Клинично Доказано SEO

Blinky

Owner
Докато това изглежда, като все едно да бием умрял кон, има много въпроси, като какво е изпитано с времето и доказано да работи в оптимизацията за търсачките.

Защото заради двете - мълчалива и ексцентрична природи на правенето на SEO, много пъти истината е трудна за намиране. И така, ето лист с опитвани методи, които се знаеят че работят за целта за доброто SEO.

Мета Тагове -
Истина - Google не разчита на тях да издига вашата позиция, но другите търсачки ще ги използват, като стартираща част за категоризиране на сайта ви.

Заглавие на Страницата (Title) -
Това казва на търсачката за какво се отнася страницата.

Съдържание (Content) -
Очевидно, имате нужда от съвпадение между Съдържанието и Заглавието на страницата за да има шанс за сдобиването и управлението на позицията ни в търсачките.

H1 Tag -
Беззначение дали заглавието на страницата ти е наименувано, ключовите фрази би трябвало да се наират в H1 Tag-а за тази страница. Също, бъдете сигурни че исползвате само един H1 Tag за страница.

Наименувайте Вашите Уеб Гайлове -
Опитайте се да използвате ключовите думи докато наименувате файловете си. Също, използвайте тиренце пред подтиренца, когато създавате файла.

Карта На Сайта - Sitemap -
Дори и ако сайта ви е само от 5 страници, трябва винаги да използвате карта за сайта ви. По този начин можете да сте сигурни, че търсачката ще намери всичките страници.

Робот Файл - Robots file -
Това е прост файл, който казва на търсачката къде да не ходят по сайта ви. Бъдете сигурни да не сложите нещо чувствително в този файл, иначе хакерите ще гледат робот файла и ще видят какво се опитваш да държиш скрито.


Грешни Преземявания - Error Handling -
Винаги използайте грешка 404 грешна преземяваща страница. Всеки път, когато посетител или търсачка инцидентно сгреши адреса или дапише несъществуваща старница , те трябва да бъдат прерращани на тази страниза ( 404 error handling page ). Също така, трябва да сложите вашият sitemap навигация върху тази страница.

Оптимизациа на Картинките (Images) -
Където е уместно, трябва да използвате ALT tag-овете за да опишете картинките.

Това са доказаните методи на стратегията за оптимизация за търсачки. Възползвайте се от тези основни точко за да издигнете сайта си пред свойте конкуренти.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ВИЖ : Оптимизация за Търсачката - Google (Специализирана тема)!!!
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Последно редактирано от модератор:
Robots.txt Допълнения

тия дни големите търсачки(Google, Yahoo, Ask and MSN ) се разбраха за едно допълнение в robots.txt файла - а именно да се слага път към sitemap.xml файла на сайта
Пример:
следния ред се добавя в robots.txt файла:
Код:
Sitemap: [url]http://www.example.com/sitemap.xml[/url]

Като резултат при влизането в сайта и отваряне на robots.txt търсачките ще могат да имат достъп до структурата на сайта ви.
 
Това за robots.txt найстина ли е така? И някой може ли да ми каже нещо повече за <meta name="Rating" content="">? Има ли смисъл да го слагам на страницата?
 
Еми аз лично мисля че не е много длъжно, те и тези <meta name="domain" content=""> е гори долу със същата тежест - както се знае коефицета на тежеста идва от целиат мета таг, и си мисля че заглавието и ключовите думи играят най-голяма степен, което ме навежда на мисълта че процента на този таг няма да се осети.

Но си мисля че може ако си на 79% оптимизация да те бутне с 1%. Така че е по-добре да се насочиш към тези които ти дават по-голям процес. :) . А това за робота съм го срещал - не съм имал време да го проверя по-сериозно. Някой запознат да сподели мнение за това? Всички мнения са важни - знаете :)
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Много полезна статия за начинаещите като мен.
Благодаря !
 
Основни правила за СЕО

@ZzZaPyr тук съм понахвърлил някой от основните неща ,които влияят за СЕО не претендирам за изчерпателност , но за начинаещи мисля ,че е доста добре да има източници на български език
Основни правила за СЕО
 
Мерси за поста ти ilianskim. Наистина е добър линка който си ни дал.

Точките 1. и 2. не се отнасят за goolge, виж за yahoo - да. Но нямат голяма тежест домейн имената в оптимизацията за търсачки. В повечето ниши присъстват сайтове с домейни, които нямат ключова дума в адреса си -домейна си.

Номер 7. за <h1> <h2><h3> съм много съгласен - но едно малко типче от мен: след тези <h1> <h2><h3> слагаите <span class="style"> за да контрулирате най-вече размера на <h1> - че се получават грозни неща иначе. :)

10.Важността на думите :Използвайте клчовите думи колкото се може по-рано в страницата
Даже е препоръчително да е първото изречение на текста. :wink:

12.Използвайте alt=”" таговете за картинки като използвайте 2/3 ключовите думи
Да, винаги ги пулнете с нещо теси тагове, най-малкото заради посетителя, като е върхи картинкама да му покаже някакво описание - ключовата думе естествено. :lol:

25.Дължината на URL адреса е добре да не надвишава 2000 знака за ИЕ .Препоръчва се максималко да се използват 100 знака ,като колкото по-кратко -толкова по-добре.
Да внимават тези с динамичните страници.

26.Гугъл обича големи сайтове
Тук е по-правилно да се каже че Гугъл обича многото content. А това на колко страници ще е - е въпрос на избор.

27.Добре е домейн името Ви да е купено отдавна (особено за англииски сайтове) -Гугъл казва “Старото е златно ”
Еми тук трябва да се включат тези с домейн аукционите. :)

29.Използвайте винаги страница 404 .Там ще се приземяват всички заявки към невалидни страници .
Тук ще кажа че е хубаво на нея да имате линк към index страницата ви. Така и посетителя и бота ще ви намират винаги при лошо написано URL.

мерси още веднъж за ценото инфо, аз чета всичко ще е SEO и се надявам да ви е интерес, на мен ми беше. :wink:
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
относно ролята на домейн името за оптимизацията и ключовите думи в домейна можем определено да поспорим с теб :)
нали знаеш в спора се ражда истината :)
 
Ако го казваш на мен съгласен съм не е обезателно да имаш ключови думи в домейна си имам много собствени примери за това :) даже аз съм жив пример винаги купувам домейни прибързано и после ги развивам в съвсем друга насока :)
 
Аз също имам примери в които ключовата дума/и не са в голяма тежест поне за Google, виж за яхо не споря, и нали говориме за ключова-дума.com а на за домейн.com/ключова-дума.php(html, htm, asp....) Тогава може, но само домейне не мисля че е от значение за оптимизацията, важното е content-а, ключовите думи, заглавията и линковете и т.н. по ред на важност.

Ако някой е наблюдавал друго - мога да се съглася, но личната ми практика показва че домейна е може би на последно, да не кажа никакво място в оптимизациата за търсачки. Добре е някой да изкаже обратно на мойто мнение. И да ни обеди защо е така аз съм склонен да му се доверя, ако доводите са силни. :wink:
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Re: Основни правила за СЕО

ilianskim каза:
@ZzZaPyr тук съм понахвърлил някой от основните неща ,които влияят за СЕО не претендирам за изчерпателност , но за начинаещи мисля ,че е доста добре да има източници на български език
Основни правила за СЕО
Благодаря и на теб :)
Уф, с тия темопове с койт уча , първият ми сайт ще бъде след половин година най-рано.... че аз пък съм и перфекционист и искам да е супер изпипано сичко и за тва :)
 
coolice каза:
То SEO учи в движение не нужно да изчакваш всичко да е перфектно
To само SEO-то да ми беше проблема , аз уча всичко за рекламата и начините за изкарване на пари онлайн , за да се ориенитирам към този който ми е най - лесен и най - полезен :)
 
НЕ е лошо това е един плюс за тази ключова дума виждал съм гугъл гледа понякога ичасти от домейна ти и го смята като резултат примерно
misterioznite.com при търсене на znite да ти прави думата в домейна по тъмна като резултат .Каквото и да спорим не можем да оптимизираме всяка дума на нов домейн :)
 
ilianskim каза:
НЕ е лошо това е един плюс за тази ключова дума виждал съм гугъл гледа понякога ичасти от домейна ти и го смята като резултат примерно
misterioznite.com при търсене на znite да ти прави думата в домейна по тъмна като резултат .Каквото и да спорим не можем да оптимизираме всяка дума на нов домейн Smile

Да така е, но процента който ти дава тежест не от голямо значени на база другите, примерни някой сайт с много богат content и не толкова добре избран домейн ще издуха сайт с добър домейн и слаб content. Затова съм на мнение ще вместо да търсиш кой знае колко добър домейн нейм, е по-добре да си драснеш още 20-30 реда content и да си го заредиш към сайта (главния пейдж).

Ilia каза:
ако погледнем състезанието за SEO,
имената на домейните на водещите в състезанието съдържат ключовата дума за която те се състезават.

Да, но тези от състезанията го правят така, защото както си е -това е състезание, не е дългосрочен онлайн бизнес. Там е повече до SEO трикове колкото да истинско печелене на SEO трафик. А това да пишеш е къде къде по-трудно и отнемаща време отколкото да плеснеш домейн с ключоватат дума/и и тиренцата между тях. Аз гледам на оптимизираните сайтове с бранд име с друго око, от тези с бруталния keyword domain (освен ако не са сложили добро съчетание на думичките) - не като buy-product-online.com/net/org.... Ей това е брутал. Колкото е да е привлекателно да имаш такова чудо, аз го намирам за аматьорска работа.
:roll:
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 

Горе