Къде бихте направили магазин за дрехи в София

Явно не си търговец, не можеш да продаваш офлайн, ако можеше да продаваш и беше търговец - досега да беше намерил отговорите. А ти тепърва ще се учиш. 100% съм сигурен, че в 99% от случаите ще се провалиш! По-добре се откажи и спести малкото пари, които имаш.

Та, както и в другата ти тема, и в тази ще напиша същото: С 5-6 бона нищо не можеш да направиш, това ти са джобни пари, по-добре си остани с мечтите за скара-бира и отиди на почивка с тях, поне ще ти останат спомени.

звинявай, коригирам си статистиката. На 50 пратки имам 1 която е върната или непотърсена или отказана.

Това пак е добре, познавам хора, при които при 100 пратки има 0 (нула) върнати или непотърсени. Всичко зависи от стоката която продаваш и от умението да продаваш.
 
Дай ми отговорите и сложи край на мъките ми :D :D :D За магазин за дрехи съм по-склонен да се съглася, че 5-6 бона няма да стигнат, но парите съм ги посочил ориентировъчно, предвид факта, че имам доставчици и знам на какви цени мога да взимам дрехи и стока като цяло, то пак може да по-спорим, но с теб - честно казано няма смисъл.

PS: за човек, който си изкарва доходи като копирайтър, то 5-6 бона, ако са джобни пари не съм сигурен дали живеем в една и съща държава :D
 
Последно редактирано:
Дай ми отговорите и сложи край на мъките ми :D :D :D ...то пак може да по-спорим, но с теб - честно казано няма смисъл.

А, и да - говоря от опит. ;) Дали ще спориш с мен или не, си е твой проблем. Аз не споря с теб. Искаш да ти дам отговори наготово - няма да стане тая: в тази и в другата тема ти дадоха много хубави съвети, само част от тях да използваш, ще успееш, но те гледам, че май само се намираш на приказка, както беше споменал един от дискутиращите някоя от двете ти теми...

PS: за човек, който си изкарва доходи като копирайтър, то 5-6 бона, ако са джобни пари не съм сигурен дали живеем в една и съща държава :D

Грешна ти е представата за мен, въобще не си изкарвам доходите като копирайтър.
 
търся "обратна връзка" от ХОРА, които са се ЗАНИМАВАЛИ
Рано или късно, всеки иска да застане от другата страна на сергията.
В търговията не съм бил само контролен орган, май. :D Произвеждал съм, търгувал съм на едро от място и разносно, продавал съм на дребно.
Няма да ти пиша много, щото съм сигурен, че искаш да пробваш. Само едно ще кажа - най-изгоден е начина с най-малко патаклами. Идеалният случай е, когато си само ти и клиента, без трети страни да обикалят като хиени и да търсят да отхапят своя пай - директно или индиректно.
Не бих отворил физически магазин, дори с по-малкото патаклами при ЗП-тата.
На времето бе лесно - плащаш наем и заплата, при желание и осигуровки, най-много да се срещнеш веднъж годишно с пожарната и електрото. Нямаше произход на стока, изисквания за безумни етикети, дневник за срок на годност - защо мислиш, че големите маркети на практика са консигнатори на свежите храни с кратък срок на годност, а не са истински търговци? Ииииии, още стотина и повече безумия...
В казармата бе по-лесно старшината да каже, че спалното е чисто, отколкото сега да минат всички контролни органи и да не те актуват поне две трети от тях.
Скачай в дълбокото и кажи след година как са нещата. :p

ПП
Сега е абсурд да намериш що-годе свестен работник. Дори и да плащаш над 1500 лева заплата.
 
А, и да - говоря от опит. ;) Дали ще спориш с мен или не, си е твой проблем. Аз не споря с теб. Искаш да ти дам отговори наготово - няма да стане тая: в тази и в другата тема ти дадоха много хубави съвети, само част от тях да използваш, ще успееш, но те гледам, че май само се намираш на приказка, както беше споменал един от дискутиращите някоя от двете ти теми...



Грешна ти е представата за мен, въобще не си изкарвам доходите като копирайтър.

Като няма да стане - не ме занимавай. Губим си времето взаимно. Честно казано въобще не ме интересува с какво се занимаваш и т.н. 99 % съм сигурен, че този опит го имаш от някоя поръчка за статия на тема "Как да стана предприемач".

Вискяр - скачаме с двата крака. И в двата случая печеля - или опит или опит и пълен джобец :)
 
  • Like
Реакции: Sky
Тайки, като бившата ми жена си - като си науми някоя глупост е твърдо решена да я направи.
И разбира се на мен ми излизаше през носа. И на теб ще ти излезе през носа и то солено.

Аз имам 2 физически магазина и по всякакъв начин се мъча да ги махна защото са неефективни.

Успех !
 
Местоположение не мога да ти кажа, но най-добре е да си направиш сметка коя точно ти е таргет групата първо и къде има най-голямо движение.
Ако беше толкова труден физическия магазин нямаше да има дори колеги от форума, които все още да се занимават. Според мен с едно добро позициониране и оптимизиране на разходите, лесно може да се избива наем, режийни и заплати. Истината обаче е, че занимавката е много повече отколкото онлайн.

П.С. Един съвет ако мога да дам: виж колко дрехи ще са ти нужни да си избиваш разходите за месеца. Разпредели ги по дни и така ще видиш колко продажби минимум трябва да правиш на ден. Продажбата на дрехи не зависи толквоа от големината на помещението. Най-добрите магазини имат за цел да правят по над 30 лв/ден продажби от 1 м2 използваем.
Хубаво е да има размери от различни дрехи, а ако не можеш да си позволиш да ги държиш в самото помещение, то поне нека има опция до няколко часа или ден да ги доставиш за клиента.

Успех!
 
Като няма да стане - не ме занимавай. Губим си времето взаимно. Честно казано въобще не ме интересува с какво се занимаваш и т.н. 99 % съм сигурен, че този опит го имаш от някоя поръчка за статия на тема "Как да стана предприемач".

Като не те интересува, не коментирай с какво се занимавам, невнимателен си и не можеш да разбереш какво правят другите, а си тръгнал да правиш бизнес. В бизнеса вниманието ти трябва да е на 101%! И не си губя времето, напротив, ти ако смяташ, че твоето е загубено, си е твоя работа.

Колкото до знанията, които да ти предоставя безплатно - няма да стане, защото няма да ги разбереш, ще са "хвърлени на вятъра": видях те как реагираш на знанията, които колегите ти дадоха в двете ти теми - подмина ги, не ги забеляза. Ти ако знаеше какво да правиш, щеше да си го направил вече, още повече, че ти казаха. Искаш да правиш бизнес и си се насочил към определена сфера. Шерифа ти го каза много точно:

жокерът е използването на фирма или услуга за анализ на човекопоток (брояч на посетители), минаващ през/пред определеното място още ПРЕДИ то да е отворило. Факт, че ще си Никой Никоев при offline бизнеса ...Но като цяло, анализ на човекопотокът и предпроектни проучвания.

Недей гледа, че някой не прави, не дава пари за подобно проучване и успява - той умее сам да анализира човекопотока, какво е нужно на хората и за това успява. Ти ако не можеш сам да си го правиш - наемаш фирма или човек да ти го направи. А направи ли си бизнесплан, даже и първоначален, ориентировъчен, за да видиш какви разходи ще са ти необходими или просто си решил: имам 5 бона и ще направя офлайн магазин за дрехи.
 
Без да взимаме впредвид кой съм аз и с какво се занимавам до тук темата може да се обобщи така - един пълен теоритик като страника дава категорични мнения + един неуспял бизнесмен казва как няма да стане
 
Последно редактирано:
и един дървен философ обобщава
Автора няма нужда от негативизъм или някой да си прехвърля неуспешния опит върху него.
Ако не знаеш как, по добре не пречи.

Лично мое мнение.
 
един пълен теоритик като страника дава категорични мнения + един неуспял бизнесмен казва как няма да стане

Вискяра ( @Вискяр Градинаров ) ли визираш под "неуспелия бизнесмен"? Ако е той - не можеш му се опреш на малкия пръст в бизнеса.
Колкото до мен - освен теория, имам и практика. Занимавал съм се точно с това, в тази ниша, но виждам, че автора на темата не е готов да учи и не знае какво да прави, пропуска, пренебрегва елементарни неща и стойностни съвети, и точно по тази причина нямам намерение да давам безплатно знания.
 
Автора няма нужда от негативизъм или някой да си прехвърля неуспешния опит върху него.
Ако не знаеш как, по добре не пречи.

Лично мое мнение.

Много точно казано. Тук във всички теми виждам "откажи се, няма да правиш пари от това". Сякаш всички разбират от всичко, а джобовете им скъсани и предлагат услуги за по 10 лв. Слезте малко на земята и излезте извън форума. Реалността може да ви шокира, но пари могат да се правят от всичко :D
 
Точно 3 мнения има, които са по темата и ми дадоха някакво инфо по въпроса. Останалите са размисли и страсти на знайни и незнайни предприемачи със скъсани джобове.

Изобщо не мисля да коментирам "празни приказки" от типа на "автора подминава съветите"; "автора не си е направил труда да проучи..бля-бля"....Повече от ясно е, че ще си направя необходимите сметки за наем; данъци; колко продажби трябва да направя, за да подсигуря месеца; на коя продажба, ще съм на печалба; как да спестя някой лев от данъци; как да свържа онлайн магазина с търговския обект; възможности за реклама; разговори със счетоводителката и прочие други подробности, които не мисля, че е нужно да пиша. Би трябвало да ги знаете, но вече сериозно се замислям дали не сгреших да пиша тук...Преди 7 години, когато се регистрирах беше друго....

Съвети от хора, които първата им дума е "откажи се", не искам...
 
по горните постове ми приличате на гурута и шамани, които проповядват как да направите милиони,
слезте на земята, това е България 2017г
с този бизнес се занимавам от 25 години, не мисля, че точно тук някакви сополанковци ще ми кажат, че джобовете са ми скъсани.

успех!
 
Най-добре изреди кого визираш, защото аз съм имал физически магазини 8 години, вкл. на Златни Пясъци и в града.
 
Общо взето в момента имам онлайн магазин за дрехи и смятам на есен да отворя магазин в София, но се чудя къде. Витошка ми идва прекалено много наема - 3 бона на месец, отделно и други разходи ще дойде на 5.
За Витошка , Пиротска и МОЛ забрави.Просто за да избиеш 5000 - 7000 разход на месец ти трябват огромни ивестиции и опит.
В центъра има перфектни магазини между 600 и 1000лв.В хубавите квартали има и по 300-500лв въпрос на търсене и проучване.
Стартов капитал
1.Фирма , касов апарат , печат и др 1000лв
2.Плащане на наем и депозит ако вземеш магазин за 700-800лв - 1500лв
3.Оборудване - канални пана по стените/задължително/ , манекени и др поне 2000лв за начало от OLX нови по две
4.Компютър , принтер , каса и програма за да вържеш складовата на онлайн и офлаин магазина - 800лв
5.Пожарна , сот , трудова медицина ако имаш работник - зависи как ги договориш
Дотук са поне 5000лв
5. Стока за магазина - ако нямаш налична от онлайн магазина , като за начало 10 000
6. Не е лошо да имаш аксесоари към дрехите който също струват пари , но се печели повече от тях
Станаха минимум 15000
Месечни разходи
1.Наем - 700лв да речем
2.Заплата и осигуровка на 1 човек - 800/1000 не ти мърдат ако имаш двама по две
3.Ток, вода , отопление , сот - 200лв
4.Счетоводител
5.Веднъж в годината пожарна , трудова медицина , заверка касов апарат
Значи на месец ще имаш поне 2000 разход ако имаш 1 работник.За да избиеш тези пари и да останат за теб и нова стока трябва да имаш поне 6000лв - 7000лв оборот .Това значи регистрация по ДДС - още разходи.Данък печалба 10% и дивидент 5% отделно от другите разходи.
Докато магазина започне да работи ще ти трябват пари за гръб ако не може да покриеш разходите за месеца поне 5000лв.
Извод : ако нямаш 20 000 за начални не започвай или започни с по-малък магазин в квартала с ЕТ на патент , като опипаш почвата ще видиш дали си струва да набиваш пари.
Извън темата -като стартираш офлайн бизнес замисли се от какво разбираш и какво може да правиш наистине добре /а не кой колко печели/ - после коя е твоята таргет група - с какво можеш да бъдеш полезен на тази група - как да направиш така че да достигнеш до тях - започваш да работиш за тази група - хората оценяват полезноста и качеството на услугата /продукта /ще те сравняват с други/ - чак след това идва паричният поток.
Въпреки, че, ако имам добра седмица, то бих могъл да ги избия лесно...
Още нещо бъди малко по -смирен за да можеш да чуваш съветите и да виждаш знаците .Когато си начинаещ Егото под ключ .
Записвам се за темата ще слядя с интерес развитието на колегата.
 
Разбира се, че визирам Странникът, но не мисля да му отделям повече внимание.. Колкото до егото ми, то не отричам, че го има, но няма как да позволява на човек, който не ме познава да ме "категоризира" и да ми лепи епитети..Каквото повикало, такова се обадило, но да се върнем на темата.

Мнение като на KA7 чаках до този момент! Повечето неща, които си ги изредил ги имам - фирма; касов апарат; компютри; счетоводител; принтери и т.н. Манекени и канални пана ще се намерят. Повече от ясно е, че ще почна с по-малко магазинче в началото, докато опипам почвата. Някои май си помислиха, че ще отварям китайски мол :D Стока имам, но и също мога да взема, дори на консигнация, както се вика. Общо взето нещата са както си ги мислех - около 1,5-3 бона разходи на месец. Ясно е, че първите 2-3 месеца ще е много трудно и печалбата ще е минимална, но с всяко нещо е така.
 

Горе