Кратко ръководство: Как да "заобиколим" reciprocal линка на директориите

Poltargaista

Active Member
Надявам се да няма сърдити собственици на артикъл или сайт директории, не ми е това целта! Всъщност, пиша това за хората, които не са се досетили за тази схема, въпреки че според мен повечето са. :wink:

1. Създаваме нов файл "reciprocal.html".
2. Добавяме следния код в него:
HTML:
<html>
<head>
<title>...</title>
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW">
</head>
3. Качваме файла на хоста си.
4. В зависимост от директорията, добавяме следния код във файла robots.txt:
Код:
User-agent: *
Disallow: /dir/reciprocal.html
5. Влизаме в артикъл или сайт директорията, в която искаме да добавим сайта си, но изисква reciprocal link. Например CBCLinks.
6. Вземаме кода, който се изисква от директорията и го добавяме в нашия файл reciprocal.html по следния начин:
HTML:
<a href="http://link-kym-direktoriqta.com/" rel="nofollow">Anchor Text</a>
След това в изискването за реципрочен линк, посочваме директорията да търси в нашия файл:
Код:
http://nashiq-sait.com/reciprocal.html
7. Остана просто да добавим сайта си в директорията без проблем.

По този начин минаваме верификацията на директорията за статии за реципрочен линк, без да затормозяваме сайта си с излишни страници, както и без излишно да предаваме какъвто и да било link juice към директорията. Тази страница върши работа и ако от директорията изискват обратен линк с банер.
[SUP]
+Ангел Порязов - Профил в Google+​
[/SUP]
 
Последно редактирано:
От: Кратко ръководство: Как да "заобиколим" reciprocal линка на директориите

На този свят всичко е относително. Според мнения от един чуждестранен форум дори връзки с nofollow атрибут може да са полезни.
А пък относно собствениците на артикъл или сайт директории - в някои софтуери за директории има вмъкната опция: "Check for "nofollow" attribute: (Check if reciprocal link tag has a nofollow attribute or if global nofollow link rules are set via META tags."
 
От: Кратко ръководство: Как да "заобиколим" reciprocal линка на директориите

Може и без nofollow на линка. Идеята е самата страница от robots.txt и meta robots да се забрани за индексация. Така, че от неиндексирана страница не виждам каква полза би имал един линк, т.е. пак се връщам на тезата, че се избягва излишното предаване на link juice.
 
Доста директории проверяват за такива неща, все пак не сме открили ние топлата вода. По добре е с проверка дали посетителят е робот или нормален. Ако е робот съответно слагаш nofollow noindex, заместваш url-а в линка с "#" и т.н.
 
От: Кратко ръководство: Как да "заобиколим" reciprocal линка на директориите

На такива "хитрици" директно им пляскам банана :) Ако някой не може или не иска да сложи обратен линк, то просто да не го прави и да си добави сайта по нормалния начин.
 
Това не го ли беше правил един от големите SEO гурута. Беше го изял и този, заради това. Или дава, или не даваш линк. Единственият начин да заобиколиш реципрочъл линка и пак да има размяна е да бъде схема, в която да не участват само 2 ресурса. Или купуване, но това пък не се води размяна. Има една поговорка, каквото повикало, такова се обадило. Знам, че и тук би влязла в сила. ;)

В моят опит съм виждал къде къде по терикатии. Имаше един индиец, който беше направил много яка партнер страница, супер, сложи ме, аз него и като започнах да му разглеждам сайта видях, че от никъде в сайта си не води до тази страница. Беше индексирана, ама какво от това - шитня си беше. Казал, че бил я извел още. Друг пък ги събираше по 100+ на страница, което засираше и себе си и линка ти, който е примерно (в най-добрите случаи) около 50-та позиция. Друг пример беше с един убавец мамин, който съм правил 3 пъти линк размяна. Да, правилно прочетохте - 3. Всеки път като понасъбере линкове на партньорската страница я редирекваше към хоума. После пак я пускаше и събираше и после пак я редирекваше. Знам за 3 случая, може да е имал и повече. Абе беше бижу. :)

Връзките с nofollow са полезни, но е важно техният брой да не надвишава определен % от общото количество. Знам за 15-20%. Ако някой е чел и чувал други %, да каже, но това мисля, че беше полезното съотношение, което си влиза и в правилото 20:80, виреещо в много статистики и схеми.
 
От: Кратко ръководство: Как да "заобиколим" reciprocal линка на директориите

Аман от такива дребни селски тарикатлъци!
За да се изисква реципрочен линк, значи собственика на директорията така е решил. Ти ако си скръндза и не ти се дава линк , ами няма да се добавиш в тази директория и минаваш на следващата.
Трябва да има взаимно уважение и някакъв морал.
щото както и ти може да прецакваш, така и админа на дира може да ти го сложи ... например като ти подмени линковете
 
От: Кратко ръководство: Как да "заобиколим" reciprocal линка на директориите

Аз пък директории изискващи реципрочен линк направо ги подминавам. За мен това не са директории, а просто сайтове за обмяна на линкове, при това доста наспамени. Ако съм решил да разменям линкове по-добре да си пусна една обява и да разменям само със сайтове на моята тематика, така хем получавам тематичен линк, хем го получавам от сайт със значително по-малък брой изхдящи линкове и шансът гугъл да го сметне за спам сайт е доста по-малък.
 

Горе