Къде ми е трафика? :)

penev75

Member
Ето, че домейна ми www.onlineweightloss.info стана на 1 месец. За този период постигнах следното:
според domain-pop.com: 98 backlinks от 8 домейна
според iwebtool.com: 93 backlinks
според Yahoo: 203 backlinks

Навсякъде показва различни неща. Но като цяло започва да се популяризира сайта, но си мисля, че е изключително бавно. Използвал съм си вече всички методи и не знам какво да направя за да се популяризира малко по бързо.

Моля експертите да погледнат сайта и да дадът своето мнение за неговата оптимизация и развитието му за този 1 месец. Дали домейна ми е много млад и затова Гугъл не го бройка много много.

Или просто всичко си е нормално и много бързам ?????
 
Еми линковете от Гугъл се отчитат по-трудно. Там се иска много нерви и търпение, както и добри сайтове, които да сочат към теб - тях ги отчита. Най-добре в това се справя Yahoo. Те си отчитат без грешки, не са тромави и забутани като конкурентите си. :wink:
 
Хубав пост с конкретни въпроси ;)

Относно линковете всяка търсачка ще ти отчита различно защото ги намират по различно време отделно Г не показва директо всички линкове които бота е намерил ами прави ъпдеит от време на време (обикновено преди пр ъпдеит но този път ъпдеита на лнковете мина а все още няма пр ъпдеит - но това е друга тема)

Какво е положението в Г

Код:
site:[url]www.onlineweightloss.info[/url]
показва 202 индексирани пеиджа

Код:
site:[url]www.onlineweightloss.info[/url] ***-sjpked
показва 162
или 162 страници са в съплементъл индекса (кофти че спряха показват кое допълнителен резултат но да се радваме че командата все още работи)

Какво може да се направи ?

1. диип линкинг до всеки един вътешен пеидж от няколко добри сайта със сходна тематика

2. продължаваш да трупаш линкове към главият домеин тои ще им предаде ПР като получи (

3. трябва да мине време докато подеиства...

Онпеидж оптимизация

хоума има хубав таитъл но този таитъл се повтаря навсякъде и само накрая добавяш името на под категорията/ статията това се води повторение и изглежда спамърско второ намаляваш си шанса да се ранкнеш за малки киурди

Код:
Online Weight Loss | Fast Weight Loss Diet | Fitness
Тук по добре да оставиш само фитнес или най-добре някои лонг теил киурд свързан с фитнеса ;) Киурдите и десрипшъна са като на хома направи ги релеитид с фитнеса


Код:
Online Weight Loss | Fast Weight Loss Diet | Cucumber Avocado Salad

Cucumber Avocado Salad е правилният таитъл според мен и има вероятност да захапеш трафик за това или за някои по брутален лонг теил които да се конвертира защото ще намерят това което търсяр

дескрипшъна и киурдите за тази статия са добре и трябва да се постараеш навсякаде да са така Мисли за дсесрипшана като за сеилс текст които да ги накара да килнат бъди кратък и не слагаи повече от 2-3 киурда в него

включително и на хома където таитъла и дескрипшъна трябва да ги направиш по леки избери само 4-5 киурда макс и гледаи да не се повтаря толкова уеигхт лосс

а и
Код:
<meta name="author" content="Weight Loss " />

изглежда супер спамерско по добре си сложи името на домеина...

засега толкова като го оправиш ще продължим беседата ;)

П.С. Тук там ми е струва много болда аз си го позволямва веднъж дваж на страница (блинки го плзва по често но такъв ми е стилът)

Ако ползваш Веб СЕО не се притесяваи да имаш по нисък процент на киурдите отколкото препоръчва. Винаги може да стъфенш тук там някои рилеитед киурд ;)

ППС тези двоини киурди в урлата също не ми излеждат много готини
 
Прекрасен анализ и добри съвети

Опитах се да изпълня това, което ми каза до колкото ми позволява CMS който ползвам.

Повечето от статиите там отговарят на изискването да имат 2-3 keywords и описанието е абсолютно по темата. Всички следващи статии съшо ше отговарят на това изискване.

Сега продълважавам да мисля как да получа повече качествени backlinks

Ако трябва още нещо да се направи по onpage оптимизацията или каквото и да било друго ще се радвам да го "чуя".
 
Ако имаш някакъв трафик освена с адсенс може да пробваш да го монетизираш с някоя афилиейт програма от нашият списък почти всички имат продукти в нишата а комисионите са солидни ;)
 
Както каза coolice, монетизиране чрез афилиейт програми може да доведе до доволни доходи - в някои случаи над $50 комисионни на продажба.

Най-продуктивният начин да се изкарат добри пари с афилиейт програми като направиш ревю на даден продукт. Ревютата не само убеждават, когато са написани качествено, но и продават много повече от един прост линк към продукта в страничния панел.
 
Ще сложа и афилиейт продукти. Всичко с времето си. Сега съм се концентрирал върху съдържанието, оптимизация и популяризиране и чак след това ще започна да мисля за монетизиране. Между другото имам 2 адсенс клика за първите 30 дена на домейна, които са ми донесли 28 цента.
 
незнам дали скоро си оправил title на страниците но в момента са ти от по 1 дума и то такава че шанса ти да се класираш за нея клони към 0.пробваи някакви по дълги фрази а не Fitness където има 359,000,000 саита конкуренция.първата картинка я направи активен линк и и сложи алт текст.първият <h1> да е като титъла.последните думи които виждат търсачките да са като титъла.
 
Мога да ти препоръчам да използваш WEB CEO инструмента да ти анализира страницата, съответно да видиш как по-добре да направиш оптимизацията ;)
 
penev75 каза:
Дали домейна ми е много млад и затова Гугъл не го бройка много много.

Или просто всичко си е нормално и много бързам ?????


Може да очакваш сериозен трафик от гугъл след като сайта ти стане на 1 година. Не си губи времето със свръх оптимизация. Просто прави сайтове един след друг. За година трябва да си направил минимум 12 сайта. Всичко е теория на вероятностите. Някои сайтове ще потръгнат, други не. Успех!
 
Да и много истина има в думите ти. :) Сайт след сайт и после гледай кой е с потенциял за по-добре оптимизация (дал е някакви резултати от търсачките). Това е добра стратегия. Аз лично я препоръчвам. Колкото и да се блъска, сайт на 3 месеца няма да изкърти топ позиции ей така, трябва му време и контент <оптимизиран>, освен ако не говориме за стар домейн, тогава нещата стоят по-различно. :)
 
money каза:
penev75 каза:
Дали домейна ми е много млад и затова Гугъл не го бройка много много.

Или просто всичко си е нормално и много бързам ?????


Може да очакваш сериозен трафик от гугъл след като сайта ти стане на 1 година. Не си губи времето със свръх оптимизация. Просто прави сайтове един след друг. За година трябва да си направил минимум 12 сайта. Всичко е теория на вероятностите. Някои сайтове ще потръгнат, други не. Успех!
на бас, че ако аз правя един сайт за 12 месеца, а ти 12 за по 1 след втората година моят ще е изкарал повече кинта от всички твои взети заедно?
Сори за офтопика, ако искате в друга тема да го преместим :)
 
иначе ако искаш бърз трафик, не разчитай на СЕО толкова
то се отразява по-късно

намери си таргет групата
след това я намери къде влиза и рекламирай там
нафлуди им форумите
коментирай им в блоговете

предложи им безплатна услуга към платената
 
От: Къде ми е трафика? :)

Наистина много добра тема.
Бих искал и аз да задам същите въпроси тъй като не смятам че съм компетентен в тази област.
С едно допълнение че моят сайт е на около месец.
След "оптимизация" от моя страна имам от 400 до 550-600 уникални посещения и 1500-2000 презареждания.
Не съм използвал тряфик генератори и тем подобни простотии.
Трафика ми идва най-вече от гугъл и няколко форума за музика.
Бил желал ако някой има възможност да ме упъти какво още мога да направя по съдържанието или другите неща.
Страницата е - http://bgwow.org
 
Последно редактирано:
От: От: Къде ми е трафика? :)

моят сайт е на около месец.
След "оптимизация" от моя страна имам от 400 до 550-600 уникални посещения и 1500-2000 презареждания.

Тези уникални посещения са на ден / седмица или ??
 
От: От: Къде ми е трафика? :)

Сам можеш да видиш тиксото. На ден са ми тези посещения... :(

Аа да , не прочетох ,че сайта ти е вписан :) Ами мога да ти кажа само БРАВО. Много готино сайтче !!!
 
От: Къде ми е трафика? :)

за Болд-а мога само да поспоря.Специално за уърдпрес ако е премерено 2-5 пъти става,но да речем говоря за статия 2-3 пъти по голяма от тази за свалянето на 5 паунда.И не във всяка статия.Премереното ползване на болда е едно от оръжията ми все още :) Уърдпрес с копи пейст съдържание и добри тайтали и метадата +болд и 2-3 дена събмитване тук-там,обикновено за месец сайтовете,които оптимизарам са с ПР 2 и понадават глава в първите страници ;)
 

Горе