Колко вади на месец един "създател" на статии при 8 часов работен ден?

Колко вади на месец един "създател" на статии при 8 часов работен ден?

  • За 1000 на месец не ставам от леглото. СВ*

    Votes: 2 33.3%
  • 1000 лв./месец са ми мечта

    Votes: 1 16.7%
  • Ако можех да работя необезпокояван/а 8ч и 1/2 щях и да вадя по една хилка

    Votes: 1 16.7%
  • То тук и на 750 се радваме

    Votes: 2 33.3%

  • Общо гласове
    6
Бра, то чак 1000лв. Много писане много нещо ще падне за по 8 часа на ден. Да видим и други какво ще кажат.
 
Възможно е, стига да попаднеш на точния екип/работодател. :)
 
Ако има много за писанее възможно. Въпроса е какви ще са статиите, ще се пренаписват ли, ще се мислят ли. Ако е пренаписване може много повече от 1000, но ако трябва да се мислят, тогава ще отнеме повече време, но пък се предполага и цената да е по-висока. Аз пренаписвам 300 думи за 20-30 мин, което включва цялостна промяна на текста и проверка след това. За 8 часа ще направя 4800 думи, ако сложим и някаква почивка между тях да ги закръглим на 4000. Ако взимам по 1ст на дума, ще изкарам 1200лв за месеца, като естествено ще е доста сложно да се работи всеки ден без почивка. Не бих се наел с такова нещо, но просто казвам че е възможно и то при такава ниска цена за писане.
 
Добрият писател не бива да се притиска с времето, т.е. според мен е възможно, но ще се получи претупване на работата! Ако говорим за високо качество, трудна работа!
То е като художник, на който да му кажеш: Хайде рисувай, и искам утре картината да е готова.. А реално художникът може и три месеца да мисли какво да нарисува, а после, грабвайки четката за 10 мин. да е готов! Е, мое мнение....
 
Никой нищо не казва за едно условие;

За самонает писател ли за такъв на месечна заплата към фирма?
 
Никой нищо не казва за едно условие;

За самонает писател ли за такъв на месечна заплата към фирма?

А то именно тук е заровено кучето. Самонаетите трудно ще го докарат до тази сума със спорадични поръчки, особено при работа с некоректни поръчители, които забравят да си платят или бавят "солидната" сума, която дължат.
Нека кажат, пък и дано ме опровергаят колегите на свободна практика. :)
 
Колкото съумее да изкара :)

Ако си много добър - наблягаш на качеството и високите цени. Ако си новак - ниски цени и се учиш, колкото и да е грешно да го правиш върху клиентски поръчки.

1000 лева на месец са средно по около 50 лева на ден. Разделено на 8 часа = грубо 6 лева на час. Сега сметнете вие по колко изкарвате на час и преценете дали може да имате пълна заетост :)
 
Според мен си докарват около минималната работна заплата и то ако имат късмет. 8 часа на ден никой не може да пише. Теоретично е възможно, но след една работна седмица следва сдухване, което се оправя с около месец почивка от писане. Титаните в областта могат да работят постоянно по 3-4 часа на ден. Гледах наскоро интервю със Стивън Кинг, който отделя точно толкова време за писане.
 
Невъзможно е да се пише повече от 4 часа на ден (и то с почивки). Изключително тежка, умствена работа, дори при пренаписване на материали. Съчетавам копирайтинга с мои проекти и други freelance задачи, като добавяне на продукти в онлайн магазини, публикуване на обяви и т.н.

"Ваденето" е различно, като зависи от заявките и плащането. Правил съм по 700лв за по-малко от две седмици и то с около 2-3 часа писане на ден, но е имало и месеци с по 300-400 лв. Относително е, но не мога да се оплача. Парите, които изкарвам с 3 часа работа на ден, други ги вадят за 10 часа.
 
Напълно е възможно да се пише повече от 3-4 часа дневно, при това качествено. Пиша средно по 7-8 часа дневно, всеки делничен ден от години. Умствена умора има при по-сложни материи, разбира се, но с качествен сън, мозъкът се възстановява.
Говоря за създаване на авторски текст, а не за пренаписване.
 
Не знам, всеки е различен, а може би и страничните задачи ме довършват тотално. Точно това е причината да започвам деня с писане и след това да действам с останалото.
 

Горе