Коя cms да ползвам

nortrant

Well-Known Member
здравейте,
след няколко месеца мисля да започна проект - личен.
Искам да ми предложите коя cms да ползвам.

Ще бъде новинарски сайт, интересни статии - история и други, и много голяма галерия.

За галерията се притеснявам най-вече - всеки ден ако се качват по 10-тина снимки, всяка по 1-2 мб...?

Ще си намеря човек за конфигурацция и поддръжка..но незнам коя cms :wink:
 
Wordpress естествено ;) Галерията няма защо толкова да те безпокои, защото тя е съставена от статични елементи, което не натоварва кой знае колко процесора и не ти се качва процесорното време. Единственото с което трябва да се съобразиш е, че избрания шаблон не трябва да ползва timthumb.
 
От: Коя cms да ползвам

Зависи каква ти е идеята за сайта и галерията. Ако реализацията на галерията позволява - може да използваш пикаса на Гугъл. По този начин снимките няма да са на твоя хост, няма да го затормозяваш по никакъв начин. Намирайки се в Пикаса печелиш и допълнителен трафик към сайта си. На теб ти остава само да визуализираш снимките в галерията и да им сложиш по някой ефект.

Допълнително от това съм на мнение, че с Уордпрес може да си направиш много добър новинарски сайт - има много хубави, платени теми.
 
От: Коя cms да ползвам

Трябва да поразгледам плъгините за галерии - защото тя ми е много важна...

за пикаса - добра идея, трябва да погледна и това..същото и условията за качване на снимки, дали има нещо по-особено и някой денда не осъмна с изтрит акаунт....
 
От: Коя cms да ползвам

Насаждащо омраза съдържание: Потребителите нямат право да публикуват материали, подбуждащи към омраза на базата на раса, етнически произход, религия, увреждане, пол, възраст, военна служба, сексуална ориентация и полова принадлежност.

Това пък какво трябва да значи? :shock:
не мога да кача снимка на пилот със самолета?
 
От: Коя cms да ползвам

Мани бегай от тия цмс-и Ако си решил сериозен проект да правиш, скриптове за новини и галерии колко щеш. Хвани един дизайнер и си го направи беш си твой - цъстъм
Ако па искаш да минеш съвсем тънкана го прави с джумла, бегай от вп-то с 200 :)
 

Горе