Колко ще ми струва с adwords?

webstil

Well-Known Member
Не съм плащал до сега на Гугъл за реклами и искам да си направя горе-долу сметката колко ще ми струва на месец. Но не знам как да проверя? Става въпрос за търсене в гугъл на определена кл. дума, да излизам отгоре с другите, които плащат за реклами, има ли начин да се провери и изчисли приблизително?
 
От: Колко ще ми струва с adwords?

По-скоро не и ще ти кажа защо.
Предполагам си на ясно, че позициите са 10-11. Давам ти пример с една моя кампания. Има дни, в които с 5лв/ден докарва 85-105 посещения, с CTR над 4,5% и средна позиция 3. Това да кажем при средна цена 5-7ст/клик. В даден момент се появява някой оптимист, които набива до 40ст/клик, което моментално размества всичко. Тогава моментално и винаги става едно и също. Гошо гледа да му изпомпа по-големия бюджет, което води до това, че вади рекламите на останалите по-късно, което води до по-малко кликове и по-малък бюджет, които бива усвоен.
Освен всичко системата е смахната като цяло, защото си правих ексеримент едни и същи кл думи, едни и същи цени на клик, в този случай едната кампания си върви като по старому, другата 60% от думите ги дава под офертата за 1ва страница.
Имай предвид и другото - първите 2-3 дни като пуснеш кампания, каквато и цена да си сложил, Гошо винаги ще поиска по-висока със култовото "цената е под офератата за 1ва страница", което след 2рия ден се нормализира.
На кратко - тестване му е майката и донастройка. Няма как да предвиди, преди да си пробвал поне 1-2 месеца различни схеми.
 
От: Колко ще ми струва с adwords?

Е много гадно така, човек и бюджет не може да си предвиди :D
 
От: Колко ще ми струва с adwords?

Кажи думата.

Има думи, на които не ти мърдат поне 1-2 лева на клик. Както каза lqllqlq, има и по под 10 ст. Колкото и да струва, ако няма търсене, не можеш много да се охарчиш.

Цената зависи много и доколко лендинг пейджа отговаря на изискванията на гугъл. При всички положения трябва да пуснеш и да тестваш. Най-малкото може да ограничиш по дни и часове, когато да се показва.

Зависи и къде искаш да се показваш - в началото и да иде трафик или назад, пък който рови ще стигне до теб. Разликата в парите за 1 и 5 позиция може да бъде колосална.

По-скоро си предвиди първите 2-3 месеца колко пари ще отделяш, а след това анализ и решение за качване/намаляне на бюджета или направо да спираш с Адуърдс.
 
От: Колко ще ми струва с adwords?

Пробвай с поне 50 лв, за да видиш горе долу на каква цена вървят кликовете и след това ще си направиш бюджет :) Иначе наистина трябват 2-3 месеца, за да можеш да оптимизираш като хората adwords кампаниите си.
 

Горе