Колеги, коментирайте окупацията на СУ

От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Според законите и конституцията всеки има право да протестира, но при определени условия. Нямам нищо против някой да си протестира, ако не блокира функционирането на важни институции. Сред студентите има 500-600 симпатизанти на ГЕРБ, нека си протестират, но ако използват груба сила, за да забранят на останалите над 20 000 студенти да учат това вече е престъпление, което само някой заслепен фен на Бойко Борисов би подкрепил.

Една от най-известните окупации от последните години беше "Окупирай Уолстрийт". Обаче там организаторите не са блокирали нищо, а просто извършваха мирни шествия, придружени с палаткови лагери. Забележете, че полицията тогава се намеси категорично щом протестиращите излязоха извън закона и решиха просто да присъстват на публични места, дори без да го блокират. В старите демокрации практиката е законът да е с много висок приоритет. Ако окупацията на СУ беше станала в САЩ или Западна Европа досега отдавна да ги бяха разпердушинили със специални части и сълзотворен газ. Това у нас не се случва, защото законите са просто врата в полето. Докато продължава така винаги ще е зле, ще има много "калинки", а тиквите ще се возят в каляски за наша сметка.

В тази тема виждаме как фенове на ГЕРБ нямат нищо против свалянето на сегашното правителство, дори с незаконни средства, и тази логика според мен по нищо не се различава от това, което е станало на 9 септември 1944 г. Няма как да имам и грам уважение към подобни пишман превратаджии. Просто се чудя ще дойде ли ден, когато в тази държава МВР ще започне да се грижи за обществения ред, съобразно законите.

Абсурдно е дейност, която е близка до тероризма да се нарича граждански протест. Блокирането на улици, сгради и институции е тежко престъпление срещу интересите на гражданите и държавата, и трябва да се наказва категорично, каквато е практиката в развитите страни.
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Пеевски е достатъчно мощен финансово, за да се самоназначи на който и да е пост.
Яко разсъждение. Ще го подхвърля на Рокфелер - да се самоназначи за президент на САЩ.



Забележете, че полицията тогава се намеси категорично щом протестиращите излязоха извън закона и решиха просто да присъстват на публични места, дори без да го блокират. В старите демокрации практиката е законът да е с много висок приоритет.
Това няма да съм жив да видя в България. А подозирам, че и всички регистрирани във форума няма да са живи да видят...
Всичко е камуфлаж в България. Ако имаше Политици в България, тези протести нямаше да ги има. Но тук имаме путколитици - какво може да се очаква?
Непрекъснато се пишат закони, които никой не спазва. Не се спазват, защото открай време се "влиза в положението на нарушителя" и му се съчувства. Нито полицията, нито прокуратурата, нито съдиите си вършат работата както трябва.

Пред английското и американско посолства още ли са преградени и затворени улиците?
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

1376394_459035684209391_1120522921_n.jpg
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

В тая тема едно нещо е ясно. Няма и не може да има автентичен граждански протест за каквото и да било против интересите на БСП.


Ако протестираш си платен продажник или още по-зле - костовист, соросоид, седераст, че дори и терорист.



И Дева Мария да слезе да протестира срещу правителството някои хора тука ще я обявят за проститутка.
Не, който е "против" БСП само, за да се намърда в управлението при сегашната система е костовист и соросоид. Не може 24 години тая система да разрушава, всички партии до една да са компроментирани, а ти да ми подкрепяш някаква сбирщина, която до ония ден говореше, че никога няма да застане заедно.

zx450y250_2057885.jpg


Това помниш ли го?

Нормалните хора, без значение десни, леви, демократи, авторитаристи, социалисти, либерали, националисти и каквито и да е трябва да искаме едно - РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА и наказване на виновниците за разрухата на държавата. Само тогава ще има лъч надежда, а не използване на гражданите от различни олигархични кръгове, които се борят за кокала.
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Яко разсъждение. Ще го подхвърля на Рокфелер - да се самоназначи за президент на САЩ.
Да сравняваш Пеевски с Рокфелер мисля е смешно. Мащабите им са различни. Ти кой си мислиш, че стои зад Пеевски, някакъв митичен масон 33-та степен ли или може би самия Путин?
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Олигархичните кръгове не са сдавали властта.

Днес хората протестират против тази мафия, а разни умници като теб ги обвиняват, че били соросоиди, костовисти и незнам си какви си.


Ако ще и марсианци да са мамка му прави са да искат оставка.

Оставка на това правителство което назначава виден олигарх за шеф на ДАНС. Това е национално предателство. За това искам оставка. Не ме интересува дали пак тях ще изберат.

Ако на следващите избори пак БСП или ГЕРБ са на власт пак ще искам оставка. И на следващите и на по-следващите, докато не почнат да се вслушват в исканията на народа.


А главното искане е мафията вън от управлението. До тогава аз специално ще искам оставката на което и да било правителство, което обслужва олигархичните интереси вместо националните.


Ревизия на прехода е хубаво да има, но не може мафията да прави ревизия на мафията. Първо мафията вън после ревизия.



И днес кой да свали мафията ? Кой ще протестира против мафията ако всички дето надигнат глава биват оплювани ?



Да не би 97ма правителството да сдаде властта доброволно ? Имаше протести, имаше погром, имаше бунт против онази власт. Чак като ножа опря до кокала и трябваше или да сдадат властта или да има гражданска война, чак тогава подадоха оставка.



Що си мислите, че утре мафията самичка ще се махне някак си от властта ? Без протест, без блокади, без неудобства, без много шум...

Толкова хора се самозапалиха на никой не му трепна окото.
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Против каква мафия протестират, след като действията им - оставка и нови избори, ще доведат на власт ГЕРБ! Оставка и нови избори няма да променят нищо. Кой ще е служебен мп като Орешарски подаде оставка? Какви ще са резултатите от едни нови избори? Кои партии ще влязат?

А соросоиди казвам, че са, щото ръководителите на #дансалабала живеят на заплата от соросови фондации. Нали се сещаш, че тия стотици хиляди долари не се изливат просто така, заради нечии сини очи и всичко се прави с цел.

Студентите в момента протестират против червената мафия, за да дойде на власт синята мафия.

Студентите трябва да искат лустрация на всички замесени в прехода! Без значение комунисти, либерали, социалисти или квито се сетиш. Никой, който е бъркал в кацата с меда не трябва повече да се докосва до власт, докато е жив.

За да не са ГЕРБ, БСП и ДПС такава сила, трябва да се промени изборния кодекс, иначе псевдобългарски граждани от турци, цигани и фалшификации на бюлетини пак ще ги изберат. Какъв е смисъла да протестираш, ако дойдели на власт, а да не казваш нито дума за промяна на изборния кодекс - въвеждане на образователен ценз, въвеждане на задължително гласуване и прочее? Нали точно това е целта, да се промени политическия модел, да дойдат на власт нови и неопетнени хора (има такива) и те да потърсят сметка за всички мизерии на прехода. Точно за това трябва да се протестира и точно това НЕ искат студентите от СУ. Аз поне не съм го прочел в декларациите им. Те искат оставка и избори при същите правила на играта. Е това не е ли малоумно?
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Това е демокрация. При демокрацията обикновените хора задават дневния ред.

Когато хората излязат против червената мафия, червените трябва да си подадат оставката.

Когато хората излязат против синята мафия, сините трябва да си подадат оставката.

И така 2 - 3 - 5 пъти, докато най-накрая на политиците не им стане ясно, че няма да изкарат мандат, докато не изпълнят основните искания на хората.


Може и 5 избори да има през 3 месеца. Докато мафията управлява трябва да има избори до дупка.

Другото е пораженчество. Е видите ли няма смисъл да искаме оставка, понеже ако не БСП - ГЕРБ ще вземат властта, а те са същите.

Като ГЕРБ вземат властта и на тях ще им искам оставка.


Така работи демокрацията. Иначе политиците си правят каквото искат. В развитите страни са го разбрали отдавна и някои карат по 4-5 години без стабилно правителство и въпреки това са доста по-добре от нас.


Избори през 3 месеца е по-добре от необезпокоявано управление на мафията.
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Какви избори до дупка бе братче, след като правилата на изборите са сбъркани и е ясно какви ще са резултатите? Правилата на изборите трябва да се променят, там е разковничето. Иначе промяна няма да има и 1000 години да си играем на демокрация. Тия, които са на власт през прехода никога няма да направят нещо против себе си! Винаги са се пазели един друг, сини пазят червени и обратното. За това трябва да се променят правилата на играта, пък нека има избори и демокрация.

Абе, ти като работиш по някой проект и един път се провалиш какво правиш, разбираш си грешката и променяш начина на работа или продължавам зомбирано да правиш едни и същи грешки?
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Прав си max има логика и съм съгласен с теб.
Само се чудя, къде са хората които го заслужават това?


Ако някой е чел "Обитаемия остров" може много лесно да си представи и положението не само тук а и навсякъде.
1% богопомазани - 4% борещи се и... 95% тълпа-стадо.

4% се борят за да вземат властта от 1% но се борят и помежду си, защото няма място за всичките 4% да станат богопомазани и си пречат.
1% се бори за да пази далеч от себе си борещите се.
Целта на 1% и 4% е да накарат стадото да тръгне след тях.
та въпроса е, заслужава ли стадото да живее добре?
Защо трябва друг да води тяхната битка и да мисли вместо тях?

Надявам се да успеем по твоята формула и всички да са щастливи, защото искам да живея заобиколен само от щастливи хора.

п.п. Цифрите са примерни :)
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Цяла Европа има подобно законодателство и успява да избере политици, които защитават интересите на страните си. Дори бившите страни от СССР успяха да се справят с мафията, а ние единствени се мъчим тука 20 години още с това.

Тоест не е в закона проблема. Проблема е, че мафията е на власт и никога доброволно няма да пусне властта.


Но да приемем че си прав. Закона за изборите е дефектен. Кой ще го промени според теб ? Мафията ще приеме закон, който ще я свали от властта ли ? Абсурд.


Трябва оставка и нови избори и после пак оставка и пак избори и така колкото пъти се наложи.


Това е цивилизования начин да се покаже на политиците, че те са пряко зависими от народа и във всеки един момент народа може да ги изрита.



Ти да не мислиш, че утре БСП / ГЕРБ / ДПС / Атака ще гласува изборен кодекс, който ще ги изкара от властта ?



Ако си мислиш, че като забраним всички партии, мафията не може да си направи нова много се лъжеш. Ще си измисли ново име, ще си намери нови лица и всичко си продължава по старо му....
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Но да приемем че си прав. Закона за изборите е дефектен. Кой ще го промени според теб ? Мафията ще приеме закон, който ще я свали от властта ли ? Абсурд.

Не да приемем, че съм прав, аз съм прав. Със сегашните правила промяна не може да има. Под натиск трябва да се промени закона. Няма друг начин. Всичко друго е безсмислено.

Трябва оставка и нови избори и после пак оставка и пак избори и така колкото пъти се наложи.

Алтернативите са само мафиотски. Синя и червена мафия. След като каквото и да избереш си преебан, хипотетично възможно ли е да има някакъв положителен резултат? Ако е невъзможно, какъв е смисъла от цялата операция? Да гласуваме като олифорени по правила, които дават олигофренски резултати и винаги ни преебават. Не ми се струва особено умна идея.

Това е цивилизования начин да се покаже на политиците, че те са пряко зависими от народа и във всеки един момент народа може да ги изрита.
Ти не разбра ли, че цивилизования начин не работи по нашите географски ширини.

Ако има някакви протести, трябва да искаме истинска промяна. Ако ли не, по-добре да си чешем ушите и да се спасяваме по единично.

И като искат лустрация (ама на всички, не само на червените), що не го написаха в политическите си искания а.к.а. декларацията?


За финал - студентите с тези си искания обслужват герб и рб. Това е, който го отрича да каже какво ще се случи при оставка и нови избори.
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Милен Цветков винаги ми е бил леко противен, обаче тоя път направо ме очарова!

Гледайте предаването му тук.

Разби на пух и прах всичките глашатаи на #дансуитми - 6 на 1.

Не успяха да отговорят на елементарни въпроси, като например - какво очакват да се случи след оставката? Баси, не е ли най-нормалното нещо на тоя свят, след като искаш да се случи нещо, да си представяш какви ще са последствията от действията ти. "Абе дай да го направим, пък после да става квото ще става", много зряла позиция, бравос :lol:
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Какво да коментирам,
няколко стотин малоумници (няма как да бъдат други, щото нормален човек не би допуснал така лесно да го манипулират, или са платени или целят други свои интереси, но болшинството не знаят чий го дирят там) пречат на няколко хиляди да се изучават.

Жалко само че другите хиляди, на които им се пречи да учат не вземат нещата в свои ръце и да помелят тези Бойковисти дето се правят на окупатори.
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Тва са глупости.

Хората искат оставка и има очевадни причини за това. Трябва да си пълен малоумник да не виждаш огромните гафове на правителството.


Студентите искат оставка и после избори и ново правителство. Какво толкова чудно има в това ?


Трябва ли да имат разработен 5 годишен експертен план за решаване на всички проблеми, преди да почнат да протестират за тях ???




Тия хора днеска протестират, утре протестират, а в други ден като никой не им обърне внимание ще си вдигнат шапките и ще емигрират.

Днеска ги плюете, утре ще ревете, че 2-3 милиона българи са емигрирали в последните 20 години.
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Има причина за оставка, разбира се. Ама трябва да си пълен оглифорен да не си направиш проста сметка какво ще последва от тая оставка без да е променен изборния кодекс. Така и не разбрах, ти искаш ли промяна на изборния кодекс или не? И кажи, кой ще спечели изборите бе Максе. Не 5 годишен план, а прогноза за това какво ще се случи на евентуални избори. Същия си като сините дебили, питам те елементарен въпрос вече няколко пъти - като има нови избори, кой ще дойде на власт. Кажи си прогнозата.

А хората се махат заради олигофренската демокрация, която уби държавата и ни затри като народ. Сини, червени, бембени - всичките са мафия и виновни. За това ЛУСТРАЦИЯ на всички замесени в криминалния преход.
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Ама ти пак си дъвчеш изборния кодекс.


Ти не разбираш ли, че мафията никога няма да приеме неудобен за нея изборен кодекс.


Първо трябва оставка, после нови избори.


Според тебе трябва да чакаме Мая Манолова 2 години да пренаписва изборния кодекс ли ?
 
От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Според мене, олигофрените от протестите не искат промяна в изборния кодекс и Маяма Нолова може да си я прави колкото си иска. Според мен преди да има нови избори трябва да има промяна в изборния кодекс. Иначе резултатите от изборите ще са подобни на тия, които бяха тая година. Трябва да си слабоумен, за да не го разбираш.

Само едно не разбирам - на мафията не и било нещо и нямало да стане. Следователно ти предлагаш да правим удобните за мафията неща и те сигурно ще доведат до някаква промяна, така ли?
 

Горе