Кое е по-сигурно - електронен подпис или еднократен код?

Той кода важи 15 минути само , не е вечен . Кой та знае какво правиш та да ти звънне , та не знам какво си . По новините един път даваха как като не си извадиш "електронния подпис" могат да те хакнат . Даваха един пострадал . Казаха ползваш и вадиш .
 
Пенчо бре, чети:

От банката обаче обясниха пред Нова телевизия в писмен форма, че всъщност техният клиент не е спазил правилата за ползване на електронния подпис – най-вече да изключва подписа, след като приключи работа с него, а не да го държи включен в продължение на часове.
 
Да, това е плюс на електронния подпис. Четох, че не можел да бъде копиран от картата, на която се намира, дори и хакерът да знае ПИН кода. По този начин няма как да си направи копие на подписа и да прави банкови нареждания, когато си пожелае. Единственият вариант за измама е подписът да е включен в компютъра на жертвата - само тогава хакерът може да оперира с него. Тоест ако човек премахва картата с подписа след всяко ползване, става много трудно за хакер да източи сметките на човек, дори и да има пълен достъп до компютъра на жертвата, както и паролата за интернет банкирането и ПИН кода за картата с подписа.
 

Горе