Колко би струвало разработката на флаш игра?

От: Колко би струвало разработката на флаш игра?

Uni, не съм запознат с натоварването при флаш, обаче мой приятел беше собственик по втория по големина сайт за флаш игри в България. Но се наложи да спре сайта точно поради причината, че приходите от реклами не бяха достатъчни да се покрият разходите за сървъра (полваше неефективна система).

Блинки, а защо искаш да е с флаш? хтмл5 не ти ли харесва?

Ще ти отговоря веднага!

Това, че не можеш да монетизираш трафик е проблем на собственика! Така както разбирам щом е бил втория най-голям собственик на сайт за флаш игри, като знам колко посещаемост има първия то е от порядъка, на 60 - 70 000 уникални дневно. Та в този ред на мисли искам да ми кажеш как със толкова голям трафик няма да мога да си избия сървъра?

А натоварването от флаш игрите е единствено трафика, така, че с лека система преспокойно може да държиш до 4-5 000 на ден на последния план на суперхостинг да не казвам и повече щото може и доста повече. След това за по-големите числа се минава на впс. който ти струва почти колкото споделения и с малко надбавка може да изкараш до 30-40 000. Та ако този фен е бил втория най-голям сайт за флаш игри в България, и не може да си докара 40-50 лева за хостинг, то просто го съжалявам! Да го беше пуснал в форума да го продаде щеше да изкара маса пари. :D

Моля ви преди да пишете помислете и тогава говорете!!!
 

Горе