Колко часа в денонощието изкарвате пред компютъра?

Колко часа в денонощието изкарвате пред компютъра?


  • Общо гласове
    42
Аз съм с астигматизъм, но не знам, нещо малко имам като отклонение. И не е мърдало от години. Дано така се запази, ама надали. Ще видя сега на прегледа. Както се вика Две хубави очи, едното гледа в другото. :)
Аз също съм с астегматизъм. Но ме боли глава от стъкла с градус и не нося с градус. Ей сега ще ви хвърля в потрес, но преди 2-3 години си тряснах главата точно в челото и за около минута виждах ясно. Както и да звучи...
 
Нямам болежки в ръцете, кръста и г*за, просто около мен имат, и реших, че и тук може някой да има. Просто са болежки на хора, работещи по цял ден на компютъра, седнали в едно положение. Аз за щастие или не, само очи на този момент, но не е за оплакване, добре съм си в сравнение с други, които имат моя интензитет на седене пред монитор. :)
 
Аз също съм с астегматизъм. Но ме боли глава от стъкла с градус и не нося с градус. Ей сега ще ви хвърля в потрес, но преди 2-3 години си тряснах главата точно в челото и за около минута виждах ясно. Както и да звучи...
Абе отразило ти се е ама не в очите. :)
 
Кажи им да свикват :D
Свикнали са. Повечето дори вече си взимат някакви неща. Два минаха на столове за по 800-900 лева, заради кръста. Друг си взе възглавничка за дупе. :) Не е много смешно, ама като го напишеш и прочетеш, ми лъсна усмивката. А тези с очите, като мен, там няма прошка - до краен предел.
 
Всички сме с прецакани зъркели, няма измъквация. На мен ми е най-трудно, щото винаги съм считал, че кой носи цайси, значи бог го е наказал за нещо...ахахаха а са и аз съм в кюпа :) Но не мога да свикна с тия стъкларища, некакъв ужас е.. Все ги забравям, все се чудя къде съм ги денал, дразни ме че ми се отпечатват на носа.. Най-тъпото е, че все трябва И за тях да мисля. Трее се наместват, па да се бършат. Поне три строших само щото съм забравил, че съм ги сложил на стола.
Бе, тва с операция не се ли коригира?
 
А тия момци да стават на 30мин, да не се правят на луди.. На 30мин - 3-4 разходка около бюрото :) Да мигат умишлено от време на време. Да не седят в една поза, нека се научат да танцуват на стола ;) От време на време да вият врат, на лево, на десно..не само по секретарката :)
 
На лаптоп точно около 30 минути даже по малко повечето съм от телефона по удобно е
 
Свикнали са. Повечето дори вече си взимат някакви неща. Два минаха на столове за по 800-900 лева, заради кръста. Друг си взе възглавничка за дупе. :) Не е много смешно, ама като го напишеш и прочетеш, ми лъсна усмивката. А тези с очите, като мен, там няма прошка - до краен предел.
Това със столовете е много вярно.
Хубав стол и добро бюро оправят нещата.
 
Бе, тва с операция не се ли коригира?
Коригира се. Племенницата ми се оперира миналата година. Сега е без цайси.

Аз съм ви старши по отношение на кьоравостта - 5-6 диоптъра + астигматизъм. Нося лещи, които са за смяна (замазват се и не виждам хептен), но не ми се ходи по доктори. Може да пробвам метода на дефа с удара в главата и да се приключва. :)

Моят проблем е наследствен (от дете съм с прогресиращо късогледство), но часовете пред компютъра не помагат, а и вечер преди лягане чета книга в легнало положение. Красота. Може скоро да ми търсите куче-водач. :)
 
Най-много се развалят, когато се чете в легнало положение, ПО КОРЕМ ;)

И ква цифра й взеха?

Не знам дали при мен ще има някакъв ефект. При мен е дъртогледство хахаа сми не виждам само на близо, от метър каде мен и се се влошава прогресивно кат стигна до една педя от зъркелите. Тва си е яка проблемация, щото вече не мога да вдена конеца у иглата, а едно време ги нанизвах по 4-5 наведнъж :D:D:D
Иначе на дауеко съм по бетер ястреб, даже от време на време долита некой дърт ястеб, да ме пита "бе тва там през найсе планини, прасенце ли е, или хлеб мастер, че и ми писна на крилата да се разкарвам" :p

А още по-дърво е, че целата простотия от едни шибани лекарства се случва (за слънцето се базиках ест..) Почнах от половин диоптерче, и за 2 години ултра прогресивно са 2д не ми стигат, май ще ходя за още една половинка :) И на врачка ходим, ама общо взето ми вика "ми синко, то всичко общо е взето.., що праи та зяпаш по цел ден форуми.." ходи й обяснявай, че е от лекарство, че не е от предприемача :)
 
И ква цифра й взеха?
Нещо ми се мотае за 3500 на око, ама може и да е било за двете. Не помня, лани беше. :)

Иначе дъртогледство не знам дали се коригира така, но съветът ми е да почакаш още малко да дойде и катарактата (пердето) и да стреляш наведнъж.

А диоптрите ще си растат - не обвинявай лекарства, форуми и т.н. Това е прогресиращо състояние и процесът е необратим. Четох някъде рецепта за кисело мляко с магданоз, с която хвърляш цайсите окончателно. Не съм я пробвала, щото ненавиждам магданоз. :)
 
Бе и то си е 70% виновно, нали знам как прогресита от как се пъна с него..
Това с магданоза яде ли се или се маже :D щото ако е първото давай веднага рецептата, знаеш ли колко водка може да изпие тоя таратор :D:D:D
 
Абе отразило ти се е ама не в очите. :)
Недоумяваш, защото мисля, че не правиш логичната връзка. Не е случайно, че не могат да открият биологична причина за влошаване на зрението. Не могат да намерят механизъма по който зрението се влошава. Заради това правя логическата връзка с това, което написах.

Преди няколко години си ударих главата точно между двете очи и долу-горе в зоната на така нареченото трето око, докато излизах на терасата. За пръв път в съзнателния си живот видях отсрещните хълмове ЯСНО и контрастно. Въпреки, че не нося очила от най-ранна детска възраст и преди да шофирам толкова много очила носих предимно само като сядам на компютър. Направо ахнах. Направо ахнах от какво нещо съм лишен. Това не може да се сравни дори ако носиш очила, имаш някакъв средностатистически диотпър и очилата са ти точни.

Въобще тази тема със влошаването на зрението е особена, изглежда сякаш няма нещо единно, някаква абсолютна константа. Познавам човек, който имаше нормален диоптър, сложи очила доста късно, но ги носеше абсолютно постоянно и за 1-2 години зрението му се оправи.
Познавам и човек, всъщност най-добрия ми приятел, който на работа кисне по 4-5 часа пред компютър, у тях си още 2-3 дневно и това в различна степен е от 10-на години, но зрението му не се е влошило, дори не носи очила със защитен филм за компютър.

Аз съм с плюс и минус и градус. Но не понасям очила с градус, боли ме глава и нося обикновени.

За столовете и удобствата не съм много сигурен. Правя връзка с бастуна и въобще с това, че човек привиква. Преди няколко години един дядо, който едва креташе го попитах защо не сложи бастун и той ми каза, че ако ползва бастун ще привикне и вече няма да може без него. И е прав.
 
Последно редактирано:
Преди няколко години си ударих главата точно между двете очи и долу-горе в зоната на така нареченото трето око, докато излизах на терасата. За пръв път в съзнателния си живот видях отсрещните хълмове ЯСНО и контрастно.
Ма ти си ги видял с третото око, затова толкова ясно си виждал. Йогите цял живот учат как да го правят, па то ставало с удар. o_O

Това с магданоза яде ли се или се маже
Яде се. Аз ако е за мазане, няма проблем, ама магданоз не обичам.

Имаше една книга на един руснак как да си излекуваш късогледството/зрението изобщо. Беше система от упражнения - стоиш без цайси и мигаш, фокусирайки се върху нещо, което виждаш размазано. За момент наистина ти се прояснява, ама аз не правих гимнастиката дълго. В дългосрочен план може и да работи. Руснакът твърдеше, че е перманентно лечение.
 
Привет, не стоя повече от 8 часа вече дори 5 часа на ден, повечето време обикалям по хижи и пещери или острови. Моят съвет е да излизате, повече и да се движите, спортувате, аз карам ски, джет, скачам с бънджи, парашути, плуване, airsoft и куп други. Зрението е най-малкият проблем, има кръвно налягане, разширени вени и куп други проблеми, като човек с опит над 15 години с работа към компютрите съм видял всичко от колеги. Препоръчвам, да ползвате скъпи и добре защитен монитор като, този който ползвам: Gaming LED VA Samsung Odissey NEO 49", DQHD, Извит. Много е важно да се правят управжнение за очите също.


Поздрави,
Станимир И
 
Манди, има някаква логика епифизата да е свързващ компонент между двете очи, Може да има връзка с нервните окончания/нервната система. Удар може да предизвика електрически импулс, който да стабилизира за кратко системата и да я върне в нормално състояние за кратко. Дефибирилатора работи на подобен принцип. Вероятно има и връзка с полукълбата на мозъка, което дефакто е +/- като епифизата може да е нулата, примерно. Или пък фазата.

Там за руснаците, един пък твърдеше, че пружиниране на пръсти оказва благоприятно влияние на цялостната система, което за мен също е логично. Това са вибрации, които се предават през тялото и се получава един вид калибриране.
 
Последно редактирано:
Препоръчвам, да ползвате скъпи и добре защитен монитор като, този който ползвам: Gaming LED VA Samsung Odissey NEO 49", DQHD, Извит.
Малии ние с монитори за <500 кинта кво праим като не е извит и не е 49 инча? Виждам, че искаш да се похвалиш за придобивката ама не видях офталмологично да е сертифициран нещо. Аз бачкам на Дел У "втора ръка" нещо си около 20+ инча преди съм бил с по-лоши нямам проблем с очите. То бива пишкомерене ама чак и препоръки...
 

Горе