Къде продаватe/рекламирате хапчета

danko6

Well-Known Member
Малко реших да разнообразя и пуснах един сайт за хапчета. От типа отслабване за 4 седмици с еди кой си продукт. Дотук всичко добре, но се оказа, че е ужасно трудно да пуснеш реклама на такъв тип сайт. Adwords и Facebook веднага банват банери и всякакъв тип реклами, първо продуктите не били позволени, пък банерите не позволявали да се показва гола кожа:shock: Да намеря сайтове с женска тематика с трафик, където да си пусна рекламата също се оказа проблем, повечето ползват adsense и не искат да слагат други реклами...

Въпроса ми е към колегите с такъв тип сайтове, как да процедирам, дали да наблегна още в търсенето на реклама или да наблегна на SEO и класиране на сайта.
Чудя се да инвестирам ли и 200-500$ долара сега в SЕO за по слабо конкурентните ми думи или изобщо няма смисъл да се занимавам, понеже вече 2 седмици се боря с правилата на adwords и фейса да приемат някоя реклама, коригирам това, онова и накрая все не става.

Ако има някакви теми или журнали по чуждите форуми също ще са ми от полза, аз търсих но нищо конкретно не намерих.:cry:
 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

Хайде бе момчета преди няколко години тук имаше доста собственици на такъв тип сайтове, не ми казвайте че им е минало времето :(
 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

Хайде бе пичове дайте малко хелп, навсякъде ме режат за сайт които продава такъв тип продукти... Побърках се вече....

 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

В тоя бизнес има много пари, познава едни пичове които продават в цяла европа .... но не и в българия! купуват хапчетата от щатите и ги продават с няколко хиляди %

как ви звучи около 1 000 000 печалба за миналата 2014 година

само рекламата за 1 продажба варира от порядака на 20 лв


В тоя ред на мисли, които знае това което търсиш, едва ли ще ти каже пазара е хубав и не се издават туко така
 
[
Има адски много хляб, без съмнение. Не знам сега защо се базикат, но започнаха да режат много по Facebook и Google спонсорираните реклами. Честно казано всички съставки са ОК, но дъжрат много да си го споменеш и да отбележиш какво точно си имал в предвид като си написал herbal, pills, medication, supplement и подобни. Да, верно е с отметка, но е досадно и тъпо. И най-малкото, което не харесат на рекламата ти я банват. В случая гола жена. 100% нито е гола, и 100% само така (по бански или клин) може да се види резултата от хапчетата за отслабване. Но както казах тъпа работа.

Такива сайтове, ако не се използват PPC мрежите (дори и малките), се промотрат добре със SEO. От това знам, че добре се цъка. Ако Google не те иска с този тип сайтове, ще се наложи да препраща към тях, а в същото време да има такъв "генератор" на трафик - голям информационен сайт по темата, който да стане авторитетен. Може да се класираш за бранда на продукта най-много, но определено парите са в weight loss pills, weight loss supplements, weight loss programs и подобни. ;)

Препоръчва ти силно да погледнеш и към Bing и Yahoo - както органика, така и спонсорираните им реклами. Мисля,че ще имаш голям успех. В момента разработвам стратегия за там, но в съвсем друга ниша.
 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

Е направи си специален банер за promote във фейсбук
 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

Тия в Adwords ми рязаха 4 вида банери за всичките се ръсих за дизайнер професионални хубави и само банват и не ми казват защо, накрая звъннах да ги питам и ми казват, че изобщо не може да се вижда кожа както във банерите така и в сайта.... А за SEO в такава ниша си е направо погребване, ок ще платя 1000-2000 гущера да се ранкна по напред идва нов играч усираме с линкове и аз излитам.

В момента обмислям дали да не играя по коварния начин, създавам един landing page и се пускат 50-100 000 линка за няколко дни да дръпне към първите страници и 1 седмица да се задържи там пак ще съм на далавера, банват ме и после пак същата игра с нов домейн, това го забелязах от един играч в тая ниша.

Bing и Yahoo най-вероятно също ще режат като Гошето и Фейса....
Купувах реклама и от buysellads- най скапаната реклама която съм купувал :D
 
Хахах, не може да се вижда кожа. А козина може ли? Тия са пълни кретени, честно. Това на български ли ти го отговоиха, щото е доста забавно. Записвайте ги тия разговори, моля ви. Да видят в мултимилиардна компания какви компетенции има. :)

Спам историите не са преспективни. Ако решиш, пробвай, но не е бизнес с бъдеще. Просто е една работа нон стоп. Цикъл, нищо интеесно - спам -> бан, после пак отново. :)

buysellads - на тия и на мен рекламата им не ми се вжда читава, но това е лично мнение, без да съм ги пробвал.

Мммм, в Bing и Yahoo нещата не са чак такива олигофреснки ставайки дума за такъв тип ниша, но знам, че ако нещо схафиш, си те режат без да се обясняват много много. ;)
 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

Google ограничава популяризирането на следните типове ориентирано към пълнолетни съдържание:
офлайн развлечения за пълнолетни;
стоки за пълнолетни;
услуги за запознанства;
международни брачни услуги;
съдържание със сексуален характер;
изображения, съдържащи разголена кожа и голота.

Да така ми казаха, а в сайта ми всичките женки са с бельо виж да съм ги праснал по цицки да се кефят хората да ме спрат, направо не знам хората как продават бански през тия идиоти :D

А тия са някакъв доста стабилен нов играч на БГ пазара latestfromtheworld.com/359/newbreath/ за няколко месеца пуснаха поне 20 такива сайта за различни продукти + постоянна реклама само в големи сайтове като abv и другите в тази мрежа, някой голям играч се развъртя стабилно, а сайтовете не са нищо особено.
 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

Здравей,аз мога да ти предложа банери на мой сайт,в който не ползвам адсенс,а фейсбук не ме интересуват,тъй като рекламата ще е на моя сайт а не в тяхния.
Ако имаш интерес драсни 1 съобщение да видим,какво можем да измислим. Поздрави
 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

Спама с хиляди линкове към еднодневки е бизнес от години. Преди време четох за подобна стратегия, която носи около 500% възвращаемост с този модел на работа, но ще трябват много експерименти ... КОЗ ...гледай как действат спамерите в нишата и ги анализирай, вярвам, че за 2-3 дни ще разбереш доста за този подход.
 
Това е така. Не си спомням, поне в тазк ниша, някой път да съм отварял за някоя думичка първа страница и да не е имало някой спамър там. :)

Но ако питаш мем движи ги успоредно, ако ще правиш и спам истории. За уайт - няма да се разминеш с аф. сайт, ще трябва да инфо с аф. програми добре замаскирани в него с ревюта или по друг начин. Просто все по рядко се дава шанс на изцяло аф. сайт. ;) Дори никакъв. ;)
 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

Започнах експерименти, на единия домейн им пуснах сега 100 хиляди линка, сега ще изградя и блог със копи-пейст съдържание, който да изглежда пред adwords интелигентен, като ми пуснат рекламата и ще прасна 2-3 банера към главния сайт. Да видим кой ще излезе по изгодно като цена :D
 
Изиграй го по-скоро с ревюта, банерите са идея по-слаби като CTR. Хората искат да прочетат малко преди да вземат решение. Не, че не могат да го направят на продуктовия сайт, но за предпочитане е самия афилиейт да им да де тази "насока". Просто гледай да има и от двете, за да не увиснеш. И аз съм го правил, и като резултат не съм бил много разочарован, когато имам някакъв бекъп с уайт сайт. ;) И гледай да не те обезвери това, че спам сайта прави повече трафик, това в повечето случаи е до време. Добре развитият, хубав и насочен към потребителите сайт, катери бавно, но е в много пъти по-стабилен и там е по-скоро някаква гейщина на Google да го избута надолу в класирането, отколкото нещо друго. Да, пак е леко обезверяващо, но поне знаеш, че е с някакви преспективи, нещо, което няма как да изискваш от сайт с кофти съдържание, направено да продава и наблъскани няколко хиляди линкове. :)
 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

Тия сайтове са си за забраняване, нищо чудно няма в това че ги режат, така трябва да е :)
 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

Проблемът е, че като започне да се забранява едно нещо, после надават вой да се забрани второ, после трето (премества се прозореца на Овертон)... и се оказваме в ситуация с един куп закони и практическа невъзможност да се прави какъвто и да е бизнес без няколко заплати месечно за правни консултанти.

Ще стане като във филма "Разрушителят".
 
Много ги сдухата нещата в тази сфера, ама много. В момента е добре да имаш добре направен ревю сайт или голям информационен, който да дава стойност на мрежата. Говоря, ако искаш да ловиш трафик от натуралните резултати. За платените, и там е закурено положението - 100 хиляди забрани за не знам си какви глупости. Нон стоп има все нещо ново, което не е в ползва на тези маркетъри. Има някакви програми и афилиейт сайтчета, ама много е трагична работата и така е последно време, но тези, които успяват определено правят добри пари. ;) Казвам го от опит това. :)

Аз лично ти препоръчвам другите търсачки, както и техните рекламни платформи. Разчитайте на статии на други блогове и сайтове. Виж и тук: http://myblogguest.com/ - не е лошо, но си подбирай блоговете и гледай да не пишеш в публично обявени в темите, защото сайта още преди време беше взет на мушка от глупаците едитори от Google. Нали онова биде Мат така си напълни част от съдържанието на блога с точно техия "бан" или там както го водят. Не знам какво нередно има в това да пишеш за някой друг? Нали на този принцип са големите блогове - машабъл, на ония дрисък - моз и т.н. ;)
 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

Препоръчайте някоя безплатна wordpress тема за сайтовете с ревютата която да има добро разпределение на банерите или някой плюсови джунджурии :)
 
Re: От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

Препоръчайте някоя безплатна wordpress тема за сайтовете с ревютата която да има добро разпределение на банерите или някой плюсови джунджурии :)

Хм, има някои, но лично ти препоръчвам да е платена, защото хубавите фри имат някакви гадни линкове. Но както прецениш де. Какво ти е нужно като идея? Някой сайт (без жив линк, моля) да ни покажеш, да видим. :)
 
От: Къде продаватe/рекламирате хапчета

При BSA според мен няма смисъл - пробвал съм ги. Също не съм чул някой да е сполучил там. Колкото до Google - и аз имам това лошо впечатление. Интересно ми е, защо не ти казват къде е проблема? Като обслужват бизнес клиенти трябва да знаят, че времето е ценно, а биха спестили доста време и нерви, ако просто кажат къде е проблемът и не ни карат да научкваме.
 

Горе