Къде изчезна RSO.BG?

lz1nud

Member
Вече цяла вечер от сайта няма ни вест ни кост. Някой случайно да го ползва и да има повече информация? Да не би да са фалирали така ненадейно....или просто имат по-сериозен проблем и не могат да си го оправят....ама чак основната им страница да не работи. Не съм си записал никакви телефони и не знам как да се свържа с някой от съпорта. Ако имате информация за сайта моля да споделите...да знам дали да си местя сайтовете.
 

lz1nud

Member
оффф......появиха се, след 12 часа офлайн :) явно са имали някакъв проблем.
Еми цените са ниски, скоростта е прилична, безплатен ssl, аз съм доволен, сега за първи път се срина цялата им система.

....връщам си думите назад.....пак не им работи хостинга, нито сайта.....преди час се беше появил, сега пак ги няма :(
 
Последно редактирано:

RSO-Support

New Member
Здравейте,

Първо искам да се извиня за създаденото неудобство. Относно споменатият проблем, бих искал да Ви информирам, че не сме имали проблеми, и в момента uptime на сървъра е 30 дена. Преди 30 дена се наложи да сложим patch на кернела, и имаше около 3-4 минути downtime поради рестартиране на машината.

Това което предполагам се е случило, е да сте си объркали паролата за cPanel, FTP, my.rso.bg и т.н. няколко пъти в рамките на един час. Тогава нашият firewall, ще ви блокира от всичките ни системи за 12 часа. Разбира се това може да се провери ако ни дадете IP address и ще разгледаме логовете.

Поздрави,

Мирослав
 
Последно редактирано:

rujel

Active Member
12 часа блокировка е супер непрофесионално! Блокира се за не повече от 15 минути, като след първия провал броят на опитите след следващото допускане да се намали драстично за определен период от време (примерно 24 часа).
При мен при опит да се отвори сайтът се получава следното:
This site can’t provide a secure connection
www.rso.bg
uses an unsupported protocol.
 

RSO-Support

New Member
Грешката е свързана със ССЛ сертификата. Което е странно, защото сме сложили валиден ССЛ от CloudFlare:

https://www.sslshopper.com/ssl-checker.html#hostname=https://www.rso.bg/

Може да ползвате стар браузър който да не поддържа по-новите протоколи. Но не мисля да сваляме cipher level-a заради няколко браузера, може да сменим ССЛ. Все пак благодаря за информацията, ще бъде погледаното, и ще направим необходимите промени.

Относно блокировката, всеки си има политики където следва. Ние блокираме даденото ИП, не спираме целия сайт. Така че клиента винаги може да ни пише и да го отблокираме. Все пак това са изключително редки случай, но мога да се съглася с Вас, че може малко да оптимизираме.

Поздрави,

Мирослав
 

lz1nud

Member
Oказва се че е така, през телефона влизам, през компа не ме пуска, това ми е адреса, ако може да го махнете от black листа 46.249.88.ххх, вчера си преинсталирах outlooka понеже имам няколко емейл адреса, на всеки като съм пробвал по 2-3 пъти паролата докато я нацеля, сигурно от това са ме баннали
 
Последно редактирано:

RSO-Support

New Member
Ето я грешката:

csf.deny: xx.xx.xx..xx # lfd: (smtpauth) Failed SMTP AUTH login from xx.xx.xx.xx (BG/Bulgaria/xx.xx.xx.xx.net1.bg): 15 in the last 3600 secs - Fri Mar 17 20:47:52 2017

(Ще замаскирам ИП-то в горния ред, за да не е публично и бих ви съветвал и вие да си редактирате коментара)

Въвели сте си грешно паролата на емайла на някое устройство и самото устройство се опитва непрекъснато да се свързва към сървъра с грешни данни.

ИП-то бе отблокирано, и ще може да се логнете и коригирате ИМАП логините.
 
Последно редактирано:

lz1nud

Member
ОК мерси, тръгна, админа ако иска да изтрие темата, защото грешката явно си е била изцяло при мен...но като съм ламер....за другия път ще знам
 

Горе