на страниците на латиница. Този бъг е репортнат от около две години и така и не го оправиха.
 
От: От: Кирилица и WP 3.0.5

Работят, просто ти трябва mod rewrite в htaccess файла.
Има много ULR-ta на кирилица
За постивете работят, но за страниците не!
 
Аз пък мога да кажа, че работят и за постове и за публикации, и за къстъм таксономи. След версия 3.0.2 в някои от сайтовете ми проработиха и слъгове на кирилица за страници. Проблема е, че работят на определени темплейти (което ми е странно, защото винаги съм си мислил, че е проблем в ядрото на системата).
 
От: Кирилица и WP 3.0.5

а да, при мен например имаше проблем с картинките в страница на кирилица, всичките бяха 404
така че явно има леки разлики, но определено има някакъв проблем със страниците и кирилицата който липсва при постовете.....странна работа :)
 
От: Кирилица и WP 3.0.5

Да, явно са го оправили проблема с кирилицата на страниците. Не знаех. При мен работи.
 

Горе