Купуване на автомобил от чужбина

danko6

Well-Known Member
Здравейте момчета.
Случайно някой то вас да е по запознат с вноса на автомобили или направо със закупуването на автомобил от чужбина.
Интересуват ме какви такси има ако ида и си купя кола от Германия да кажем и искам да си я докарам в България(и ако може да препоръчате държава в която са по евтини и с докарването като цяло автомобила излиза по тънко).
Решил съм да взимам някаква колица,но тук е пълно с внесени коли, но пък и големи цени им искат,та се чудех дали няма да мина по тънко ако сам ида и си взема 1 автомобил.
Също ако знаете някакви сайтове като mobile, само че с автомобили от чужбина, ще съм Ви благодарен ако споделите :)
Благодаря предварително.
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

mobile.de

Съобщението,което сте въвели е прекалено кратко.Моля ,въведете съобщение ,което съдържа поне 10 символа.
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

В момента ако ходиш за евтина кола-Германия,Италия,Австрия, не си заслужава , заслужава си ако е за кола от 5К нагоре(вече от по евтините ги има и в България... иначе с пътя и разходите по някой път излиза същото ) Аз примерно си ги купувам от Англия , но там вече са с десен волан а и си заслужава ако взимаш кола както аз примерно си купих X5 , разликата е с 10к поне. Та значи за Германия разходите да ти излязат до 600-700 лв за докарването.За англия 1000 лв минимум.
сайтове : mobile.de , autotrader.co.uk
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

Вярно, съгласен съм с BKirov.
Ако си се ориентирал към конкретна марка, да кажем bmw, влезни във форума им и си намери от там. Моят съвет е да не рискуваш с автокъщи, защото във форумите, повечето хора си пазят колите много, а и там някой като си продава колата, ако някой е ходил да я гледа, то той пише мнение за нея, или пък ако види някоя забележка, която не е описана в обявата, но я е видял на снимките веднага ще го напише.. Колкото до автокъщите - малко като тото са за мен, а и продават скъпичко :)

Ще спестиш доста време и пари така.
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

Благодаря за съвета ще погледна и там за това не се бях сетил.А в нашето мобиле яко се надуват цените.Преди няколко месеца един приятел си купи един форд така от там.Цената в сайта му беше 900-1000лв моя приятел го купи за 400лв дали не е надценка сложена :X
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

http://www.subito.it/
харесваш си и звъниш.. отиваш на място и се пазариш... общо взето българска работа :)
100 евро ти е да отидеш до там с маршрутките (има такава фирма в Плевен)
За обратно пак ползваш фирмата
200 евро ти транспортират колата и 100 евро билета ти
През Гърция се минава.
Общо взето 400 - 500 евро ти е пътя в двете посоки.
По евтино ти излиза с платформата да ти я докарат, защото избягваш разходите за гориво, магистрали, ферибот...
Това е и сайта на транспортната фирма http://www.emyutravel.com/
 
Само да кажа: ако купуваш кола от чужбина НЕ ИЗПРАЩАЙ НИКАКВИ ПАРИ С WETSERN UNION пак са се активизрали измамниците с тази схема а я правят от много години

Разказват ти някаква сълзива история че ги били мамили преди да пътуват със самолед за да огледат колата затова да си пратиш на твое име по уестерн унион и да им покажеш трансфера и после с фалшиви документи ти теглят предвода преди да си пристигнаl

www.investor.bg/forum/showthread.php?&t=6623&page=3

темата е от 2007 ама последните измамени са писали преди няколко месеца
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

И внимавай, да не се окаже, че автомобилът е "прекалено" нов, съответно да платиш ДДС и сметките да отидат на вятъра. ;)

Справка: чл. 101 от ППЗДДС и пар. 1, т. 17 от ДР на ЗДДС
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

Братовчед ми си купи кола преди 2 години от Холандия. Излезе му 3 пъти по евтино от колкото от тук. Стояха цяла седмица в Холандия но ако беше купил същото AUDI от тук, щеше да даде цели 3,500 EUR от горе. :)
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

И аз много се замислям дали да не си взема първата кола от Германия. Не става дума за нещо скъпо, а от порядъка на 2-3 хиляди най-много, защото гледам в mobile.de, че цените на колите от този клас са тройно, дори четворно по-евтини, отколкото се предлага тука. Ще следя темата с интерес
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

И аз много се замислям дали да не си взема първата кола от Германия. Не става дума за нещо скъпо, а от порядъка на 2-3 хиляди най-много, защото гледам в mobile.de, че цените на колите от този клас са тройно, дори четворно по-евтини, отколкото се предлага тука. Ще следя темата с интерес

Абе иман си добри коли там за по 500-1000 евра.За човек който не търси последни модели автомобили и лъскотия от всякъде са си идеални,но ако е както казва BKirov и с разправиите и парите за път просто няма да има кой знае каква сметка.....
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

Сега ще ти обесня къде е сметката на цялата истина.. сметката е там , че колите в Германия са запазени 10х повече от тук.. всичко е описано по книжки, кога е сменено маслото, филтрите, ремъци , ролки т.н. всичко е направено на момента.. И най важното може да видиш реални километри..

П.С. през 2007 година, взехме едно пежо 306 , 2001 г. ХДИ , супер количка , беше на 45 К км само за 6 години.. книжки а-у всичко описано както трябва.. за 5 години изминахме 125 К км , сега е на 170 К . Просто по нашите пътища колата стана ужас.. Но силно препоръчвам даже да не ти излезе по евтино има за какво да се иди там.
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

Германия и Англия.. Но всъщност не излиза много евтино, заслужава си за над 5-6к или ако искаш да го съчетаеш с екскурзийка.

Не ходи в Холандия - преди е имало огромни ежеседмични базари за коли, но вече не се пазари от там, ако не искаш да се върнеш с някой скъп таралясник.

Каква кола си търсиш и какъв ти е бюджета?
Не търси най-евтиното, за да не останеш на пътя на връщане. Излиза солено. И неприятно.
Не се доверявай прекалено на автокъщите, да не кажа хич. Ако можеш да я вземеш директно от собственик, ще е най-добре.

Големите немски сайтове са mobile.de и autoscout24.de
За Англия - autotrader.co.uk и ebay.co.uk. Надникни в ebay - изкачат добри оферти с телефони - можеш да разговаряш със собственика/дилъра директно и да се спазариш още от тук.

Не се хващай на номера да пращаш пари предварително /освен ако не е някаква минимално капаро и то само по пейпал/. Плащаш на място - кеш. Не пращат толкоз от клиенти- ща изчакат.

Ако искаш хубава и стегната колица - настоявай да ти сканират сервизните документи от оторизиран сервиз /service history беше за Англия/. Да е минала технически преглед.
Разходите са традиционните, само добави за транзитни номера (60-80 евро герм) или солена застраховка (180-230 паунда мин - англия)
Това е на пръв поглед. Ако те интересува нещо по-конкретно-питай
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

Германия му е майката.. брат ми си взема едно мерцедесче.. да чукнем на дърво СУПЕР е..
Аз се набутах та си купих кола от тук.. и никога повече няма да си купя.. тя отвън блести.. нова направо.. ама под капака.. няма ти казвам..

И не забравяй, че примерно в мобиле.де пише 5000 евро, но това не е финална цена.. Всичко се пазари! ;)
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

Всичките си коли съм ги купил от Германия, ако имаш приятел там който знае немски, вземате един регионален вестник и званите по обявите направо на германците , за мен е най чисто така - колата си има история и е минала преглед (там не е както при нас ) и така на татък. Последната кола пак я взех от немец и ми излезе колкото ако бях я взел от бг , но спестих сумата грешни пари за ремонти ако бях я взел от някой автоджамбазин
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

Да вдигна темата - тъй и тъй излиза на отлични позиции при гошо по закупуване на автомобил от Германия.
Изненадващо ми се отвори екскурзия до Лондон. И, нали сме предприемачи, намислих да изкарам нещо.
Първоначално огледах по английските сайтове, но се отказах. Заради десния волан и по-голямото разстояние за докарване. Наистина, заради ограничения пазар в Англия, цените на Острова са по-ниски.
Харесах си една кола в Германия. Не знам дали ще я оставя за себе си, или ще я продам. Но цените на такъв автомобил у нас - марка, модел и двигател, със сходни параметри - като пробег и години, са около три пъти по-високи. Дори като включа все още не съвсем ясните ми допълнителни разходи, освен продажната цена.

Какво научих от обявата в suchen.mobile.de и какви въпроси имам:
Продавач - частен, има телефонен номер, може да се прати имейл през mobile.de. Втори собственик, колата е с фирмени надписи.
ДДС - цената е без ДДС. Трябва ли да плащам ДДС (ЕС указва, че не се плаща ДДС при сделка с употребяван автомобил между физически лица от различни страни на ЕС) и къде - в Германия или в България?
Забележка - Основа за преговори по цената.
Unfallfrei (Как се превежда?) - служебна информация от сайта:
Info
Повредени автомобили с поправен значителни щети, напр., До авария, пожар, градушка, вода, двигател или повреда на скоростната кутия. Не да кажа е: 1.) нормалното износване; 2.) незначителни щети; 3.) бивш verunfalltes но сега ремонтира автомобила. Освен това превозно средство не се счита за злополуки, когато той никога не е претърпял големи щети инцидент. Това се отнася за всички щети, които надхвърлят незначителна загуба (Z. B. избегнете надраскване на боята). Дори ако вредата е бил ремонтиран правилно, автомобилът вече не се счита за свободна инцидент. С "технически изправни" в крайна сметка се разбира, че превозното средство е в състояние технически да карам (няма повреда в двигателя о. А.). Това не се отнася за други аспекти на безопасността по пътищата или друга пътна годност на превозното средство.
Емисионен клас: Euro3
ОПИСАНИЕ НА ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО от продавача:
Блюдото на масло не е съвсем здраво, така че по-малък или от картон или тюленови пъти могат да бъдат, в противен случай има петна в гаража :) Иначе възрастта много добро техническо състояние, защото редовно обслужваните автомобили на компанията. Оптични дефекти (малки вдлъбнатини и ръждиви петна) са в съответствие с възрастта, който присъства естествено. Но той работи и писти и писти, ... :)
Нещо не съвсем ясно - GEPRUFTES FAHRZEUG. Това се издава от HUSGES-GRUPPE, по желание на купувача, за 99 €. Не присъства на всички обяви. гошо го превежда като "СЕРТИФИЦИРАН КОЛА". Дали колата е сертифицирана, и можеш да си купиш доклада, или се сертифицира само при заявка от клиент?

Цената е в ниския сегмент - не ми трябва скъпа кола. Тази, която имам, ми върши чудесна работа, но е с 2 места - неудобство в някои случаи.
Двигателя, като конструкция, е много добър и надежден. Купе и ходова част - също. Има два сериозни разхода, свързани с консумативни ремонти. Единия е при смяна на съединител - може да се наложи и смяна на маховика, може и да не се наложи.
Колата е без номера. Доколкото разбрах от нашите сайтове, трябва да ѝ взема транзитни номера, талон и застраховка за пет дни.

Ще съм благодарен за всякакви мнения и съвети.
Ако се сетя още нещо, ще допиша.
ПП
Имам познат в Германия, който може да звънне на продавача за подробности, както и евентуално да дойде с мен при покупката - на 100 км е от продавача. Лошото е, че не ползва Мрежата, и трябва да говоря единствено по телефона с него.
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

При толкова много автомобилни форуми, ти си намерил къде да питаш :)
Ще ми е интересно ако получиш смислен отговор ;)
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

Блюдото за маслото - явно има предвид картера и някъде има капане на масло.

За ДДС-то звънни на счетоводител който е опитен;

Unfallfrei - означава че автомобила е БЕЗ инцидент; но вижте сервизната книжка
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

Каква е колата? 100% е нещо откачено, като помня какъв смартфон си купи:D
 
От: Купуване на автомобил от чужбина

Не съм всички мнения по въпроса, не съм и вносител на автомобили, но имам доста приятели, които се занимават с това и аз самият съм вкарал около 10 автомобила и за това ще си позволя мнение.
Да речем че намериш автомобил от Италия, това, което е на обявата почти никога не е това, което е в действителност.
Да кажем че намериш точната кола в Италия или Германия, за да я изнесеш, трябва да си купиш така наречените "цолови" номера, с които да се придвижиш, има и там "далавера", защото може да се нашиеш с различни такси за номерата, застраховки и тн. По пътя може да се случат най-разнообразни неща, от това автомобила да се счупи, до това, че си любимец на полицията за глоби с тези номера.
В Германия има закон против превъртане на километража, обаче автомобили на които пише че са само за износ, там нещата са по-други и вероятно пипани, онези, дето са за Германия, ами трудно се продават на чужденци, защото има процедура по отписване, пък и трябва да знаеш език най малкото да се пазариш.
Таксите за преминаване през магистрали и гориво са друго важно перо, поне едно 100 лева са ти таксите в една посока, горивото и то 150-200 лева, освен това ти като пристигнеш там, веднага не се хващаш за колата, може да се наложи да посетиш хотел за ден,два...3, ето ти едни още 200 лева, номера и други и ето ти хилядарката като минимум, без да имаш дори сигурност че си избрал добрата оферта, притиснат от времето прекарано там и нарастващите разходи.
Въобще, мога да ти кажа със сигурност едно, вносителите на автомобили вкарват по поне 2-3 автомобила, знаят къде да отидат, какво да гледат и с кого да говорят.
Извода е или да търсиш тук, в България подходящ, или да говориш с някой вносител за определена марка кола и определена цена.
 

Горе