Именно заради оферти като твоите, НЕ МОЖЕМ, да стъпим на земята, а си тънем в тинята.
Колкото и просто да е едно нещо, ако то е качествено направено, не може да се равнява на 2 кутии цигари!
Да ме прощават колегите от форума, ама за такава сума не си и правя труда да си отворя ноутпада.
На мен лично ми писна от тая простотия. То бива да се подбива пазара, добре пазарна икономика, ама стига вече с тия Китайски (Индийски) номера.
Писал съм много по тази тема (за възнагражденията) и трябва да си призная, че стигнах до един извод, който няма да се хареса на почти никой - ВИЕ хората, които подбивате цените, първо че не вършите качествено работата си, а и второ, че грам не се уважавате - самите вие, както и вашият труд.
Помагал съм на много колеги от форума безвъзмездно и ще продължа да го правя, но някой да ми предложи 10-15 лева да свърша нещо - е няма да стане. Ще бъде подигравка спрямо мен, а и спрямо останалите колеги да приема подобна оферта.
И без друго разводних вече (а и не само аз май) темата, да си изкажа и възмущенията спрямо една друга темичка от скоро - логото за 20 лева. Е ще ме прощавате, обаче в цялата тема, аз лично (не съм дизайнер, но пък гледам естетически на нещата) видях само 2 читави работи, на които може да им се лепне стикер "лого". Всичко останало беше тотален провал.
И сега се очаква някой да ми скочи с тезата - ами като не ти харесват парите, не се хващай, има други. Е там е проблема! Защото ми е писнало всеки да реве как в България не се ценяло положения труд, а пък овцете бачкат за стотинки. Тая ваш'та пазарна икономика не става за чеп дори.
Вече все повече се обеждавам в твърдението на един приятел, англичанин, който каза следното - имате кадърни кадри, можете много, ама заради некадърници сте на това дередже, а и няма как иначе да е.
Докато се пишат статии за 5 лева, докато се събмитва в 200 сайта за 10 лева и докато се "пишат" сайтове за 15 - е няма да се измъкнем от тинята.