Колко бързо е бързото зареждане?

и други булшити
Отдавна ми се върти в главата, но да видим кога ще пусна тема.
Доста CMS-и съм прегледал или пробвал, все са куцо магаре. Говоря за сайт до 300-500 страници. Самата им концепция е сбъркана.
 
Статистиката, която пуснах по-рано е от сайт с MODx. Не, че го хваля, просто от други ЦМС-и не разбирам и никога не съм пипвал :)
 
Къде е хостнат? Остави бота какво мисли, къде е хостнат? На мен още ми зарежда, а го отворих като започнах да пускам отговор, минаха 30 секунди вече... Не зарежда изобщо вмомента. Хоствай български сайтове в България.

page loading афектира не само бота, а потребителите, ето още го чакам да зареди, имаш проблем със сайта вмомента явно. А пейдж лоадинг се отразява попринцип на баунс рейта, което пък влия на серпа.

"
Service is temporarily unavailable"
Ами сайта е хостнат в БГ. Падна защото смених в Cpanel кеша от memcached на Redis (не дават и двата от хоста), без да спра W3Total на Wordpress. Повече от Wordpress не мога да изстискам и ще го оставя така. Използвам само 6 плъгина, с повече WP се омазва. Ще се възползвам от казаното от ReminD и ще погледна като Google бота. Благодаря Ви момчета (не видях да има дами)!
 
Сайта не е лош, ще му изчистиш проблемите. Но мислиш ли че името е подходящо за такъв вид сайт. Аз притежавах преди време домейна с идеята да има форум на него, но се отказах.
Все пак успех с проекта!

Да... Видях, че някой от форума е притежавал домейна, защото ми попадна пост да се продава назад във времето. Сега вече разбрах, че си бил ти. Между другото и аз затова го взех - за форум, но излезе друга работа и се отказах. За да раздвижиш форум се иска много труд, стига да не е фирмен или някакъв съпорт. Ще се постарая на този домейн да няма гадости :)
 
Fetch as Google даде Download Time: 0.308 seconds
capture-20170117-232352.png
 
Май бъркаме времето за доставяне на първоначалния HTML от сървъра с времето за визуализиране на цялата страница от браузъра. 5-тте секунди е скоростта по отношение на браузъра, и то най-вече заради камарата от външни реклами. Не виждам какво точно ще каже Google Webmaster Tools по този въпрос.
На мен като усещане, и то след като преглътна CSS закъснението за визуализиране на картинките, сайта ми се зарежда нормално бързо. Обаче съм с uBlock Origin :) Wordpress според мен дава всичко от себе си в случая.
 
И на мен ми се струва, че цифрите, които показва гугъл в този туул нямат нищо общо с реалността, защото свалянето е едно, а генерирането и изобразяването е съвсем друго. Ако е за статистиката един сайт, който мъча на уърдпрес в момента ми вади Време за изтегляне: 0.188 секунди при кулайса.
 
Удачно ли е да добавя в google webmaster сайта във всичките му разновидност:https://razdumka.com https://www.razdumka.com; http://razdumka.com. Преминах на SSL и прочетох, че това трябва да се направи, но малко ме съмнява. И един под въпрос... В този форум имаше подписи по едно време - Къде се дянаха?
 
Добавяй което ще ти е основното и за което ще влизаш да гледаш каквото там има да се гледа. Аз имам http и https вариант на един и същи сайт. Фигурират като два отделни сайта и изглежда се третират като такива. Имам различни данни за Index Status примерно - Total indexed ми е 27,906 за https версията и 8,489 за http (въпреки че всеки http линк трябва автоматично да прескача на https). Crawl Stats пък изглеждат 1:1.
 
Много от сайтовете, които предлагат някакви услуги използват origin на домейна, т.е. пренебрегват протокола отпред, но за Google явно има значение. И при мен се редиректва http към https,ама... Благодаря!
 
Здравейте, ще си позволя да се намеся в темата, понеже имам същото питане.
Преди месец минах на SSL и забелязах, че от тогава кликовете от Гугъл спаднаха, а вече почти и няма.
Показва ми, че редиректва, но това явно не се случва, въпреки, че си намирам статиите в търсачката.
И понеже съм пълен нууб в тази тема, пък и съм самоук, да питам трябва ли да викам бота ръчно за всяка написана статия от GWT?
 
Използвате ли плъгин WordPress cache plugin? Тъй като обикновено няколко хостинг доставчици оптимизират всички фактори от страна на сървъра, но има вратички в клиентската страна, което е вашият уеб сайт. Бих ви препоръчал да тествате уебсайта си на Google Insight, gtmetric, pingdom и seohealth проверка, за да сте сигурни, че всички елементи на сайта са оптимизирани. Всичко най-хубаво
 
Последно редактирано:
Благодаря за точния отговор. Доколкото знам, бота на Google обхожда сайта за фиксирано време и ако той зарежда бавно, може да не стигне дълбочина. 1 или 2 секунди няма да достигна, защото има много външен ресурс, който не мога да контролирам (афилиейт банери и т.н.), така че ще се задоволя с тези 5 сек. щом е критерий за среден или нормален сайт.
Що се касае за СЕО оптимизацията..., там е дълга тема...

Точен отговор :) глупости:) бота обхожда сайтовете според негови вътрешни правила. Ти за ботовете чел ли си :) видове и ала бала…

Скоростта на сайта не касае скоростта на бота…

Бота не обхожда до дъно. Ако имаш,сайт с повече от 5-12 под категории ще стигне до 3-5 категории нива…

За тва СЕО се прави на главни категории! Под и под категории умреха…

И тва с бързината е суеверия :) ако имам 12 линка към магазина ми в БГ МАМА а аз имам 4 линка и за 7 секунди пак ми е важен / силен / "бърз" сайта…
 
Бота идва толкова често колкото вие публикувате в сайта :) магазина. За тва аз семпло,си качвам всеки ден по 3-10 продукта и бота сам идва милият на 2-6 часа…
 
Ще погледна и ще извърша някои оптимизации, макар, че Wordpress колкото и да го изстискваш, не може да направи чудеса.

Връщам темата малко назад, но горното е напълно грешно.
Лично съм консултирал няколко портала базирани на WP. Винаги сме постигали под 1 секунда пълно зареждане на сайтoвете, като единия е с над 10 плъгина и няма страница с размер под 5MB. Обслужва близо милион преглеждания дневно. В реални условия ограничението е само във връзката на потребителя (т.е., финалното рендиране в браузъра вероятно ще е винаги над 1 секунда). Без да задълбавам, memchached, varnish, nginx+fpm, и cdn за капак (+ хардуер, поддържащ Aes-ni ако ще се ползва SSL)

ПС. Total cache и другите подобни плъгини не се използват в тези сайтове и по принцип, ако трябва да сме честни, са удачни единствено и само в среда тип споделен хостинг, където доставчика не може да ти предостави истинско решение за кеширане.
 
Последно редактирано:
В тази връзка - има ли wordpress plugin при който да ми се публикуват thumbnails на изображенията, които се качват при публикации ? Защото нямам нужда при списъка от публикации от изображения 3000х5000 пиксела.
 
Бърз ли е твоя сайт?
- Не
Какво е бърз сайт?
- 1 или 2 секунди
Какъв е твоя сайт тогава?
- Среден, нормален.
Ще се индексира ли в Гугъл?
- Индексиране означава да е просто в гугъл, така че да (или ако не, няма да е заради скоростта).
Ще се класира ли добре в Гугъл?
- Зависи от много фактори и скоростта е само една много малка част тях, така че не знам.
Идеален отговор. :)
 
  • Like
Реакции: KISS
Реших и аз да тествам какво може да се направи за сайт, който зарежда само bootstrap / и 3 js файла.
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=bg&url=http://cvetomir.info/&tab=desktop

Първо показваше 79 за мобилни и 71 за настолни. Минифицирах .css файла prism, който се оправя с wysiwyg editor-a и codestyle syntax-a, разкарах разни празни пространства, колкото css код къстом имах, го набутах inline и го минифицирах, и вдигна на 86 за мобилни и 89 за настолни.

Почнах да се ровя за server side cache, защото гугъл дава насоки да се направи, ама нещо ми е куца системната администрация, търсих в гугъл, добавих това в htaccess-a
13323888b12216c247389879db61ac03.png


активирах и sudo a2enmod file_cache , и нещо забих на тая стъпка, а май трябва да се правят още неща и да се настроят нещата, че да видим дали ще вдигне още скоростта. Ако не е шибания bootstrap, сигурно ще е и още по-бързо.

@s1yf0x знам, че ти ги разбираш тези неща, какви са стъпките да се оправят и тези неща, за които гугъл пуска. Искам да видя до колко мога да го избутам с буутстрап.
http://cvetomir.info това е, утре ще видя ако махна изображенията дали ще има разлика. Само да допиша някои други простотии по него, и ще смачкам всички html файлове, да видим дали ще даде нещо отгоре, въпреки че html-a е малко, дори и за bootstrap.
 
Последно редактирано:
Имаш още много да догониш WP.
С 10+ картинки, 2 гугъл фонта, фонт алесома + ботстрап зарежда за същото време.
 

Горе