Колко дълъги трябва да са линковете към сайта ми?

ами вземи за пример директориите, повечето позволяват до около 100-150 символа за Title срещал съм дори такива с до 60 символа.. следователно мисля че играе роля .. още повече от потребителска гледна точка дългият линк отблъсква.. по добре сложи един линк с описание като текст под него от колкото километричен линк
 
Бате ти ме хвърли в тъч, а аз си мислех че ще вкарам гол :), няма как да ти го обясна поне сега, че тая бира,ама тайтъла обяснаваш за какво става въпрос с няколко думички, дескрипшъна даваш малко повече инфо за линка :) дано си ме разбрал, ако аз съм ти разбрал въпроса де :), абе ние за какво говрим всъщност :)
 
Еми аз си мисля че бота ще ти захапе основните keywords с тайтъл от 100 символа. Това мисля си че е достатъчно за основните ти ключови думи.
А описанието (description) Е за повече инфо както каза arsenal. Той е пак от значение. Но като гледам въпроса ти е за заглавието, нали?!

Еми дръж го каратко заради смап критериите, този текст линк който си дал е много дълък, не че е е проблем ама по-добре да е кратко и с главните ключови думи - а още по-добре е бота/паяка да се приземява на страница с тези ключови думи в текст линка (още по-добре е да започва с тях). Така че ти не от голямо значение с каква нагласа ще докараш бота или посетителя, колкото какво ще намери на страницата ти. :lol:

Успехи.
 
Спам критерии, сигурно съм се объркал в писането. Ако ти е да кажеме цели две изсречения този текст линк може да не разбере кой ти е основният keyword (по принцип е този с който започва заглавието), но разсейваш бота и така дава тежест на всички а не на определени.

А че си е спамарско да набацаш големият текст линк - еми не мисля че е от white seo техниките. :) A и не е много ако да го плеснеш толкова дълък - посетителя не знае за какво си се оптимизирал най-вече. :shock:
 
Blinky каза:
A и не е много ако да го плеснеш толкова дълък - посетителя не знае за какво си се оптимизирал най-вече. :shock:
Посетителите са идиоти, те сигурно не знаят и какво значи оптимизация.
 
Най-добрият вариант за който се сещам е да си имаш по 2-3 keyword-a в текст линка и на следващо писане на линка да сложиш други 2-3, и така си ги въртиш. Ефекта ще е най-силен.

Аз лично така правя, но това е още по-добре да се прави след като излезнеш за главната си ключова дума, след това почваш втората....и така докато не излизаш за всичките си. Процеса е малко тегав, но не е невъзможен. :wink:
 
Недейте да гадаете момчета. Няма ограничение за символите и за думите в линковете. Линкни цял параграф ако искаш. Ако искаш и целия сайт. Но така си намаляваш prominency-то (тежестта) на всяка една дума на същия принцип като при изходящите линкове. Забелязал съм, че на много хора това им убягва, затова ще го обясня малко по-подробно.

Представете си, че линкнатия текст струва един долар. В него се съдържат няколко думи. Всяка една от тях струва 1/n долара, където n е общият брой на думите. Да вземем за пример следните линкове: Седмична програма на над 50 телевизии в България онлайн и Онлайн ТВ програмата. Първият от тях е по-описателен, докато вторият е по-конкретен. Тънкостта в случая е, че аз реално се състезавам с този сайт за думите 'тв пргорама', 'онлайн тв', 'програмата' и т.н. Малко хора търсят за 'седмична програма' и производните. Следователно вторият линк е по-добър в моя случай, тъй като думите, за които се състезвам са с по-голяма тежест в този линк. Съответно е важно да се напаснат и в правилната подредба, защото, както навярно знаете, точното съвпадение е по-релевантно. И в тоя ред на мисли с този линк удрям с един куршум два заека - 'Онлайн ТВ' и 'ТВ програмата'. Не използвам предлози, защото те просто ще намалят тежестта на останалите думи. Всяка една от двете фрази има по '66 цента' стойност, докато при първия линк тя е много по-малка.

Когато пишете линк се стремете:
1) Да сте възможно най-описателни с най-малко думи.
2) Да избягвате предлози и малки думи, освен ако те не влизат интуитивно в най-търсените фрази.
3) Да подредите думите така, че да имате възможно най-голям шанс за точно съвпадение (exact match).
4) Думите да са в най-интуитивната форма (с/без пълен член, умалителни, на кирилица/латиница и т.н.)

Съответно е много важно на страницата, към която този линк сочи, тези същите думи да се съдържат по важните места (title, description, h*, strong..), а в останалата част от текста предложете най-разнообразните вариации на фрази, сродни думи, форми на линкнатите думи и т.н., разбира се без това да наруши стилистичната форма на текста с дразнещи повторения или нещо от сорта.

Дано съм бил полезен.
 
Дали пък не е по-добре да си остане така:

Код:
Печелете пари докато събирате линкове, сърфирате в Интернет, четете пощата си, правите регистрации и привличате нови хора

Защото хем линка ще е по-тлъст и хората ще го скиват отдалече, хем ако го оставя така ще дава повече информация на хората и те като прочетат например за печеленето от събиране на линкове или за печеленето от сърфиране ще си кажат "Ъ, тва сигурно е интересно, я да го видя" и ще влязат в сайта ми и ще ми напълнят джоба.
 

Горе