Кое е най-голямото предизвикателство, пред което си изправен в момента при търговията с домейни?

все се каня да пробвам китайците ама нещо не им разбирам на йероглифите

4.cn

за нашите 2-3 групи не стават, ако пуснеш къса обява не става, ако е дълга не става, като цапнеш повисока цена не става, като е ниска пак не става, те май са си да си продават изцяло техните домейни и не знам от тия членове дали има повече от 10 активни

той е оставил групата си на самотек и одобрение на обява от ботовете на Мета. А те режат половината домейни ... или самия той трие неудобните му обяви
Да, активна е, но не чак толкова. Все пак е най-голямата във фейса за БГ. За модерация не съм чувал да има, но не съм много активен там. Минава ми през фиида. :)
не отговарят админите на ЛС там пробвал съм. Накрая реших и си направих собствена група за продажба на домейни в която вече има 3000 души. Иначе големите приказки на Каракехайов дето изгубил 1 млн Евро... Иначе да, има големи абсурди там които обаче се допускат
Шерни я тук. :)

Качествен, стойностен, ценен...... :)

Не питам за синоними.., а как се определя?

Калин мисля, че повече приказва, отколкото продава. Жалко, че и в приказките не го бива.

Не питам за синоними.., а как се определя?

Калин мисля, че повече приказва, отколкото продава. Жалко, че и в приказките не го бива.
Който струва някакви пари и има нещо зад това да струва тези пари? Като не става със синоними минаваме на дефиниции. :)

Не, Калик говори точно толкова колкото е необходимо. Дори и по-малко. Лично го познавам и се виждаме от време на време. Води лекции по цял свят, пък него не го бива в приказките. :)

https://www.breakit.se/artikel/1810...-av-svenska-internet-kopte-sa-mycket-vi-kunde - тази статия винаги ме забавлява. :)

Който струва някакви пари и има нещо зад това да струва тези пари? Като не става със синоними минаваме на дефиниции. :)

Не, Калик говори точно толкова колкото е необходимо. Дори и по-малко. Лично го познавам и се виждаме от време на време. Води лекции по цял свят, пък него не го бива в приказките. :)

https://www.breakit.se/artikel/1810...-av-svenska-internet-kopte-sa-mycket-vi-kunde - тази статия винаги ме забавлява. :)

Да де, ама един домейн струва, точно толкова, за колкото успееш да го продадеш. Така, че няма дефениция за качествено. Днес може да струва колкото регистрацията му - утре, да е хиляди, в други ден - не.

Сравнено с продажбите имам предвид. Да, наскоро имах разговор с един развълнуван, който му следи лекциите, като обаче му показах реалността му спестих едни пари... залюхан от сладки приказки.

Да де, ама един домейн струва, точно толкова, за колкото успееш да го продадеш. Така, че няма дефениция за качествено. Днес може да струва колкото регистрацията му - утре, да е хиляди, в други ден - не.

Сравнено с продажбите имам предвид. Да, наскоро имах разговор с един развълнуван, който му следи лекциите, като обаче му показах реалността му спестих едни пари... залюхан от сладки приказки.
Да, и за да го продадеш на дадена цена, не трябва ли да стъпиш на реална база, другото е лов на шарани и спекула.

Днес може да струва колкото регистрацията му - утре, да е хиляди, в други ден - не.

С това не съм съгласен. След регистрацията ще струва нещо поради някаква причина, винаги е така, или нищо няма да струва - пак поради причина.

Не знам какво са го лъгали твоя познат, не съм запознат със случая. При мен не имало такова нещо, но се и познаваме от почти началото на този форум. Дори първите ни лекции евър бяхме заедно във Варна. :)

Да, и за да го продадеш на дадена цена, не трябва ли да стъпиш на реална база, другото е лов на шарани и спекула.
Каква е базата, която определя качестовото?

С това не съм съгласен. След регистрацията ще струва нещо поради някаква причина, винаги е така, или нищо няма да струва - пак поради причина.
Ще струва, да. - Минимум цената за регистрацията. После - колкото реши да плати следващия.

Не знам какво са го лъгали твоя познат, не съм запознат със случая. При мен не имало такова нещо, но се и познаваме от почти началото на този форум. Дори първите ни лекции евър бяхме заедно във Варна. :)
Не е лъган, похвали се, че гледал некъв и искал да инвестира в домейни.. та за същия става въпрос.

Да инвестираш в 500 домейна е едно, в 5-10 е друго, а и всеки си мисли, че взимайки домейн е набарал топа на топа вкл. и аз, но в крайна сметка излиза, че цената е такава каквато ти платят като в много случаи след година не ги подновяваш и си на минус

Като пример аз искам това, но какво ще ми даде някой си е неизвестно докрай

Domain.png

Много им искаш.
Един гол домейн за българския пазар като кученца.цом няма как да е 245 - за 36 ще си вземеш .бг домейн къде къде по хубав и ще се класираш по-добре.

Много им искаш.
Един гол домейн за българския пазар като кученца.цом няма как да е 245 - за 36 ще си вземеш .бг домейн къде къде по хубав и ще се класираш по-добре.
е нали за това е темата колко струва, не колко му искаш на голия домейн в случая + готова идея за развитие, но това е друга тема

а за бг домейните ако не са за твой проект а за продан то ком е с предимство и като бързина при сделка с по малко разправии, а и ако домейна не е като цяло за бг аудитория

Много им искаш.
Аз бих се съгласил с теб само за домейн от типа БФК.бг който за БГ аудиторията е повече от ясно защото с тези букви има само няколко федерации :) и в случая говорим за Българска Федерация Колоездене

по скоро повечето не им се дават пари защото не го е барнал той на 10 евра и сега ще трябва да извади 100 примерно

тия дни четох коментар, че било голяма простотия и не знам си какво да запазиш домейн за няколко евро и да му иска 100-200, че то ако си е за препродажба кво да му искам 12 евро ли

Аз бих се съгласил с теб само за домейн от типа БФК.бг който за БГ аудиторията е повече от ясно защото с тези букви има само няколко федерации :) и в случая говорим за Българска Федерация Колоездене
Домейни на кирилица честно казано никога не са ми излиза в гугъл нито мога да посоча 3 такива.
В Домейни има един пич редовно пуска такива, ама продават ли се, класират ли се идея си нямам.

Домейни на кирилица честно казано никога не са ми излиза в гугъл нито мога да посоча 3 такива.
В Домейни има един пич редовно пуска такива, ама продават ли се, класират ли се идея си нямам.
Този конкретно е избран защото много лесно се споменава в разговор и само уточняваш да се пише на кирилица :)

по скоро повечето не им се дават пари защото не го е барнал той на 10 евра и сега ще трябва да извади 100 примерно

тия дни четох коментар, че било голяма простотия и не знам си какво да запазиш домейн за няколко евро и да му иска 100-200, че то ако си е за препродажба кво да му искам 12 евро ли

То не е въпроса до барване, просто ти го купуваш, щото ти звучи добре и може да го преподадеш, обаче в един момент, разбираш, че само с доброто звучене не става... След 2 години някой наистина иска да направи проект.. и му трябва нещо с котета и държи да е .ком примерно, щото има още хиляди варианти след . - нали така? Така се стига до момента, в който имаш 1 купувач... ти искаш стотици.. той дава десетици... и тук вариантите са два - или ще се продаде колкото ти даде купувача или не. Т.е. дори и да ти даде колкото му искаш.. пак струва, колко ти даде купувача... Не щото е качествен, не щото водиш лекции за линкове, истории и т.н... простотии.

Има и една друга категория домейни, които са скъпи.. защото са скъпи.. там вече говорим за реар по ред причини.. и инвестиция с изчакване, но дори и там, в един момент може цените да се сринат.. просто нещата се случват толкова динамично..
По-често чуваме
питай чата, вместо потърси в гугъл..
това е ИИ, вместо това е фотошоп..

Не че няма пари в домейнлърка, на мен ми беше доста доходосно хоби до преди не много отдавна. :) Някой се продаваха лесно, други с клизма и много спам..., а някой дори неочаквано... най-неочакваната ми продажба беше за немска дума + .online за не малко евра, преди няколко години.

Каква е базата, която определя качестовото?
Старост, вид разширение, история, да не е блеклистнат, линкове, от къде са тия линкове. Куп критерии има.
Странно, че трябва да го обяснявам тук. :) А дори не се занимавам с това.

Старост, вид разширение, история, да не е блеклистнат, линкове, от къде са тия линкове. Куп критерии има.
Странно, че трябва да го обяснявам тук. :) А дори не се занимавам с това.

От всичко, към 2026та само разширението все още е в основата на цената. Другото са лукуми за лекции.

От всичко, към 2026та само разширението все още е в основата на цената. Другото са лукуми за лекции.
Еми не знам, масово продава един домейн както следва като пример:
domain.com - с чиста история, бивш еди какъв си, DA един какъв си, с линкове от един колко си сайтове.
Ако нямаше значение, нямаше да го пишат, според мен.

Еми не знам, масово продава един домейн както следва като пример:
domain.com - с чиста история, бивш еди какъв си, DA един какъв си, с линкове от един колко си сайтове.
Ако нямаше значение, нямаше да го пишат, според мен.
Това е като - Царевица - Сладка, едра, сочна.

Горе