Коя платформа да избера?

liuba4e

New Member
Здравейте. Скоро ще отваряме онлайн магазин и проучваме различните платформи.

Съответно попаднах на superhosting, които ми предложиха следното - https://www.superhosting.bg/web-hosting-compare-hosting-plans.php, а именно плана за 273 лева, който е смъкнат на 165 лева. Отделно дето ще закупуваме домейн за 24 лева.

Не знам дали това е най - добрият вариант, но е най - евтиния, който видях. Бих искала да разбера, някой дали има мнение относно superhosting и плана, който е тук.

Успяхме да се ориентираме към Wordpress и WooComerse.

Това, което ме притеснява е, че не съм наясно толкова добре с PHP, javascript MySQL. А пичовете казаха, че няма как да разгледам палтформата и да разцъкам, ако не закупя план преди това.

Притесняваме, че няма да успея да го настроя според исканията ни.

Препоръчаха ми да използвам Shopiko, обаче тази платформа е едно към едно с Gombashop, а не ми хареса, че я нямам свободата да правя каквото си поискам. За пример в Wix имах достъп и до кода и до всякакви неща. В смисъл, дизайна на темата можех да я променя до неузнаваемост.

Коя платформа бихте ми препоръчали и има ли хора, които не са се занимавали с WP, но въпреки това имат познания подобно на моите и са се справили?
 
За онлайн магазин аз лично бих предпочел OpenCart или PrestaShop. И двете системи са направени за онлайн магазини и има доста плъгини за тях, докато WP е повече блог система.

Колкото до суперхостинг, аз съм много доволен от техните услуги и никога не съм имал проблеми с тях.
А за плана, по-принцип има и по-евтин вариант, зависи вече какъв магазин ще отваряте и дали този план ще покрива нуждите ви. Говоря за "СуперПро".
 
Ако ще качваш много продукти да кажем 5000 - 10000 избери по-стабилна система като Opencart или Magento
 
Не правя препоръка за платформа, само искам да кажа, че има начин да разгледате WooCommerce безплатно. Теглите https://instantwp.com/, което е готов WordPress работещ от вашия компютър (вместо от хостинг) и в него инсталирате WooCommerce, който също е безплатен.
Друг начин да разгледате платформата е да гледате видео туториал за нея, примерно това (гледайте да е по-актуално, а не от преди 5 години):
 
Когато правите магазин използвайте система писана за магазин, ако правите новинарски сайт, личен , кулинарен, моден или какъвто и да е блог се спрете на WP.

Колегите дават добри съвети да се спрете на Opencart или Presta
 
Може да си инсталирате xampp :
https://www.apachefriends.org/index.html
и да си тествате и изграждате магазина без да има нужда от хостинг. Това може да отнеме доста време.
Чак когато магазинът е готов в приличен работещ вид, плащате за хостинг и качвате.
 

Горе