Коя е най-доходната сфера според вас?

Коя е най-доходната сфера / индустрия?


  • Общо гласове
    140
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

Всичко забранено и извън закона е най-доходоносно, но не присъства в анкетата:wink:
Хранителните добавки са в закона, но са в топ 10 на най-успешните бизнеси ;)
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

Може би е добре да се обвърже с ROI, защото е лесно да кажем банки, хотелиерство или фармация.
Според мен най-доходоносно с най-малко вложения са професиите в сферата на услугите. А и малки данъци :)

Иначе пари при пари отиват. Ако имате няколко десетки милиона настрана, започвайте фармация и прочие.
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

В днешно време храната, която ядем си е чистa фармация. Пример:
fb_02b9ca56075ef6b73b6e44fb0ce233ba.jpg

А може само с кори, яйца и сирене...

Всичко е свързано. Приемаш едно лекарство, след време приемаш друго, заради първото. Фармацията винаги ще е печеливша.:(
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

Критериите за най-доходоносна сфера могат да варират, а оттам и резултатите. Ето един критерий: Най-богатите от какво са забогатели? Цитирам класацията на Форбс за 2015, като включвам само self-made милиардери, без богати наследници:

#1 Bill Gates $79.2 B (billions) Microsoft (компютърни технологии и разработка на софтуер)
#3 Warren Buffett $72.7 B Berkshire Hathaway (застраховане и финансови услуги)
#5 Larry Ellison $54.3 B Oracle (разработване и маркетинг на компютърни хардуерни системи и системи за управление на бази от данни)
#14 Michael Bloomberg $35.5 B Bloomberg LP (информационни финансови услуги, както и финансови софтуерни инструменти)
#15 Jeff Bezos $34.8 B Amazon.com (електронна търговия)
#16 Mark Zuckerberg $33.4 B Facebook
#17 Li Ka-shing $33.3 B различни*
#18 Sheldon Adelson $31.4 B казина
#19 Larry Page $29.7 B Google
#20 Sergey Brin $29.2 B Google


* производство на пластмаса, недвижими имоти, пристанища и електроенергия, търговия на дребно, търговец на активи, пирамидална структура, Интернет и технологии

След знака # е поредният номер в ранглистата, липсващите номера са на богати наследници.

Всяка сфера е печеливша, стига предприемачът/занимаващият се да е роден с талант за нея.

Може да вложиш всичко в някакво начинание, но ако не те бива за него, колкото и милионери да са се пръкнали там, точно ти ще загубиш.

Майкъл Джордан със сигурност не би спечелил състояние от компютърни технологии, а Пикасо от баскетбол, не знам Бил Гейтс дали би имал успех като фармацевтичен предприемач или в модния дизайн, съмнява ме.

А как си представяте най-платените холивудски екшън звезди като петролни магнати?
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

Която и да е сфера няма как да носи никакви доходи, ако нейната реклама не я изведе до такива стандарти. Всичките примери, които сте посочили, са невъзможни без качествена онлайн или външна реклама. Реклама може да бъде и самото качество на продуктите или услугите, но пак е частица от нея. Поради тези факти гласувах в анкетата за реклама, иначе чисто като бранш, не е най-доходоносният.

Отделно е абсолютно ясно, че трябва да имаш талант за това, с което се занимаваш или най-малкото страхотен нюх. Има всякакви примери в световен мащаб за успели бизнеси без особен талант, както и обратния вариант.
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

След наркотиците се нарежда веднага хазарта. Там оборот няма, всичкото е чиста печалба :)
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

Според мен гледате твърде общо на нещата. Всеки бизнес има огромни особености. Фармацията има развойна дейност с години, след това тестване и патентоване с още години. След това чакане за разрешение за продажба в различни държави - още години и чак след това огромни печалби, ако имате добър продукт :)

При добиването на разни ресурси като злато, диаманти, петрол и подобни е същата история.


От друга страна има бизнеси с директни бързи печалби като търговията (препродажбата на готови стоки), хазарта, рекламата и т.н.


Според мен всеки един бизнес би могъл да генерира големи обороти при доброто му развиване. Сред световните законни най-големи фирми има с всякаква дейност. Ако се гледа само по обороти, тук има доста добра статистика по фирми, браншове и техните обороти - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_companies_by_revenue
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

Според мен най-доходоносен е хазарта
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

Фармация, храни, горива - това са моите фаворити
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

Хранителните добавки са в закона, но са в топ 10 на най-успешните бизнеси ;)

Хранителните добавки вече не са доходоносен бизнес бяха... Но за сметка на това не можем без лекарства и шем нещем притичваме до аптеката ;) фармация, наркотици, проституция и оръжие са най-доходните бизнеси в световен мащаб за съжаление на масовия потребител....
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

Много е трудно да се отговори точно. Само ще вметна, че Бил Гейтс от доста години е вкарал пари и във Фармацевтичната индустрия. И горе-
долу така ги подреждам: фармацевтика, енергетика/петрол, финанси/застраховане, ИТ (в топ 20 на Форбс за най-богати хора в света има доста хора в тази сфера), ХВП, хазарт. Първите две може и да са разменени.
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

За мен най- печелившите сфери са тези, който са свързани с основните човешки нужди- храна, здраве, жилище, дрехи. Към днешна дата аз бих заложил основно на първите две (хранително-вкусовата промишленост и фармацията).
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

Не се предоверявайте на цифрите на международните корпорации. Имат достатъчно бюджети да си наемат наистина добри специалисти по изчезване на пари.
Прост пример Lukoil тук. Една година няма да е излязъл на печалба, та да плати и данъци върху нея тук. Ама не затварят. Как става магията - ами лесно, много са им разходите - дали ще купуват скапана суровина на premium цена от друг клон на корпорацията, дали оборудване... разходи бе. Съответно тук са на загуба, но друг клон в друга страна е на печалба и плаща данъци там. Милионните печалби и бонуси на шефчетата също са разход за компанията. И т.н.

Да се печели, да се печели... от хорската глупост според мен. Във всичките и форми. Просто така работи света.

Примерно от нечия глупост да купи за 5000 стока, която може да намери за 2000. Разбира се това е малко случайно. По-стабилно става с анализ на ситуацията и процесите каква промяна до какво ще доведе.
Преди, по време на по-бандитските и първенюшки времена в Източна Европа, и особено бившия СССР (и тук и в Румъния) покрай беззаконието и корупцията някакви хора дето и трябвало да са бачкатори с анцузи се сдобиха с много лесни пари за сметка на сънародниците си и си беше изгодно да вкарваш Adibas от Китай и да го продаваш петорно на Adidas-а в Германия ("ау, виж аз за колко си го купих!"). Постепенно се понаучиха и кризата ги постегна, парите се поразпределиха, но пък се появиха други възможности пак покрай руския пазар.
Параноята и комплексите в Кремъл, поподхранени от популизма и високия петрол вдигнаха бизнеса с машини за пакетиране и инвестициите в Беларус. Предвидимо се задвижи веригата на запъваща се марионетка в Украйна > народен бунт > руска окупация на Крим > санкции... и понеже единственото което Руската Федерация изнася реално са сурови горива и метали с което си формира държавния бюджет и внася почти всичко друго (включително повечето храни), нямайки как да с самообезглави налагайки ответни санкции, просто наложи и тя санкции на руския народ, спирайки вноса на храни от ЕС. Тъпкаха там ентусиазирано с булдозери вече внесени и платени полски ябълки, български чушки, унгарски патици... Сега не е като да няма храна в Русия, има си почти всичко по магазините, просто от друго място. Беларуска сьомга, беларуски скариди, беларуски лимони. Просто цените са доста различни. Погледнете пак картата на Беларус. После се замсилете дали участва по някакъв начин в санкциите и дали не е в специални търговски взаимоотношения с РФ. Дам, изгодно е да имаш фабричка за препакетиране там.

В този ред на мисли забелязвали ли сте коя е страната с най-висок доход на човек? Германия? САЩ? Швейцария? Швеция? Дания? Бахрейн? Саудитците? Не. Макао $142,599 средно на човек. Не е зле а? Какво беше Макао? Ама едно бившо португалско пристанище на г**а на Китай. Скаличка до океана в забутан регион. Хубаво де, ама нефт ли блика? Тц. Търговия като Холандия? Къде ти... Промишленост? Грам липсва. Земеделие? На една солена скала... сериозно ли...
Може да е част от Китай, ама е специален административен район където за разлика от останата част от Азия хазарта просто не е забранен. Вижте кои сгради са на 11-о и 12-о място на най-скъпите в света. После погледнете чия собственост са. Добре де кой толкова ходи да играе там? На юг и изток са мюсюлмани и хазарт не играят, ама я погледнете на север. Според китайците хазарта е зло (не и печеленето на пари, обаче). Малко по-на север. Дам, федерация с около 140 милиона население БВП колкото град Ню Йорк и корупция някъде между Гвиана и Сиера Леоне. Дам... скъсват се да играят руснаци дето имат някакви пари ама не могат да обяснят от къде ги имат че да си ги харчат (неофициално около 2/3 от посетителите). Документ че са ги спечелили в казино върши работа, а руските данъчни ще проверят какво са заложили преди това... ама другия път. Ей сега ще ходят да претарашат една от златните кокошки на Китай, ще им наложат санкции или ще им пратят спонтанни местни зелени човечета. Пак погледнете чии са казината и хотелите и къде отиват паричките, смъкнат от кожите на руския народ (същия дето така възторжено се радва какво му се случва, че рейтингите бият и рекорда на Хитлер).

Можеш да си е ядосваш на глупост, да те натъжава, но каква полза.... особено ако можеш вместо това да печелиш. Кажи на глупака че е глупав колкото да ти е чиста съвестта, посъветвай го как да не е. Обикновено те псува и ти обяснява колко си прост и как ей сега ще ти *** мамата щото си му казал че е глупав. Каква полза? По-умен няма да стане, но поне би бил доста щастлив с ентусиазъм да работи за теб (или особено за твой партньор, който си мисли че ти е конкурент и смъртен враг), стига да си мисли че те прецаква.
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

Много ти е издържано всичко, не споря, ама ми идваш твърде тенденциозен. Ако си нормален човек, а не трол, дошъл тук да промива мазъци, браво! Много си обоснован и изчерпателен, не като другите русофоби, дето и те не знаят, кое защо пишат....


Не се предоверявайте на цифрите на международните корпорации. Имат достатъчно бюджети да си наемат наистина добри специалисти по изчезване на пари.
Прост пример Lukoil тук. Една година няма да е излязъл на печалба, та да плати и данъци върху нея тук. Ама не затварят. Как става магията - ами лесно, много са им разходите - дали ще купуват скапана суровина на premium цена от друг клон на корпорацията, дали оборудване... разходи бе. Съответно тук са на загуба, но друг клон в друга страна е на печалба и плаща данъци там. Милионните печалби и бонуси на шефчетата също са разход за компанията. И т.н.

Да се печели, да се печели... от хорската глупост според мен. Във всичките и форми. Просто така работи света.

Примерно от нечия глупост да купи за 5000 стока, която може да намери за 2000. Разбира се това е малко случайно. По-стабилно става с анализ на ситуацията и процесите каква промяна до какво ще доведе.
Преди, по време на по-бандитските и първенюшки времена в Източна Европа, и особено бившия СССР (и тук и в Румъния) покрай беззаконието и корупцията някакви хора дето и трябвало да са бачкатори с анцузи се сдобиха с много лесни пари за сметка на сънародниците си и си беше изгодно да вкарваш Adibas от Китай и да го продаваш петорно на Adidas-а в Германия ("ау, виж аз за колко си го купих!"). Постепенно се понаучиха и кризата ги постегна, парите се поразпределиха, но пък се появиха други възможности пак покрай руския пазар.
Параноята и комплексите в Кремъл, поподхранени от популизма и високия петрол вдигнаха бизнеса с машини за пакетиране и инвестициите в Беларус. Предвидимо се задвижи веригата на запъваща се марионетка в Украйна > народен бунт > руска окупация на Крим > санкции... и понеже единственото което Руската Федерация изнася реално са сурови горива и метали с което си формира държавния бюджет и внася почти всичко друго (включително повечето храни), нямайки как да с самообезглави налагайки ответни санкции, просто наложи и тя санкции на руския народ, спирайки вноса на храни от ЕС. Тъпкаха там ентусиазирано с булдозери вече внесени и платени полски ябълки, български чушки, унгарски патици... Сега не е като да няма храна в Русия, има си почти всичко по магазините, просто от друго място. Беларуска сьомга, беларуски скариди, беларуски лимони. Просто цените са доста различни. Погледнете пак картата на Беларус. После се замсилете дали участва по някакъв начин в санкциите и дали не е в специални търговски взаимоотношения с РФ. Дам, изгодно е да имаш фабричка за препакетиране там.

В този ред на мисли забелязвали ли сте коя е страната с най-висок доход на човек? Германия? САЩ? Швейцария? Швеция? Дания? Бахрейн? Саудитците? Не. Макао $142,599 средно на човек. Не е зле а? Какво беше Макао? Ама едно бившо португалско пристанище на г**а на Китай. Скаличка до океана в забутан регион. Хубаво де, ама нефт ли блика? Тц. Търговия като Холандия? Къде ти... Промишленост? Грам липсва. Земеделие? На една солена скала... сериозно ли...
Може да е част от Китай, ама е специален административен район където за разлика от останата част от Азия хазарта просто не е забранен. Вижте кои сгради са на 11-о и 12-о място на най-скъпите в света. После погледнете чия собственост са. Добре де кой толкова ходи да играе там? На юг и изток са мюсюлмани и хазарт не играят, ама я погледнете на север. Според китайците хазарта е зло (не и печеленето на пари, обаче). Малко по-на север. Дам, федерация с около 140 милиона население БВП колкото град Ню Йорк и корупция някъде между Гвиана и Сиера Леоне. Дам... скъсват се да играят руснаци дето имат някакви пари ама не могат да обяснят от къде ги имат че да си ги харчат (неофициално около 2/3 от посетителите). Документ че са ги спечелили в казино върши работа, а руските данъчни ще проверят какво са заложили преди това... ама другия път. Ей сега ще ходят да претарашат една от златните кокошки на Китай, ще им наложат санкции или ще им пратят спонтанни местни зелени човечета. Пак погледнете чии са казината и хотелите и къде отиват паричките, смъкнат от кожите на руския народ (същия дето така възторжено се радва какво му се случва, че рейтингите бият и рекорда на Хитлер).

Можеш да си е ядосваш на глупост, да те натъжава, но каква полза.... особено ако можеш вместо това да печелиш. Кажи на глупака че е глупав колкото да ти е чиста съвестта, посъветвай го как да не е. Обикновено те псува и ти обяснява колко си прост и как ей сега ще ти *** мамата щото си му казал че е глупав. Каква полза? По-умен няма да стане, но поне би бил доста щастлив с ентусиазъм да работи за теб (или особено за твой партньор, който си мисли че ти е конкурент и смъртен враг), стига да си мисли че те прецаква.
 
От: Коя е най-доходната сфера според вас?

Много ти е издържано всичко, не споря, ама ми идваш твърде тенденциозен. Ако си нормален човек, а не трол, дошъл тук да промива мазъци, браво! Много си обоснован и изчерпателен, не като другите русофоби, дето и те не знаят, кое защо пишат....
Предприемачеството е свързано с изкарване на пари, емоции и фенствания принципно са вредни. Фактите са полезни.

Offtopic: От годни не се бях навъртал тук, понеже не виждах смисъл само да чупя нерви и да губя време във философстване, което мога да използвам за друго по-градивно. За сега причините да се разпиша са две:
1. всеки прави грешки и му се натрупват разни пасиви които са се оказали неразумна покупка, но проблема е че това всеки го вижда и в един момент осъзнава че му е трудно да се отърве. Поразгледах темите и мненията тук и ме изпълниха с оптимизъм че ако някъде може да се намери кой да ги хареса, това е тук.
2. Нещо тия дни ме... ":shock:" Беше едно рутинно търгче на едно домейнче. Известно международно място, имам там златен рейтинг и 100% положителни отзиви покрай многото сключени сделки. Едно домейнче виси за продажба две седмици без минимална цена, никой не проявява интерес, решавам че... що пък не, хвърлям там едни 6$, и печеля търга покрай липса на други заинтересувани. Както си му е ред, превеждам веднага в Escrow че то отнема 5 минути, да не се бавим (обикновено тия неща ми отнемат около 10 общо). Пиша на човека обичайното... и получавам отговор на majmunica (международно място, никой не знае че другия е българин) дето ми обяснява на "Momhce"колко съм прост и в общи линии да забравя да даде спечеленото нормално на търг като много други, защото според него цената била много по-висока реално и не можел да я даде за толкова колкото му предложил единствения проявил интерес на търг без минимална/начална цена. После се усети и се пробва на много, много неграмотен английски пак да ми обясни колко съм зле, докато все още опитвах да асимилирам маймуницата.
Някак си ме хвана при толкова хора от всякакви националности и култури за пръв път виждам такова нещо и то от българин... първия българин от който купувам домейн. Не знам дали това е промиване на мозъци и лошо ли е, но сме малък народец и някак си бих искал да опитам да направя сънародниците ми малко по-умни и богати.
 

Горе