Коя от двата типа тема?

AlexHD2

New Member
Днес седях и си мислех. По статистика адреса на сайта е най-посещаван от всички други адреси на постове. Моята тема е такава, че като се отвори блога към 10-15 поста се появяват със цялото си съдържание на хоум пейджа. Сложил съм адсенс на home page-a в слаид-бара, и по един в началото на 1-ви и 2-ри пост. При разглеждането на самостоятелно отворен пост, в него има 2 банера. Чудя се ако сменя темата с такава, че постовете не се появяват целите на главната страница, а примерно заглавието + няколко думи и continue reading, така, че посетителя да се заинтригува, да кликне за да се отвори целия пост и там вече да има също два банера. Така ще ги накарам да цъкат на повече постове и от там евентуално увеличение на CTR-a, който в момента е към 1%.
Как мислите?
 
От: Коя от двата типа тема?

... като се отвори блога към 10-15 поста се появяват със цялото си съдържание на хоум пейджа. ...
Това освен че прави безсмислена навигацията към отделните постове от user experience point of view, ти генерира доволно количество дупликейт контент, който кара Гугъл бота да потрива доволно ръце "Оооо, фанахме ли те оптимизаторче недоносено!".

За кликаемостта не знам, ама ползването на excerpts ще фиксне горните проблеми до голяма степен.
А и е добре да се ползва някой сео плъгин и да се настрои да не индексира урл-тата дето имат дупликейт стъфф.
 
От: Коя от двата типа тема?

няма да оправи КТР, всеки клик по вътрешна страница и deep link заробване намалява шанса за клик.
 
От: От: Коя от двата типа тема?

Благодаря за мненията. До сега не бях се запознавал с excerpts, но вече съм наясно. Сложих си Homepage Excerpts плугин-а, и прави всичко, което трябва. Само не ми харесва, че в този случай изчезва картинката в резюмето на поста. Как да направя картинката да остава. Някои теми има Featured Image, но тази няма.


А и е добре да се ползва някой сео плъгин и да се настрои да не индексира урл-тата дето имат дупликейт стъфф.

Препоръчай някой?
 
От: Коя от двата типа тема?

all in one seo pack - no index for categories, no index for tags - ама аз не ти го препоръчвам, поне за таговете, то нали им слага каноникъл, пък и колко да те санкционира, нали е от 1 домейн.
 
От: Коя от двата типа тема?

Карах 3 дена хоум пейджа да е с excerpts, но ми падна чувстително CTR-a. Върнах да се появяват пак целите постове и има подобрение.
В такъв случай съм сложил отметки на Use noindex for Categories: и Use noindex for Tag Archives: Нали така трябва да бъде?
 

Горе