Ключар

fantaze

Member
Някой занимавал ли се е с ключарски бизнес и може ли да ми каже повече за материята?
 
Аз имам наблюдения само като клиент. :) Добър бизнес е според мен, и основама причина се явява именно битовата престъпност. Животът на една врата, ключалка по нашите ширини е много по-кратък от обикновено, именно поради нейното често използване.

Наскоро ползвах услуги на една фирма, закъсах го с ключалката на стартера на колата. Покрай тази услуга ми предложиха и смяна на целия комплекс авто ключове, защото бяха поначупени и в окаяно състояние. Видях и цените им на спешните услуги, те бяха доста сериозни, но и това да вдигнеш някой в 1-2 заради блокирана ключалка. ;)

Какво точно те интересува? За какво питаш като материя? Не съм в този бранш, но някой може да се включи.
 
Разгледай сайта на https://topkluchari.com - виж предлаганите услуги, сертификатите, машините за изработка на ключове. После според модела на машината си намери инструкции за ползване, прочети ги, ако схванеш и ти е интересно - записвай курс за ключар.
 
И аз като клиент само съм запознат. Скоро един мой приятел имаше проблем с касова брава, която дори с легалния ключ трудно се отваря. Дойде ключар и за около 30 секунди я отвори, без пробиване, без някакви нарушения. И за тези 30 секунди си прибра 80 кинта.
Видях, че курс за ключар е около 2500лв. Но заплатите не са никак високи, ако не работиш за себе си.
Знам, че занаят не се учи за ден-два.
Чудих се, колко струва да си отвориш сравнително добро ателие или пък да работиш само на адреси, колко тр да инвестираш в техника и обучения.
 

Горе